Чт, 2024-03-28, 20:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 11 » Каддафі пішов на план перемир'я, запропонований Африканським союзом
10:31
Каддафі пішов на план перемир'я, запропонований Африканським союзом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Лівійський лідер Муаммар Каддафі погодився з планом перемир'я, запропонованим делегацією Африканського союзу (АС), повідомив за підсумками переговорів з Каддафі президент ПАР Джейкоб Зума, який виступає в ролі посередника в лівійському конфлікті, передає Бі-Бі-Сі.

"Делегація брата-лідера (Каддафі) прийняла план дій, запропонований нами, - заявив Зума. - Ми повинні дати змогу перемир'ю запрацювати". У подробиці, проте, президент ПАР вдаватися не став, зазначивши, що повідомить про них пізніше.

За словами комісара ради АС з безпеки і миру Рамтана Ламамру, дорожня карта з розв'язання конфлікту в Лівії, запропонована делегацією АС і прийнята урядом Каддафі, містить негайне припинення вогню, встановлення національного діалогу, захист іноземних громадян на території Лівії і надання гуманітарної допомоги нужденним, передає РИА "Новости".

У зв'язку з цим посередники від Африканського союзу пропонують НАТО призупинити авіаудари по силах Каддафі, щоб створити умови для реалізації домовленостей про перемир'я.

Делегація Африканського союзу 10 квітня прибула до столиці Лівії Тріполі з метою зупинити кровопролиття між повстанцями і силами лідера країни Муамара Каддафі.

10 квітня Зума і президенти Мавританії, Малі та Конго, а також міністр закордонних справ Уганди говорили у Тріполі з Каддафі. Тепер посередники вирушать до міста Бенгазі на сході Лівії, щоб зустрітися з повстанцями. Керівництво НАТО дало згоду на приліт місії представників Афросоюзу.

"Головне завдання делегації - покласти край війні і знайти прийнятний шлях для виходу з кризи", - сказав представник АС Абдель Азіз. Також делегація має намір сприяти забезпеченню доставки гуманітарної допомоги.

Раніше лідери антикаддафістів відкидали саму можливість проведення переговорів про припинення вогню доти, доки не буде оголошено про відставку полковника Каддафі, який править країною вже чотири десятиліття.

Вже два місяці в Лівії тривають бої між лояльними Каддафі військами з одного боку і повстанцями з іншого. Останніх підтримують авіанальотами сили міжнародної коаліції, яка виконує резолюцію ООН про захист мирного населення в країні.

Тимчасом 10 квітня тривали бої поблизу міста Адждабія на сході країни, де віддані владному режиму війська відтіснили повстанців. Сили НАТО, у свою чергу, оголосили, що тільки за добу їм вдалося підбити 25 танків сил Каддафі.

Військова операція почалася 19 березня, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція і ряд інших країн. 28 березня операцію очолило НАТО. 31 березня керівництво кампанією в Лівії повністю перейшло до представників командування НАТО.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ