Вт, 2024-04-23, 09:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 23 » Кабмін збільшив розмір допомоги при народженні дитини
15:56
Кабмін збільшив розмір допомоги при народженні дитини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України збільшив розмір матеріальної допомоги, що виплачується при народженні дитини. "Ми сьогодні ухвалили дуже важливу постанову, яка змінює розміри допомоги при народженні дитини", - повідомив сьогодні, 23 лютого, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Тігіпка, при народженні першої дитини виплачуватиметься сума у розмірі 22 прожиткових мінімумів, що на початок року становить 17 тис 952 грн. З них разова виплата становитиме 7 тис 344 грн, в подальшому сім'я щомісячно протягом 12 місяців отримуватиме 884 грн.

При народженні другої дитини сума виплати становитиме 45 прожиткових мінімумів, тобто 36 тис 720 грн. При цьому разова виплата також становитиме 7 тис 344 грн, потім сім'я щомісячно отримуватиме 1,224 тис грн протягом 24 місяців.

При народженні третьої і кожної наступної дитини сума виплати становитиме 90 прожиткових мінімумів, тобто 73 тис 440 грн, при цьому разова виплата також становитиме 7,344 тис грн і протягом 36 місяців - 1,836 тис грн щомісячно.

Віце-прем'єр зазначив, що нові розміри допомоги при народженні дитини стосуються громадян, що народили дитину з 1 січня 2010 року.

При цьому він нагадав, що в 2010 році виплата за першу дитину становила 12 тис 240 грн з першою разовою виплатою 4,8 тис грн, за другу - 25 тис грн, за третю - 50 тис грн.

Слід зазначити, що 17 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення зміни до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо виплати допомоги при народженні дитини. За ухвалення даного рішення проголосував 351 народний депутат із 411, зареєстрованих в сесійній залі.

Законопроект передбачає, що допомога при народженні дитини нараховується, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надаватиметься у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, – на першу дитину (24 тис 480 грн); кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму – на другу дитину (48 тис 860 грн); кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, – на третю і кожну наступну дитину (97 тис 920 грн).

Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується впродовж наступних 24 місяців, на другу дитину – 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину – 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Як відомо, в Україні з 1 січня 2011 р. зріс розмір допомоги при народженні дитини. Так, набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо виплати допомоги при народженні дитини" від 17 листопада 2009 р. №1723-VI. Допомогу нараховуватимуть, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років. Після підвищення допомога становить: для першої дитини - близько 18 тис грн, для другої - близько 37 тис грн, для третьої і кожної наступної - близько 73,5 тис грн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1035 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ