Сб, 2024-04-20, 07:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 24 » Януковичу за два роки роботи експерти поставили найнижчу оцінку
16:41
Януковичу за два роки роботи експерти поставили найнижчу оцінку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Експерти виставили президенту Віктору Януковичу "одиницю" за 5-бальною системою за підсумками двох років президентства, повідомляє "Deutsche Welle".

Аналітики зазначають, що низка пунктів його політичної програми досі залишається лише на папері, хоча зараз можна підбивати лише проміжні підсумки.

"Багато обіцянок є декларативними по суті або навіть популістськими", - сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Найбільше уваги, за його словами, Янукович намагається приділяти виконанню економічного блоку своєї передвиборної програми.

"Він надавав багато соціальних обіцянок. А для їх реалізації потрібні гроші, взяти які можна, тільки якщо економіка працює", - упевнений Жолудь.

Однак інвестиційна привабливість України, за його словами, низька через брак законодавчих змін, які б справді покращували діловий клімат.

Водночас, продовжив експерт, в Україні таки ухвалили новий Податковий кодекс і знизили податок на прибуток - хоча й пізніше, ніж планувалося, і з умовою: "якщо в бюджеті не вистачатиме грошей, то зниження скасують".

Із понад 25 обіцянок Януковича соціального спрямування поки що реалізовано лише кілька. У повному обсязі виконано хіба що пункт про збільшення доплати при народженні дитини. Ще декілька обіцянок - на кшталт запровадження інституту сімейного лікаря, проведення пенсійної реформи - лише почали втілюватися в життя.

"Більшість пунктів Янукович зобов’язався виконати за 10 років, мабуть, з прицілом на два строки", - зауважив керівник аналітичного департаменту "Реформаторського клубу" Ігор Лавриненко.

"За два роки президентства Януковича Україна так і не стала гарантом гідного рівня життя своїх громадян. Рівень бідності високий. Кожен 4-й українець не має роботи. Кожна друга сім`я з трьома й більше дітьми живе за межею бідності", - заявила голова організації "Жіночий консорціум України" Марія Алексєєнко.

Вона додала, що обіцянка Януковича про гарантоване кожній дитині місце у дитячому садочку залишається "виборчою риторикою".

У зовнішній політиці Янукович пообіцяв відновити дружні та взаємовигідні відносини з Росією, країнами СНД, забезпечити стратегічне партнерство із США, ЄС та країнами "великої двадцятки" - але зміг лише зберегти позаблоковість України, каже аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

З огляду на все це, зовнішньополітичний вектор Януковича Горбач вважає провальним.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради Володимир Литвин, говорячи про другу річницю перебування Віктора Януковича на посаді президента України, сказав, що вважає головним досягненням двох років президентства Януковича те, що Україна уникла економічної катастрофи.

А радник президента - керівник Головного управління Адміністрації президента з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман поставила діяльності Януковича на посаді президента оцінку "відмінно", і сказала, що вірить в успіх президентських реформ.

Нагадаємо, що в червні з позовом до суду звернувся Дмитро Ільченко, який звинуватив президента України в тому, що, всупереч його передвиборним обіцянкам, досі не запроваджено податкових канікул для малого бізнесу терміном на п'ять років, не знижено ПДВ до 17% і не здійснено переходу на контрактну службу в армії.

В свою чергу Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича через невиконання ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави 2010 року.

Позов проти президента подає правозахисник з Херсона, помічник-консультант народного депутата Юрія Одарченка Дмитро Ільченко. За його словами, позов було вчинено з метою з’ясувати, "чи можна в нашій державі домогтися виконання передвиборних обіцянок політиків, а також для того щоб дізнатися, яким чином юристи Януковича будуть виправдовувати пряме порушення його передвиборних обіцянок".

Янукович не виправдав очікувань експертів

Опитані журналом "Корреспондент" українські та міжнародні експерти визнають, що президент Віктор Янукович не виправдав їхніх очікувань і за два роки президентства поставив країну на межу суспільної кризи.

Щоб у комплексі оцінити підсумки двох років правління Януковича, журнал звернувся до групи експертів з різних сфер - внутрішньої і зовнішньої політики, економіки та суспільного життя.

Редакція ставила їм два запитання: "Чого ви очікували від Віктора Януковича, коли він прийшов до влади на початку 2010 року? І що отримали на сьогодні?". Видання зазначило, що відповіді респондентів мало порадують ювіляра.

Зокрема, третій президент України Віктор Ющенко заявив, що у Януковича є унікальний ресурс для здійснення соціальних і економічних реформ, вкрай необхідних для українців.

"На жаль, задекларовані" реформи "в основному мають імітаційний і відволікаючий характер. Ті ж, що реально здійснюються, спрямовані на зміцнення олігархічно-монополістичної системи та концентрацію влади в руках вузького кола людей", - заявив Ющенко.

На його думку, Україна віддалилася від процесів демократії та утвердження свободи, від політики національного відродження, в тому числі в тих чутливих темах, які могли б консолідувати націю.

"Найголовніше - в Україні відсутній діалог між суспільством і владою. Влада просто ігнорує зворотний зв'язок і здійснює політику, яка не знаходить підтримки в суспільстві. А опозиція, яка повинна була б виступати в ролі посередника в цих відносинах, критикуючи владу, не пропонує конструктивних ідей ", - заявив він.

У свою чергу співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров заявив, що на початку 2010-го очікував, що нова адміністрація усуне певний хаос в управлінні і вже не буде конфліктів усередині влади, які раніше заважали розвитку країни.

"Це збулося. Але в дуже неприємному варіанті. Все стало дійсно кероване, дуже прагматично, швидко, жорстко, але при цьому відмітається будь-яка інша позиція - тих, хто виявляє незгоду, почали репресувати", - заявив він.

"Після двох років, які пройшли, керівництво країни виявилося абсолютно нездатним змінити ситуацію на краще. І зараз влада дуже слабка. Вона слабка, оскільки виходу із ситуації не бачить. Зараз ситуація посилюється, і команді Януковича необхідно міняти свою поведінку", - резюмував Захаров .

Голова Європарламенту в 2009-2011 роках Єжи Бузек, вітаючи в 2010 році Януковича, висловлював надію, що демократично і мирно обраний президент буде діяти на благо всієї країни.

"Сьогодні політична ситуація в Україні відносно стабільна, але ми добре знаємо, що стабільність без демократії недовговічна. На жаль, дивлячись на успіхи в демократизації України, я відчуваю незадоволеність. Як керівник Європарламенту я багато разів висловлював занепокоєння після повідомлень про обмеження свободи мас-медіа та незалежності судової системи в Україні ", - заявив він.

"Попереду у Януковича наступні три роки на посаді президента. Оцінка всієї його каденції буде залежати від шляху, який він обере для Україні. Я хочу вірити, що це буде шлях до утвердження абсолютної демократії та виконання найвищих стандартів у сфері права, свободи слова та захисту прав людини", - заявив він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1252 | Додав: adminA | Теги: Януковичу за два роки роботи експер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ