Сб, 2024-04-20, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 6 » Японія отримала підтвердження, що "екологічні" гроші нікуди не зникали, заявила Тимошенко
15:22
Японія отримала підтвердження, що "екологічні" гроші нікуди не зникали, заявила Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко стверджує, що Японія отримала від уряду Миколи Азарова підтвердження про цільове використання коштів, отриманих Україною за продаж квот на викиди парникових газів відповідно до положень Кіотського протоколу, повідомляє УНІАН.

"Представники нашої команди звернулися до посла Японії, який у робочій зустрічі сказав, що японська сторона зверталася до уряду із запитанням, чи були використані ці гроші, на що отримали письмову відповідь, що всі гроші Кіотського протоколу знаходяться на рахунках і нікуди не пересувалися", - заявила вона.

- У ГПУ Тимошенко питали, чому вона приходила до Луценка
- У ГПУ кажуть, що сприймають усі примхи і забаганки Тимошенко, а вона їх дискредитує

За її словами, японська сторона також проводила незалежний аудит з перевірки обігу цих фінансових ресурсів. "Цей аудит японської сторони підтвердив, що гроші на місці і ніколи не списувалися, і нікуди не пересувалися. Є офіційний документ, який міститься у кримінальній справі", - зазначила вона.

Тимошенко також додала, що слідчий підтвердив, що в матеріалах справи є відповідні документи.

Крім того, екс-прем’єр-міністр заявляє, що слідчі встановили їй щоденний графік ознайомлення з матеріалами порушеної проти неї кримінальної справи з 09.00 до 18.00. "Я буду чітко і законослухняно все робити тільки для того, щоб цей абсурд був особливо зрозумілий всьому суспільству, а також далеко і за межами держави", - сказала вона.

Вона нагадала, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, ознайомлення з матеріалами справи є правом, а не обов’язком людини. "Тому навіть наші права перетворюють на примус", - додала вона.

Водночас Тимошенко повідомила, що за допомогою адвоката намагатиметься перенести процес ознайомлення з матеріалами справи на післяріздвяні дні. Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що кримінальна справа проти неї нараховує 17 томів, кожен з яких має від 200 до 300 сторінок.

Також екс-прем’єр-міністр заявляє, що її кримінальну справу ведуть 18 слідчих. "Перетворенням виплати пенсій на злочин займаються 18 осіб, які розслідують цю справу, контролюють, курують, які отримують за це заробітну плату, які витрачають на це час, який треба було б витрачати на боротьбу зі справжньою злочинністю", - сказала вона.

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допит в Генпрокуратуру.

Екс-прем'єру України Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Також порушено кримінальну справу про незаконне придбання 1 тис автомобілів.

У ГПУ Тимошенко питали, чому вона приходила до Луценка

Екс-прем'єра України Тимошенко в середу допитували близько 3,5 години у зв'язку з тим, що вона замість запланованого прибуття до Генпрокуратури пішла на судовий процес над екс-главою МВС Юрієм Луценком.

"Те, що сьогодні було в Генеральній прокуратурі, продовжує дивувати. Я думала, що я прийшла на ознайомлення зі справою, але почалося все зовсім по-іншому. Прийшли керівники цього управління з особливо важливих справ та почали мене знову допитувати, чому я пішла на засідання суду до Луценка", - сказала вона журналістам у середу, виходячи з Генпрокуратури.

Екс-прем'єр зазначила, що слідчих цікавило, чому вона "чинила тиск" на апеляційний суд Києва, який розглядав скаргу Луценка, і чому з неповагою говорила про Генеральну прокуратуру.

Політик також повідомила, що під час допиту її попередили, що в разі повторення такої її поведінки у слідчих з'явиться право приводити її до Генпрокуратури насильно.

Водночас Тимошенко відзначила, що залишає за собою право робити так, як вважає за потрібне. "Я хочу розчарувати Генеральну прокуратуру, на це я їм сказала, що за собою залишаю право робити те, що я роблю. І якщо вони вже дійшли до такої межі, що забороняють мені ходити на суди до своїх політичних колег, то тоді нехай ставлять до стінки, розстрілюють, одягають наручники, щось інше роблять", - заявила вона.

Крім того, Тимошенко повідомила, що за результатами допиту було складено окремий протокол.

Нагадаємо, що 4 січня, Тимошенко прибула до Апеляційного суду Києва, який мав розглядати скаргу Луценка про незаконність застосування щодо нього такого запобіжного заходу як взяття під варту. "Я прийшла підтримати Юру Луценка. Сказати Юрі, що ми солідарні, що ми разом", - сказала тоді екс-прем'єр.

Натомість народний депутат України Володимир Зубанов (фракція Партії регіонів) вважає, що поява лідера партії "Батьківщина" в Апеляційному суді Києва є спробою політичного впливу на перебіг розслідування кримінальної справи, порушеної проти екс-міністра внутрішніх справ Луценка.

Також Тимошенко прибула до суду і 5 січня на слухання скарги Луценка, яке розпочалося об 11.00. У той же день, але пізніше, о 15.00, Тимошенко повинна була прибути до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Відзначимо, що Луценка було затримано біля його будинку 26 грудня. 27 грудня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту строком на 2 місяці у зв'язку з тим, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд". Пізніше стало відомо, що Луценка переведено із СІЗО СБУ до Лук'янівського СІЗО №13.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1105 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ