Ср, 2024-04-24, 06:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Януковичу потрібна Європа для реформ, а тестом буде візовий режим
19:18
Януковичу потрібна Європа для реформ, а тестом буде візовий режим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна розглядає угоду про асоціацію з Європейським Союзом насамперед як комплексну програму масштабних внутрішніх реформ в усіх сферах політичного, економічного та соціального життя держави, заявив президент України Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna, коментуючи модернізацію країни, під час якої Угода про асоціацію буде ефективним інструментом реформ відповідно до європейських стандартів.

"Європейська інтеграція – незмінний ключовий пріоритет зовнішньополітичного курсу та внутрішнього розвитку України. Ми сприймаємо Європейський Союз як цивілізаційний вибір, оптимальну модель розвитку нашої держави, її економіки і суспільних інститутів, а в перспективі – і як наш спільний дім", - сказав президент.

Янукович наголосив, що на нинішньому етапі укладення угоди про асоціацію разом зі створенням поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ) є головним завданням євроінтеграції України.

ЗВТ, яка передбачатиме інтеграцію економіки України в спільний ринок ЄС, на переконання президента, є головною практичною цінністю угоди про асоціацію. "Уже сьогодні ми активно готуємося до інтеграції української економіки у внутрішній ринок ЄС, здійснюються необхідні реформи у сфері зміцнення демократії та верховенства права на основі наших спільних цінностей", - наголосив президент.

Водночас він зазначив, що створення зони вільної торгівлі потребує також належної підтримки з боку ЄС у процесі модернізації української економіки. "Укладення угоди про асоціацію відповідає інтересам і України, і держав-членів ЄС. При цьому головні переваги відкриваються для основних торговельних партнерів України, провідні місця серед яких посідає і Польща", - зазначив глава держави.

Президент також зауважив, що результативність будь-якої угоди залежить від зусиль усіх сторін. У відповідь на готовність України проводити масштабні реформи і впроваджувати європейські стандарти, ми очікуємо від наших партнерів більшої взаємодовіри та відкритості у питанні європейського майбутнього України, додав він. Одним із тестів на готовність Євросоюзу будувати з Україною довірливі і відкриті відносини Янукович назвав візовий діалог. "Переконаний, успіхи України у реалізації необхідних вимог ЄС мають втілитися в якнайшвидшу лібералізацію візового режиму для громадян України", - сказав президент.

На сьогодні, зазначив Янукович, Україна готова невідкладно перейти до етапу підписання та подальшої ратифікації угоди про асоціацію. "Ми розраховуємо на конструктивний і прагматичний підхід у цьому питанні і з боку наших європейських партнерів", - резюмував президент.

Текст угоди про асоціацію з ЄС не може бути оприлюднено до її підписання

Текст угоди про асоціацію з ЄС не може бути оприлюднено до її підписання, роз'яснюють у Міністерстві закордонних справ.

"Існує стандартна практика з цього питання, яка полягає в тому, що текст угоди не оприлюднюють до підписання", - повідомив заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу в Києві в понеділок.

Він також додав, що Київ не може порушити цю практику, хоча, на думку заступника міністра, важливо було б ознайомити суспільство зі змістом документа.

МЗС України: набуття чинності окремими положеннями угоди про асоціацію до ратифікації залежить від ЄС

Набуття чинності окремими положеннями угоди про асоціацію Україна-ЄС до ратифікації цього документа залежить від ЄС, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"На сьогодні після Лісабонського договору Євросоюз може ухвалити рішення, ухвалюватиме його рада Євросоюзу, щодо тимчасової імплементації інших частин угоди. Яке рішення ухвалить Євросоюз і рада ЄС - це запитання до ЄС", - повідомив заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу в Києві в понеділок.

Він також припустив, що можуть набути чинності положення, що стосуються зони вільної торгівлі.

Стосовно набуття чинності угодою про асоціацію в цілому, то, за словами Клімкіна, це відбудеться після ратифікації документа всіма національними парламентами.

"Ми знаємо практику ЄС: що для набуття чинності угодою може знадобитися декілька років", - наголосив заступник голови МЗС.

За його словами, для цього в Україні має бути створено відповідні передумови, зокрема, необхідно забезпечити гармонізацію законодавства із законодавством ЄС.

Нагадаємо, 30 березня, глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Як повідомлялося, міністр економіки Україні Петро Порошенко 24 грудня 2011 висловив думку про те, що до парламентських виборів у 2012 році Угоду про асоціацію України з ЄС парафують, проте не ратифікують. Крім того, у ЗМІ прозвучала версія, озвучена європейськими експертами, що Брюссель підпише Угоду про асоціацію з Україною лише після президентських виборів 2015 року.

19 грудня 2011 року в Києві відбувся саміт України-ЄС. Під час саміту президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей озвучили критичні зауваження щодо політичної ситуації в Україні.

А президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту Україна-ЄС.

Відзначимо, що глава Міністерства закордонних справ України Костянтин Грищенко раніше заявляв, що Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію з ЄС впродовж 12 місяців.

Крім того, Грищенко висловив думку, що ЄС має підписати Угоду про асоціацію без додаткових умов.

"Якою ми будемо країною, якщо будемо брати до виконання все, що нам хтось ззовні буде говорити. Отже, ми вважаємо Угоду про асоціацію з ЄС досить важливою і вигідною для обох сторін, щоб підписати її без додаткових умов", - сказав міністр закордонних справ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Януковичу, візовий режим, Європа, реформ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ