Сб, 2024-04-27, 06:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 2 » Кабмін мітингарі блокують
09:25
Кабмін мітингарі блокують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вночі 2 грудня мітингувальники за євроінтеграцію встановили на Майдані Незалежності близько 40 наметів і забарикадували проїжджу частину на Хрещатику. Зокрема, намети встановлені на стороні Майдану, де знаходиться Головпоштамт. З них 30 великих наметів і 10 маленьких . На великих наметах висять таблички, що це громадські приймальні нардепів.

Проїжджа частина Хрещатика перегороджена конструкціями від ялинки , яку так і не встигли змонтувати на Майдані. Барикади встановлені на проїжджій частині в двох місцях: навпроти Будинку профспілок і навпаки консерваторії, повідомляє РБК-Україна.

11:20. "Український дім" у центрі Києва зсередини забарикадований меблями. На вхідних дверях висить табличка з написом: "Вихідний день". "Український дім" охороняють близько 10 представників правоохоронних органів. Працівники міліції пояснили запобіжні заходи тим, що о 3 годині ранку була спроба штурму будівлі мітингувальниками і наразі правоохоронці охороняють "Український дім" від можливих нападів.

11:00. На Майдані Незалежності в Києві зараз перебувають кілька тисяч учасників акції. Також встановлено близько 20 наметів з партійними прапорами " УДАРу" , "Свободи " і " Батьківщини".

Крім того, встановлено кілька великих наметів з написами "Громадська приймальня деяких депутатів", де кожен бажаючий може випити чай, каву і підкріпитися бутербродами. Огорожа навколо ялинки і сама ялинка розібрана. Цими конструкціями заблокували рух по вулиці Хрещатик. Також рух перекрито з боку вулиць Городецького та Інститутській, Європейської площі.

На каркасі новорічної ялинки висять плакати з написами: "Така ялинка нам не потрібна", "Якщо будемо на Майдан ходити - на нас не вистачить бандитів" , "Йолку геть!" . Зі сцени за участю представників УПЦ Київського патріархату тільки що прозвучала молитва за Україну . Зі сцени лунають пісні українських виконавців.

10:30. Київські ринки "Лісовий", "Юність", "Анела" та ринок на Перова приєдналися до загальнонаціонального страйку і не працюють, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

10:20. Прем'єр-міністр України Микола Азаров проводить консультації щодо врегулювання ситуації з мітингами у центрі Києва. Про це Укрінформу повідомило джерело в Кабміні. "Прем'єр проводить консультації з врегулювання ситуації", - сказав співрозмовник. Він додав, що наразі уряд залишається заблокованим.

9:50. Співробітники Кабінету міністрів України, яким не вдалося з ранку в понеділок потрапити на роботу, отримали вказівку розходитися по домівках і чекати вказівок по телефону. Цю інформацію повідомили кілька співробітників уряду, які приходили до будівлі уряду, розверталися і йшли після того, як не могли потрапити всередину, передає "Інтерфакс-Україна".

9:30. Учасники акції протесту перекрили квартал проїжджої частини по вулиці Інститутській від метро Хрещатик до повороту вулиці Садової. Люди витягнули на проїжджу частину смітники та клумби.

Також стоять автомобілі з національною символікою України та прапорами Євросоюзу. Наразі на цій ділянці знаходиться кілька десятків людей. Вони поводять себе спокійно та слухають українські пісні.

Вхід до Кабміну з боку вулиці Садової також заблоковано. Рух по цій вулиці перекрито з обох сторін автомобілями, на яких також є національні прапори України. Наразі на вулиці Садовій перебувають близько 200 мітингувальників. Вони пригощають один одного печивом, гарячим чаєм, поводять себе спокійно. Жодного представника правоохоронних органів на цій ділянці не видно.

9:15. Адміністрацію Президента перегороджено з боку вулиці Інститутської бійцями "Беркуту" та міліціонерами. Наразі їх там знаходиться близько 200 осіб. За ними стоїть кілька автобусів.

Також є кордон зі щитів. Водночас поодинокі люди можуть проходити повз кордон міліції і рухатися в сторону Адміністрації Президента. Ці люди кажуть, що йдуть на роботу.

Ближче до проїжджої частини по вулиці Інститутській також стоять залізні паркани, біля яких кілька десятків людей. Втім, і через ці паркани можна проходити. Також люди збираються на вулиці Інститутській і закликають всіх, хто виходить з метро на станції Хрещатик, до страйку. Наразі біля клубу Кабінету міністрів зібралось близько 200 людей. Вони тримають в руках прапори України. Також у людей на одязі стрічки з національною символікою.

9:00. Активісти Євромайдану заблокували під`їзди і входи в будівлю Кабінету міністрів. Люди стають по декілька десятків осіб біля воріт, через які заїжджають у двір будівлі міністри і співробітники.

При цьому, за словами Юрія Луценка, пікетники заблокували проїзд, через який приїжджає на роботу прем`єр-міністр Микола Азаров. Там зараз знаходяться десятки людей і спортивний яскраво розфарбований автомобіль. Міліція поки що не перешкоджає демонстрантам, передає УНІАН.

7:50. Більше сотні людей заблокували 4-й під'їзд Кабінету міністрів. Опозиція оголосила про початок блокування всіх адміністративних будівель Києва в районі Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації Президента, передає Радіо "Свобода".

6:45. Частина мітингувальників з Майдану Незалежності також пішла до Кабміну. До протестувальників наближається "Беркут". Людей біля будівлі уряду стає все більше. Головна вимога дня - відставка уряду на чолі з Миколою Азаровим:

6:00. Євромайдан простояв ще одну ніч і заспівав гімн України

3:35 Начальник київської міліції Валерій Коряк пообіцяв, що силового звільнення КМДА від учасників протесту не буде.

3:30. Загалом на Майдані Незалежності залишаються кілька тисяч осіб: частина - на вулиці, частина - в КМДА та Будинку профспілок. Протестуючі зміцнюють оборону площі.

3:10. Люди облаштовуються на нічліг в наметах на Майдані , в будівлі КМДА та Будинку профспілок. Частина мітингувальників відпочиває в Михайлівському монастирі, передає ЛигаБизнесИнформ.

Довідка

О 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: Кабмін мітингарі блокують
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ