Чт, 2024-03-28, 12:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Каддафі побажав "своєму синові" Обамі перемоги на виборах
09:27
Каддафі побажав "своєму синові" Обамі перемоги на виборах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський лідер Муаммар Каддафі в надісланому президентові США Бараку Обамі листі закликав зупинити військову операцію проти Лівії, повідомили представники американської адміністрації.

За словами Каддафі, Захід веде "несправедливу війну проти маленького народу країни, що розвивається", і ця війна завдала "більше моральної шкоди, ніж фізичної", передає РИА "Новости".

"Демократичне суспільство не може бути побудовано ракетами і літаками", - наголошується в листі. Лідер Джамахірії знову назвав опозиціонерів, які воюють з ним, прихильниками "Аль-Каїди".

При цьому Каддафі в листі звертається до Обами "мій сину" і висловлює надію на його переобрання в 2012 році. США вважають, що лист справді написав Каддафі, зазначив представник адміністрації.

Клінтон: "Каддафі знає, що йому потрібно зробити, він повинен піти"

Лівійський лідер Муаммар Каддафі чудово знає, що йому потрібно зробити, він повинен піти. Про це заявила 7 квітня журналістам держсекретар США Хілларі Клінтон, передає ИТАР-ТАСС.

"Я думаю, Каддафі знає, що він повинен зробити, - сказала голова американської дипломатії. - Вогонь має бути припинено, сили Каддафі треба вивести з міст, які вони захопили силою... Слід ухвалити рішення про те, щоб він відмовився від влади і покинув Лівію".

Свою думку Клінтон висловила, відповідаючи на запитання про особисте послання Каддафі президентові США Обамі, в якому лівійський лідер закликав припинити військову операцію в Джамахарії.

ВПС Великобританії обстріляли найбільше нафтове родовище в Лівії

Військово-повітряні сили Великобританії завдали удару по нафтовому полю Сарір у Лівії, яке є найбільшим лівійським нафтовим родовищем. Загинули троє військових, що охороняли його, повідомив заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Кім. Кілька людей поранено.

У результаті авіаудару, зокрема, пошкоджено трубопровід, що зв'язує Сарір з нафтовим терміналом на березі Середземного моря.

6 квітня лівійські заколотники повідомили, що атаки урядових військ призвели до припинення виробництва нафти на полях Сарір і Місла. "Нафта з цих родовищ надходить у порт Тобрук, - сказав він. - Сьогодні було зупинено її закачування", передає "Інтерфакс".

За даними телеканалу "Аль-Джазіра", 6 квітня з порту Тобрук вийшов танкер з першою партією нафти, що експортується лівійськими повстанцями. Хто є покупцем відвантаженої нафти, не повідомлялося.

Раніше Катар обіцяв допомогти лівійським повстанцям налагодити продаж нафти на світовому ринку. Лівійська національна нафтова корпорація, контрольована режимом Каддафі, обіцяє подати позов проти будь-якої юридичної чи фізичної особи, яка укладе контракт на постачання нафти з повстанцями.

Наприкінці лютого лівійська опозиція заявила про поновлення на сході країни експорту "чорного золота", припиненого через збройний конфлікт між прихильниками і противниками режиму Муаммара Каддафі. Однак через те, що район бойових дій розширився, початок експортних операцій довелося відкласти.

Лівія видобуває нафту з 1959 року і експортує її з 1961 року. Виторг від експорту нафти становить приблизно 95-97% всіх експортних надходжень і є основним джерелом державних резервів. Лівія - восьмий за обсягами виробник нафти серед країн-учасниць Організації країн-експортерів нафти. За даними ОПЕК, запаси нафти в Лівії в 2009 році становили 46,4 мільярда барелів, газу - 1,549 трильйона кубометрів.

У 2010 і 2009 роках у Лівії добували в середньому 1,56 мільйона барелів нафти на день. Основними імпортерами лівійської нафти були Італія, Німеччина, Іспанія, Франція, Китай, США. Менші обсяги імпортували також, зокрема, Австрія, Великобританія, Греція, Швейцарія.

Після початку в лютому збройного протистояння між прихильниками і супротивниками Муаммара Каддафі в Лівії серйозно постраждала нафтова інфраструктура, видобуток і експорт "чорного золота" майже повністю припинилися. Деякі об'єкти інфраструктури на сході Лівії перебувають тепер під контролем повстанців. Інші, наприклад порт Рас-ель-Ануф, де розташований один з найбільших в Лівії нафтоналивних терміналів, стали ареною запеклих сутичок.

1 квітня лівійські повстанці домовилися з Катаром про продаж нафти, на вторговані кошти вони мають намір купувати зброю і спорядження для боротьби з військами Каддафі.

Нагадаємо, 17 березня РБ ООН ухвалила резолюцію , яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Каддафі.

Військова операція почалася 19 березня, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція і низка інших країн. 28 березня операцію очолило НАТО. 31 березня керівництво кампанією в Лівії повністю перейшло до представників командування НАТО.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ