Чт, 2024-04-18, 03:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 1 » Кабмін затвердив макросценарій 2017 року з ростом ВВП 3% за інфляції 8,1%
13:06
Кабмін затвердив макросценарій 2017 року з ростом ВВП 3% за інфляції 8,1%
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2017 році прискориться до 3% при уповільненні інфляції до 8,1% (грудень до грудня). Такий базовий прогноз економічного і соціального розвитку України на 2017 рік затвердив уряд країни в п'ятницю, 1 липня, пише Інтерфакс-Україна.

"Основні двигуни - інвестиційний та зовнішній попит", - сказав перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи цей сценарій на засіданні Кабінету міністрів.

За його словами, ухвалений як базовий прогноз також передбачає швидке і успішне реформування за підтримки міжнародного співтовариства і сприятливої зовнішньої кон'юнктури.

Кубів зазначив, що згідно з другим, ризикованим, сценарієм ріст ВВП становитиме 1,5% за інфляції 10,3%, тоді як номінальний ВВП в обох сценаріях дорівнюватиме в 2017 році близько 2,6 трлн грн.

Перший віце-прем'єр зазначив, що ризиковий сценарій передбачає гіршу зовнішньоекономічну кон'юнктуру і повільні процеси модернізації економіки. За його словами, згідно з базовим сценарієм ріст економіки в 2018-2019 роках буде прискорюватися приблизно до 4% щорічно, тоді як згідно з ризикованим - до 2%.

Перший заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів додала, що в поточному році відомство очікує зростання ВВП на 1% при інфляції близько 14%. Вона нагадала, що торік економіка України впала на 9,9% при інфляції 43,3% переважно через війну на сході країни, а також обмежень з боку Росії, які вона оцінила в 1% ВВП. За її словами, най серйознішим ризиком залишається можливе загострення ситуації на сході України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, підсумовуючи дискусію, підкреслив, що необхідно ставити більш амбітні плани.

"Моя особиста думка, що ріст може бути набагато більшим. Не бачу ніяких об'єктивних перешкод, суб'єктивні - бачу. Потенціал України набагато більший, ніж цей ріст і рівень життя людини", - сказав глава уряду.

За його словами, причина низьких темпів відновлення економіки - неналежне реформування і нереформована економіка, від 45% до 60% якої перебуває в тіні.

Нагадаємо, як йдеться у бюджетній резолюції, затвердженій урядом, Кабінет міністрів України у рамках формування основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік, а також на 2018 і 2019 роки, прогнозує зростання економіки України на рівні 3% у 2017 році і 4% - у наступні два роки, при цьому індикативний показник інфляції становить 8,1% у 2017 році з подальшим зниженням до 5,5% у 2018 році і 5,2% - у 2019 році.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку України прогнозує зростання економіки за підсумками року на рівні 1% при інфляції 12-13,1%. При цьому світова економіка в цьому році має зрости на 3,5-3,6%. У свою чергу президент України Петро Порошенко вважає, що війна більше не може бути виправданням економічної кризи в країні.

Нагадаємо, на початку травня співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович заявив, що в Україні починається економічне зростання, і воно триватиме, якщо будуть тривати реформи.

За квітневими прогнозами МВФ, до 2021 року українська економіка має вийти на зростання в середньому на 4% на рік при інфляції в 5% на рік.

Розенко: ріст реальної зарплати в Україні до кінця року становитиме 5%

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко прогнозує зростання реальної зарплати в Україні на 5% до кінця 2016 року.

"На сьогоднішній день у нас вже перші позитивні сигнали: 3,5% росту реальної зарплати без урахування інфляції, і ми плануємо, що до кінця року і в наступні роки це буде не менше 5% росту реальної зарплати", - сказав Розенко на засіданні Кабінету міністрів в п'ятницю, 1 липня.

Він зазначив, що зростання мінімальної зарплати заплановано на рівні 13%.

Віце-прем'єр додав, що з 1 липня вступає в силу закон, який передбачає збільшення розміру пенсій, що підпадають під оподаткування, з 3 мінімальних зарплат до 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних і ставку податку з 15% до 18%.
    

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: ріст ВВП 3% за інфляції 8, макросценарій 2017, Кабмін, 1%
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ