Сб, 2024-04-27, 05:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 25 » Каддафі поховали у пустелі, а його наступник нібито хоче втекти. ВІДЕО
11:31
Каддафі поховали у пустелі, а його наступник нібито хоче втекти. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

25 жовтня у Лівії поховали колишнього лідера країни Муаммара Каддафі, вбитого прихильниками опозиційної Національної перехідної ради п'ять днів тому, повідомляє РИА "Новости".

За даними джерел, Каддафі і одного з його синів Мутассіма поховали на світанку у пустелі. Місце поховання полковника тримається в таємниці через побоювання, що його могила стане місцем паломництва для прихильників.

Хоча у своєму заповіті Каддафі просив поховати його у своєму рідному місті, домовитися про передачу його тіла племені не вдалося.

Нова влада Лівії вже санкціонувала розслідування обставин вбивства Каддафі, правозахисники також вимагають розібратися з масовою стратою його прихильників.

Раніше керівництво ПНР не виключало можливість передачі тіла Каддафі старійшинам племені, до якого він належав. На думку британських коментаторів, такий крок нової влади міг би бути сприйнятий як крок до примирення. Проте цього не сталося.

Поваленого лівійського лідера вбили минулого тижня. Разом з сином Мутасимом і численною охороною він намагався вирватися з оточеного Сирта, але їх полонили, а потім розстріляли.

Тіла Муаммара Каддафі і його сина доставили в Місурату і кинули в промисловому холодильнику одного з магазинів, де шикувалися величезні черги. Люди хотіли своїми очима побачити людину, яка правила Лівією понад 40 років.

Нагадаємо, що 23 жовтня у ході офіційної церемонії, на площі Тахрір у Бенгазі, керівництво Національної перехідної ради (НПР) проголосило Лівію "звільненою" від режиму Муаммара Каддафі, який правив країною впродовж 40 років.

Правонаступник Муаммара Каддафі, його син Сеїф аль Іслам, намагається втекти за кордон

У той же час стало відомо, що син Муаммара Каддафі Сеїф аль-Іслам перебуває в пустелі на південному заході Лівії поблизу кордону з Алжиром і Нігером, він намагається сховатися за кордоном, повідомляє NEWSru.com.

Про це повідомив представник Перехідного національної ради Лівії. Він додав, що перешкодити втечі Сеїфа аль-Іслама за кордон новій владі Лівії буде важко. Представник ПНР не повідомив, в яку саме країну намагається перебратися молодший Каддафі. Однак він додав, що організацією втечі сина покійного лідера Лівії за кордон займається колишній шеф лівійських спецслужб, родич сім'ї Каддафі Абдулла ас-Сенуссі, якому вдалося втекти до Нігеру.

"Він знаходиться на кордоні з Нігером і Алжиром", - повідомив представник нової влади, розповідаючи про місцеперебування Сеїфа аль-Іслама Каддафі.

"На півдні були перехоплені повідомлення по супутниковому телефону, - розповів він. - Абдулла ас-Сенуссі перебував у цьому районі, щоб організувати його втечу через кордон. Сусідня розвідувальна служба надала нам інформацію про це", - повідомило джерело.

Він не уточнив, спецслужба якої держави допомагає ПНР у пошуку Сеїфа аль-Іслама.

Нагадаємо, що в ніч проти 23 жовтня син скинутого і убитого лідера Лівії Муаммара Каддафі Сеїф аль-Іслам виступив з коротким зверненням до своїх прихильників, в якому заявив, що живий, перебуває на території Лівії і має намір продовжити опір силам повстанців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 829 | Додав: admin | Теги: Муаммар Каддафі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ