Сб, 2024-04-20, 13:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 19 » Кабмін збільшує штат - раніше обіцяли скорочувати
10:50
Кабмін збільшує штат - раніше обіцяли скорочувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Кабінет міністрів збільшив граничну кількість співробітників свого секретаріату. Відповідна постанова уряду розміщена на офіційному сайті Кабміну.

Згідно з документом чисельність секретаріату збільшено з 983 до 1019.

Цією ж постановою скорочено чисельність співробітників патронатної служби віце-прем'єрів з 82 до 49.

Вищевказані дії малозрозумілі на тлі того факту, що наприкінці вересня міністр Кабміну Анатолій Толстоухов заявив про те, що уряд має намір скоротити чисельність свого секретаріату на 100-150 чоловік до 2011 року.

Більш того, ще влітку віце-прем'єр Борис Колесніков заявляв про готовність Кабміну вдвічі скоротити кількість співробітників міністерств, щоб заощадити кошти держбюджету. "Ми можемо вести чесний діалог з платниками податків тільки в тому разі, якщо влада відмовилася від всіх зайвих витрат. Взагалі треба відмовитися від усього і максимально все спростити", - зазначив віце-прем'єр.

"Кабмін до цього готовий. Кабмін готовий до того, щоб на 50% скоротити кількість співробітників міністерств і на 85-90% відмовитися від транспорту", - заявив Колесніков.

За його словами, в даний час органи виконавчої влади занадто бюрократизовані. "Функції державного управління дуже перевантажені. Стільки "писанини", стільки папірців гуляє по Кабміну та облдержадміністраціях, які триста років нікому не потрібні", - заявив він.

Утім, про подібне говорили і профільні міністри. Так, в липні глава МВС Анатолій Могильов пообіцяв, що до кінця поточного року чисельність керівного складу міністерства буде скорочено на 50% порівняно з нинішнім показником.

Нагадаємо, що 13 жовтня було опубліковано укази президента, згідно з якими звільнено два віце-прем'єр-міністри: Віктор Слаута з посади віце-прем'єра з питань агропромислового комплексу і Володимир Сівкович з посади віце-прем'єра із силового блоку.

Звільнення двох віце-прем'єрів було вимогою прийнятого 7 жовтня Закону "Про Кабінет міністрів", згідно з яким до складу уряду входять прем'єр, перший віце-прем'єр, три віце-прем'єра (до прийняття закону їх було п'ять) та міністри. У свою чергу ухвалення Закону "Про Кабінет міністрів" стало необхідним для приведення у відповідність законодавства після скасування політреформи 2004 року.

Якщо звільнення двох віце-прем'єрів було вимогою закону, то зменшення кількості заступників - логічним рішенням для скорочення апарату чиновників. Раніше президент України Віктор Янукович на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ зажадав від чиновників скоротити кількість заступників. "Я чекаю від вас пропозицій щодо скорочення кількості заступників. Не може бути по 7-8-9 заступників голів обласних державних адміністрацій і заступників міністрів", - сказав він.

Як з'ясувалося, у багатьох міністерствах і відомствах кількість заступників перевищує всі розумні межі. Так, максимальна кількість заступників трудяться у голови Держмитниці Ігоря Калетника і у голови Державної податкової адміністрації України Олександра Папаїки, що є абсолютним рекордом серед відомств. Так, у ДПАУ та Держмитниці працює по 10 заступників голови, причому по два з них - на посаді "першого". В Антимонопольному комітеті 9 осіб працюють на посадах, які можна прирівняти до заступників керівника. І два з них є "першими".

Серед міністерств-"рекордсменів" за кількістю заступників міністрів лідирували МВС, Мінприроди і Мінекономіки - у них у всіх було по 9 заступників, з яких два "перших".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ