Пт, 2024-03-29, 04:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Японцям дозволили ненадовго повернутися в 20-кілометрову зону навколо "Фукусіми"
18:13
Японцям дозволили ненадовго повернутися в 20-кілометрову зону навколо "Фукусіми"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
.

Жителям 20-кілометрової зони навколо аварійної японської АЕС "Фукусіма-1", з якої було проведено обов'язкову евакуацію населення, на їхнє прохання дозволять ненадовго повернутися додому. Про це заявив у четвер на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано.

"Ми розглядаємо такий варіант", - сказав він, відповідаючи на запитання репортера про реакцію уряду на прохання жителів префектури Фукусіма, яку раніше було викладено під час їхньої зустрічі з прем'єр-міністром Наото Каном.

"Минув уже місяць, ситуація не така небезпечна, тому можна дозволити людям ненадовго повернутися, щоб забрати цінні і необхідні речі", - зазначив Едано, передає ИТАР-ТАСС.

Заявивши, що влада готова дозволити такі відвідини найближчим часом, Едано додав, що охочим доведеться почекати щонайменше до наступного понеділка, коли виповниться рівно місяць з дня катастрофи, і розбитися на невеликі групи для в'їзду на забруднену радіацією територію.

Він пояснив, що в даний час атомники і медики разом з владою розробляють систему заходів безпеки і радіаційного захисту для охочих відвідати 20-кілометрову зону.

Генсек кабінету, крім того, повідомив, що поліцейські продовжують патрулювати залишену жителями зону евакуації, щоб "гарантувати безпеку і збереження всього майна, що знаходиться там".

У четвер поліцейські і солдати також почали розшукувати там зниклих безвісти. Вони зосередили свою діяльність на відстані 10-20 км від електростанції. У операції беруть участь 300 поліцейських і 650 солдатів, одягнених в костюми радіаційного захисту.

Під час пошуків вони також постійно роблять заміри рівня радіації. За даними японської влади, кількість зниклих безвісти в 20-кілометровій зоні навколо АЕС налічує 2453 людини. Це 60% загальної кількості зниклих в префектурі Фукусіма після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня.

Зараз зону на вимогу уряду Японії покинули практично всі місцеві жителі. Крім того, зона відчуження навколо АЕС "Фукусіма-1" може бути розширена до 30 км і більше. Цю заяву також зробив Едано, передає "Интерфакс".

В даний час уряд вивчає умови, за яких буде видано розпорядження про евакуацію, ґрунтуючись на даних про загальну кількість радіації, що потрапила в довкілля. Раніше зоною відчуження було оголошено райони в радіусі 20 км від АЕС "Фукусіма". Тим, хто проживає на відстані 20-30 км, було рекомендовано не виходити на вулиці.

У районах з підвищеним рівнем радіації досі залишаються неприбраними сотні тіл загиблих, адже пошукові роботи там не проводилися або велися в обмежених масштабах через радіаційну загрозу.

"Але тепер ми все ж повинні знайти тіла, тому що вони розкладаються. Проти нас працюють час і загроза радіоактивного опромінювання", - зізнався Ріоїчи Цунода, представник поліції префектури Фукусіма. Хоча останнім часом рівень радіації знижувався, в четвер він знову зріс. Проте, поліцейські і солдати таки вийшли на пошуки.

У місті Мінамісома не залишилося жодної живої душі: одні жителі загинули, решта встигла евакуюватися. Вулицями ходять тільки шукачі з собаками. Один квартал, звідки населення було евакуйоване, виглядає так, ніби звідти щойно втекли: двері розкриті, на вулицях припарковані велосипеди, біля залізничної станції - самотній таксомотор.

У четвер вранці з-під розвалин дістали лише одного загиблого. "Але ми тільки почали, так що знайдемо значно більше", - сказав один з шукачів. Більш як тисячу жителів міста вважають зниклими безвісти.

"Я вважаю, пошуки триватимуть доти, доки вони не знайдуть стільки зниклих, скільки зможуть. Але ми побоюємося, що багато зниклих було змито в море або поховано під уламками. Ми не могли ретельно займатися пошуками через загрозу радіації. Це було просто дуже небезпечно", - сказав Такаміцу Хоші, представник міської влади.

Минулого тижня японські сили самооборони спільно з американськими військами зробили широкомасштабну пошукову операцію в прибережних водах, виловивши за три дні близько 70 тіл. Хоча ці операції не припинено повністю, вони провадяться тепер в значно обмеженому масштабі. Зазначимо, що після грудневого цунамі 2004 року не були знайдені десятки тисяч осіб.

Нові проміжні підсумки: загинуло 27 343 людини

Кількість загиблих і зниклих безвісти сягнула 27 343 осіб. Такі уточнені дані повідомило в четвер головне поліцейське управління країни.

За його даними, в 12 префектурах країни загинули 12 596 людей, з яких абсолютна більшість припадає на регіони Міягі, Фукусіма і Івате. 14 747 осіб вважаються зниклими безвісти на основі заяв, поданих родичами.

Влада припускає, що кількість жертв може зрости у міру відновлення активних пошукових операцій в районі аварійної АЕС "Фукусіма-1", де досі фіксується високий рівень радіації. Деякі зі зниклих безвісти були змиті хвилею в океан, а тому зникли назавжди.

Як заявляють в національному штабі з ліквідації наслідків стихійного лиха, близько 160 тисяч жителів найбільш постраждалих районів, як і раніше, знаходяться в тимчасових евакуаційних пунктах. Майже 2,3 тисячі таких притулків розгорнено в 18 японських префектурах, серед них і Токіо.

Наводячи якомога точніші дані про завдані країні втрати, японський уряд при цьому закликає зарубіжну пресу не перебільшувати.

"Ми вважаємо деякі повідомлення іноземних ЗМІ про те, що відбувається на "Фукусімі-1", занадто перебільшеними. Ми просимо користуватися достовірною інформацією, по яку завжди можна звернутися в японські дипломатичні представництва за кордоном, і подавати її коректно й об'єктивно", - сказав статс-секретар МЗС Японії Тіакі Такахасі.

Статс-секретар МЗС зазначив, що іноземні газети, особливо таблоїди, публікували завищені дані про рівень радіації у Фукусімі і сусідніх префектурах, що створило хибне уявлення про небезпеку забруднення вирощуваних там сільськогосподарських продуктів і призвело до заборони на їхній імпорт у низці країн.

Такахасі також спростував повідомлення деяких зарубіжних ЗМІ про те, що компанія-оператор АЕС використовує бездомних людей на найнебезпечніших роботах. Він також пояснив, що п'ятеро робітників, тіла яких були виявлені на АЕС, загинули не від недостатнього радіаційного захисту, а в результаті землетрусу і цунамі.

Після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня 2011 року на станції, розташованій на узбережжі океану, було пошкоджено електрообладнання та порушено систему охолодження реакторів.

У перші дні після удару стихії на першому, третьому і, можливо, четвертому енергоблоках АЕС сталися потужні вибухи водню. Вони завдали великої шкоди цим будівлям, призвели до розкидування радіоактивних уламків. Усього в результаті перегрівання реакторів та серії вибухів і пожеж чотири з шести було серйозно пошкоджено.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1015 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ