Ср, 2024-04-24, 02:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 4 » Януковичу висунули вирішальний ультиматум
17:00
Януковичу висунули вирішальний ультиматум
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

18:20. Двір Адміністрації президента забитий автобусами з бійцями спецпідрозділу МВС, а в самій будівлі АП чергують співробітники пожежної охорони. Там же стоять машини швидкої допомоги.

Увійти в двір Адміністрації можна лище з боку вулиці Лютеранської після проходження декількох кордонів. На всіх етапах перевіряють посвідчення особи і звіряють прізвища тих, хто входять у двір Адміністрації з заздалегідь обумовленим списком, передає УНІАН. Вогнепальної зброї у співробітників правоохоронних органів немає. Міліціонери, які стоять у кордоні, озброєні залізними щитами. Кордон на вулиці Лютеранській складається з приблизно двох десятків співробітників міліції, які регулярно змінюють один одного. Напроти них стоять нечисленні мітингувальники.

14:40. На Майдані Незалежності в Києві залишаються до двох тисяч мітингувальників, які забарикадувались з усіх боків. На головній площі столиці обстановка спокійна. Зі сцени на Хрещатику поруч з Будинком профспілок сцени лунає музика. На моніторі сцени, а також на великому екрані Будинку профспілок з'являються кадри недавніх подій і Помаранчевої революції 2004-го.

На Хрещатику та на Майдані встановлено близько двох десятків військових і туристичних наметів. У металевих бочках, розташованих неподалік, горять багаття, біля яких гріються і їдять учасники мітингу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Майдан Незалежності обгороджений з усіх боків. З боку Хрещатика біля Будинку профспілок дорога перекрита металевими щитами, залишками незакінченої новорічної ялинки, а також іншими важкими предметами.

На проїжджій частині Хрещатика на перетині з вулицею Городецького встановлені схожі барикади. Там лежать три великих купи дров, частково зі сміттям.

Забарикадовані також вул. Інститутська в районі Майдану Незалежності. Крім щитів дорогу там перекрили ще й величезними дерев'яними ящиками.

Для пішоходів у барикадах є проходи, але автомобільний рух зупинено всюди: по Хрещатику від Європейської площі, а також по вулицях Інститутській та Михайлівській в районі Будинку профспілок.

Опозиційні депутати, які очолюють рух, заявляють про готовність продовжувати боротьбу.

"У разі, якщо Янукович не приймає відповідне рішення (про відставку уряду), ми маємо наступний план: ми переходимо від денної акції пікетування адміністрації президента до цілодобової акції пікетування адміністрації президента, урядового кварталу і утримання всіх ключових об'єктів", - заявив народний депутат України від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

14.10. Близько 300 мітингувальників пікетують Генеральну прокуратуру України з вимогою покарати винних у розгоні Євромайдану 30 листопада у Києві та припинити кримінальні переслідування активістів. Після завершення пікетування будівлі МВС учасники акції протесту перейшли до будівлі Генпрокуратури. Вони тримають плакати з написами: "Ні репресіям!", "Демократію не судять!", "Беркут" має бути покараний!", повідомляє УНІАН.

13.30. Учасники акції протесту почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент Віктор Янукович протягом двох днів не виконає вимог опозиції. Про це народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив під час брифінгу в Штабі національного опору.

Він наголосив на необхідності формування уряду національної довіри, повернення курсу держави на євроінтеграцію. "Це, фактично, чіткий план виходу з політичної кризи", - сказав депутат.

"У разі, якщо протягом цих двох днів Янукович не приймає відповідного рішення, вступає наступний план: ми переходимо від денної акції пікетування Адміністрації президента до цілодобової акції пікетування АП, урядового кварталу і утримання всіх тих ключових точок, які зараз є", - сказав Соболєв.

Соболєв нагадав, що "це вже не переговори про відставку уряду або щось інше, а ключова вимога - встановити дату позачергових виборів президента".

12.42. Опозиція передала голові Верховної Ради Володимиру Рибаку свої вимоги: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори. Як повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина", про це заявив парламентським журналістам голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після наради у спікера.

Він наголосив, що в країні зараз політична криза, і "мільйони українців повстали не за опозицію, не за політичні вимоги". Яценюк наголосив, що вимога опозиції до парламенту – ухвалити рішення про відставку уряду: "Якщо не в парламенті, то нехай Партія регіонів звертається до президента, він за Конституцією має право підписати указ про відставку Кабміну".

Він підкреслив, що опозиція також вимагає проведення дострокових президентських і парламентських виборів. Ще одна вимога, за його словами, – звільнення політичних в`язнів. "Це Юлія Тимошенко, це три активісти, яких нещодавно засудили, і ще дев’ять людей – журналісти, підприємці, багатодітний батько, яких ми вчора намагались до третьої ночі витягнути з Шевченківського суду", - сказав голова фракції.

"Ми це передали голові парламенту Рибаку, щоб він це передав Віктору Януковичу", - повідомив Яценюк.

Нагадаємо, опозиція заблокувала парламент. Яценюк заявив, що парламент не буде працюватиме, доки уряд не відправлять у відставку.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалася 21 листопада після оголошення урядом про припинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося оформити на саміті " Східного партнерства" у Вільнюсі.

У 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією , 7 осіб шпиталізовані . Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: євромайдан, ультиматум, Януковичу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ