Сб, 2024-04-27, 03:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Ющенко стверджує, що Тимошенко збиралася "кинути" Путіна
21:27
Ющенко стверджує, що Тимошенко збиралася "кинути" Путіна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вказівок щодо відкликання з газових переговорів 31 грудня 2008 року відповідального за їх результат чиновника Олега Дубини не давав, заявив екс-президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю, яке публікує газета "Комерсант" в понеділок.

"Так Дубина інформував мене про хід переговорів. Але ви можете собі уявити, щоб потім я дав йому вказівку не підписувати контракт? Я з Дубиною увечері 31-го числа не говорив. І я думаю, що його від'їзд з Москви цього дня не був санкціонований ніким - ні прем'єром, ні президентом", - повідомив Ющенко.

За його словами, переговори завершилися ще 28-го числа, тоді був досягнутий максимально можливий компроміс - 250 доларів і 1,8 доларів. "Переговорів не було ні 30, ні 31 грудня. І мене сам Дубина просив передати Юлії Володимирівні, що їй не треба летіти в Москву, тому що з нею ніхто говорити не буде", - стверджує екс-президент України.

Колишній глава держави переконаний, що після 1 січня 2009 року вирішити газову кризу по лінії Київ-Москва було вже неможливо, необхідно було "переформатувати транзитну політику в трикутнику Брюссель-Київ-Москва".

Він вважає, що склалася в січні 2009-го року ситуацію, коли майже уся Європа залишилася без газу, Україна могла використовувати у свою користь.

"На заході вже з кожним днем оформлялося розуміння того, що винуватцем цієї проблеми є Росія, а не Україна. Ну і нарешті, у нас були 24 млрд кубів в підземних сховищах, з яких технічно підйомних, - 18 млрд", - уточнює Ющенко.

На його думку "не потрібно було довго чекати, щоб в Празі відбулася міжнародна конференція, яка допомогла б російським колегам набути здорового глузду".

Замість цього, підкреслює екс-президент, Україна "отримала газовий договір з базовою ціною 450 доларів на десять років залишивши ставу транзиту на рівні в три-чотири рази нижче європейської";.

Ющенко упевнений, що виною тому політичні амбіції Тимошенко, яка поспішила підписати договір на російських умовах.

"Сам факт початку постачань дозволив їй набути ореолу святості на європейській арені. Тепер повернемося в Україну. Тут народ повідомили що газ буде зі знижкою, по 223 доларів - навіть дешевше, ніж обговорювалося в грудні", - говорить він.

Екс-президент України відмічає, що головне завдання суду - рішення проблем, які на десять років формують економічну і соціальну напруженість в країні.

"Мені б хотілося, щоб суд поставив питання про відміну цієї угоди або окремих, найбільш проблемних його положень. Рішення суду повинне як мінімум підштовхнути діючу владу до зняття цієї проблеми в Міжнародному арбітражі", - додає Ющенко.

Ющенко: Тимошенко збиралася "кинути" Путіна

Віктор Ющенко заявив, що якщо б Юлія Тимошенко стала главою держави в 2010 році, вона змінила б зміст газового контракту з Росією і "кинула" Путіна.

Ющенко заявив, що Юлія Тимошенко в 2009 році поспішила підписати договір на умовах російської сторони, щоб заручиться підтримкою європейських політиків.

При цьому, за його словами, надалі Тимошенко мала намір змінити умови газової угоди. Так, відповідаючи на питання про те, що в такому разі екс-прем'єр збиралася робити в 2010 році у разі перемоги на президентських виборах, Ющенко сказав: "Кинути Путіна, ще що-небудь зробити ... Упевнений, відповідь була б! Я з упевненістю кажу, що й при іншому президенті ніхто б не жив з цією угодою".

Він також наголосив, що до 2009 року питання ЄЕСУ і Міноборони РФ було залагоджено Тимошенко і Путіним.

Нагадаємо, що 17 серпня Віктор Ющенко дав свідчення в "газовій справі" Юлії Тимошенко. Під час свої свідчень він заявив, що не відкликав голову Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олега Дубину з газових переговорів у грудні 2008 року. Також він наголосив, що Юлія Тимошенко втаємничила від нього результат газових переговорів і ціну на газ, через те що при підписанні українсько-російських газових контрактів в 2009 році була присутня політична мотивація Тимошенко.

Третій президент України Ющенко заявив, що українсько-російські газові угоди 2009 року необхідно анулювати. "Необхідно зробити роботу з анулювання даної угоди", - сказав Ющенко.

Ющенко заявив, що чесно відповів на всі запитання суду щодо "газової справи". У короткому інтерв'ю після допиту в суді 17 серпня на запитання журналіста, чим він пояснить, що підсудна - колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - відмовилася ставити йому запитання, Віктор Ющенко сказав: "Я думаю, що я просто чесно передав хронологію і зміст подій".

Але в Кремлі говорять, що заяви Віктора Ющенка про його непричетність до укладення газових контрактів з Росією нібито не відповідають дійсності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 917 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ