Сб, 2024-04-20, 14:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Януковича втретє назвали найвпливовішим в Україні. Другим став Іванющенко
21:45
Януковича втретє назвали найвпливовішим в Україні. Другим став Іванющенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Журнал "Корреспондент" у рамках щорічного проекту ТОП-100 назвав імена 100 найвпливовіших людей України.

ТОП-100 цього року - спроба оцінити вплив окремих особистостей в умовах нинішнього етапу в історії України, пише Корреспондент.

- Друге і третє місця посіли Іванющенко і Льовочкін
- Третину списку ТОП-100 найвпливовіших людей України становлять "регіонали"

Лідером списку найвпливовіших людей країни втретє став Віктор Янукович - ніколи ще одна і та ж людина не опинялася на вершині рейтингу видання тричі.

"З перших днів правління Янукович, взявшись відточувати жорстку президентську вертикаль, досяг у цій справі досконалості і не залишив "Корреспонденту" вибору. Всі ключові пости перебувають в руках його політичної сили - Партії регіонів, і навіть натяк на розбіжності гілок влади неможливий, а кермо влади - в президентських руках", - зазначає "Корреспондент".

Тим часом, пише видання, країна входить в один з найсуворіших періодів своєї історії: світ стоїть на порозі нової економічної кризи, а Україна, яка досі не до кінця відійшла від фінансового цунамі 2008 року, ледве зводить кінці з кінцями.

"Довгоочікувані реформи, проголошені владою, не полегшили життя середньостатистичного співвітчизника, чиї скромні доходи з'їдає перманентне подорожчання. Малий та середній бізнес стогне під тягарем податків і поборів, а великий, прагнучи зберегти свої активи від різного роду посягань, практично в повному складі вже завершив трансфер у широкі лави партії влади", - пише видання.

Як пише журнал, найбільші представники бізнесу, відомі своєю близькістю до Партії регіонів, - Рінат Ахметов і Дмитро Фірташ - стрімко нарощують активи, істотно випереджаючи колег. Разом з тим вплив опозиції на те, що відбувається в Україні, знижується. Незважаючи на несхвалення Заходу, за ґратами перебувають опозиціонери - представники минулого уряду Юлія Тимошенко і Юрій Луценко.

І хоч як би жорстко ранжувалася у президентській вертикалі країна, до рейтингу ТОП-100 все ж увійшли кілька спортсменів, представників релігії, мистецтва та літератури, хоча їхній вплив на події в Україні як ніколи малий.

Роблячи свій вибір, редакція враховувала популярність політиків і ступінь їхнього впливу на життя держави, масштаби керованих ними компаній і лобістські можливості для бізнесменів, а також масовість шанувальників - для діячів культури і спортсменів. Отже, рейтинг ТОП-100 - вибір редакції журналу, що ґрунтується на думках 20 експертів у різних сферах.

Друге і третє місця посіли Іванющенко і Льовочкін

Друге місце в ТОП-100 посів "регіонал" Юрій Іванющенко, який вперше потрапив до списку найвпливовіших українців. До речі, раніше Луценко заявляв, що Іванющенко очолював організовану злочинну групу. Однак сам Іванющенко спростував інформацію про свою причетність до кримінального світу. Депутат сказав: "Знаєте, чого я зрозуміти не можу? Чого ж, якщо у когось була така компромітаційна про мене інформація, вони стільки років мовчали?"

Дарницький райсуд Києва 11 липня визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію про злочинне минуле народного депутата Юрія Іванющенка. Таке рішення суд ухвалив за позовом "регіонала" Іванющенка, відомого також як Юра Єнакієвський, до журналіста Станіслава Речинського.

Згідно з даними, опублікованими на сайті Партії регіонів, Юрій Іванющенко з 1981-го по 1996 рік працював на Єнакіївському коксохімічному заводі майстром електромайстерні, старшим майстром, заступником начальника цеху, заступником головного енергетика, заступником директора по економіці.

Раніше Іванющенко підтвердив, що давно знайомий з Віктором Януковичем, але в той же час спростував інформацію про фінансування президентської виборчої кампанії і про свій вплив на президента.

Крім того, Іванющенко заявляв, що не володіє акціями якихось компаній, але не став заперечувати, що певні корпоративні права, зокрема 21% акцій найбільшого в Європі ринку "Сьомий кілометр", належать членам його сім'ї. "Офіційно на банківських рахунках у мене 7 млн або 8 млн доларів. Я отримую відсотки, і на ці гроші й живемо", - повідомляв він.

Третє місце в списку, як і торік, - за головою Адміністрації президента України, його однодумцем і політичним партнером Сергієм Льовочкіним. Замикають першу п'ятірку мільярдер Рінат Ахметов і прем'єр-міністр Микола Азаров.

Водночас екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко посіла десяте місце, а екс-президент Віктор Ющенко розташувався на останньому (№100) рядку в рейтингу. При цьому син Януковича Олександр значиться на 30-му рядку в рейтингу.

В числі від 19 серпня - вже дев'ятий рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей України, опублікований журналом "Корреспондент". У 2003 і 2004 роках список очолював Леонід Кучма, в 2005-му - Віктор Ющенко, в 2006-му - Рінат Ахметов, в 2007-му і 2010-му - Віктор Янукович, а в 2008 і 2009 роках - Юлія Тимошенко.

Третину списку ТОП-100 найвпливовіших людей України становлять "регіонали"

Журнал "Корреспондент" у рамках щорічного проекту ТОП-100 назвав імена 100 найвпливовіших людей України. Причому "регіоналами" можна назвати 32 зі 100 найвпливовіших українців.

Лише одна людина в першій десятці найвпливовіших українців не має жодного стосунку до партії влади. Вперше представникам однієї політичної сили вдалося так щільно окупувати верхівку рейтингу ТОП-100.

Водночас 26 людей у списку мають членський квиток Партії регіонів, проте в цілому "регіоналами" можна назвати 32 зі 100 найвпливовіших українців. Лише четверо "бютівців" потрапили в рейтинг. Рік тому у ТОП-100 найвпливовіших українців опозиційний БЮТ представляли 11 осіб.

"Корреспондент" зазначає, що 26 новачків увійшли в нинішній список ТОП-100. У 2010-му новачками були 44 чоловіка. Крім того, 48 осіб у списку найвпливовіших людей України входять у рейтинг "Корреспондента" "Золота сотня" - 100 найбагатших українців. Минулого року таких було 42 людини. Сумарний гаманець багатіїв - 71,5 млрд дол - це півтора річних бюджети країни.

Видання зазначає, що 24 учасники рейтингу працюють у виконавчій владі. З-поміж них - президент України, прем'єр-міністр, віце-прем'єри, члени Кабінету міністрів і голови силових відомств.

19 людей у рейтингу представляють законодавчу владу. 12 народних депутатів із нинішнього списку ТОП-100 входять у пропрезидентську коаліцію, решта перебувають в опозиції. Усього в рейтингу найвпливовіших 11 опозиціонерів, тобто лише кожен десятий учасник рейтингу. Це значно менше, ніж роком раніше, коли кожен шостий учасник списку був в опозиції.

Причому кожен шостий учасник рейтингу ТОП-100 проявив себе поза політикою і бізнесом. Серед найвпливовіших людей України цього року четверо спортсменів, троє релігійних діячів. По троє працюють на ниві журналістики та літератури, двоє - музиканти. До рейтингу увійшли один художник та один представник кінематографа.

50 років - середній вік учасників рейтингу. До нього увійшли 9 жінок і 91 чоловік. Донецька область стала лідером за кількістю учасників рейтингу, які народилися в окремому регіоні. 21 зі 100 найвпливовіших українців родом із найбільшої області України. У Києві народилися 11 учасників списку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ