Вт, 2024-04-23, 19:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 18 » ЮНІСЕФ: в Африці збільшилася кількість випадків звинувачень дітей у чаклунстві
10:24
ЮНІСЕФ: в Африці збільшилася кількість випадків звинувачень дітей у чаклунстві
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Дитячий фонд ООН заявив, що в країнах Центральної Африки реєструється все більше випадків звинувачень дітей у чаклунстві. Як стверджує ЮНІСЕФ, відзначені випадки, коли маленьких дітей оголошують чаклунами або відьмами і жорстоко карають, а іноді і вбивають. Деяким із жертв було всього вісім років, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Найбільшій небезпеці піддаються безпритульні діти, альбіноси та інваліди.

Як визнає ЮНІСЕФ, мало що можна зробити для подолання глибоко вкорінених забобонів. Зростання подібних випадків також пов'язують із убогістю, урбанізацією і проблемами, викликаними війною.

Відмічені випадки, коли дітям заливають в очі і вуха бензин, за допомогою якого місцеві жителі намагаються вигнати "злих духів", які, як вони вважають, вселяються в дітей. Дітей ховають заживо, спалюють, забивають цвяхи в голови.

Як повідомляє ЮНІСЕФ, священики Євангелічної церкви загострюють проблему, тому що теж займаються вигнанням злих духів, але беруть за це величезні, за місцевими масштабами, гроші. Один з таких священиків був нещодавно заарештований в Нігерії: він брав за кожен сеанс 250 доларів.

Нерідко катами дітей стають їхні родичі. Дев'ятирічного Нванаоко Едета у чаклунстві звинуватив пастор. Батько хлопчика, "виганяючи біса", влив йому в горло кислоту. Через місяць Нванаоко помер у лікарні.

"Ганьба, що ми дозволяємо творити таке, та ще в ім'я християнства", - говорить Гері Фокскрофт, глава однієї з благодійних організацій, що працюють у Нігерії.

За словами представників ЮНІСЕФ, віра в дітей-чаклунів є новою пошестю для Африки. 10 або 20 років тому в чаклунстві найчастіше звинувачували жінок чи людей похилого віку. ЮНІСЕФ заявив, що вирішити цю проблему надзвичайно складно. Тим не менше, Дитячий фонд ООН робитиме все можливе для викорінення подібної практики.

За даними правозахисників, за останнє десятиліття в 36 штатах Нігерії звинуватили в чаклунстві близько 15 тисяч дітей, тисяча з них загинула. У Нігерії таких випадків більше всього, але жертвами "полювання на відьом" стають десятки тисяч дітей по всій Африці. Так, в 2008 році в Кенії за звинуваченням у чаклунстві на заході країни живцем були спалені 11 жінок. Рідні убитих ховаються, оскільки бояться за своє життя.

У той же час, приміром, в ПАР вже 50 років діє закон, згідно з яким діяльність відьом може піддаватися судовому переслідуванню.

На думку експертів, в ПАР працюють від 3 до 3,5 тисяч професійних чарівників, і відунів, які практикують традиційну магію, використовують для різних цілей рослини, а також займаються ворожінням і цілительством із застосуванням язичницьких ритуалів. При цьому тільки в період з 1990 до 1998 року в Північній провінції ПАР жертвами так званого "полювання на відьом" стали більше 600 осіб, в основному немолодих жінок у віці від 55 до 72 років.

У той же час, у розвинених країнах, приміром, у Великобританії, відьми справно платять податки і навіть виходять на демонстрації, а в Нідерландах їм навіть дають урядові гранти на розвиток бізнесу.

Мусульмани разгромили християнське село в Нігерії

Мусульмани з племені Фулані здійснили набіг на християнське село в околицях Джоса в центрі Нігерії.

В результаті нападу було вбито вісім осіб, в тому числі, сім'я місцевого священика. Нападники спалили церкву і кілька хат.

Раніше в тому ж районі мали місце зіткнення, що завершилися спаленням кількох мечетей і церков, а також загибеллю кількох людей, передає NEWSru Israel.

Влада направила в район зіткнень додаткові армійські підрозділи, але комендантську годину поки не вводила. Місцевий чиновник назвав напад на християн терористичним актом.

У березні бойовики з племен Фулані і Хауса вбили 500 християн в околицях Джоса, розгромивши п'ять сіл.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1277 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ