Чт, 2024-04-25, 15:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Канцлер ФРН виступає за новий договір щодо ЄС - ЗМІ
11:58
Канцлер ФРН виступає за новий договір щодо ЄС - ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Канцлер ФРН Ангела Меркель виступає за новий договір про Європейський союз, повідомляє в неділю, 26 серпня, Інтерфакс з посиланням на європейські ЗМІ з посиланням на німецький тижневик "Шпігель".

За даними цього журналу, "федеральний уряд (Німеччини - ред.) бажає посилити європейську інтеграцію", і Меркель хотіла б, щоб "глави держав і урядів провели нараду, присвячену новим юридичним засадам для ЄС".

Дату такої наради може бути призначено під час грудневого саміту ЄС в Брюсселі, стверджують джерела "Шпігеля".

Одна з ідей, на яких наполягає Берлін, - це посилення ролі Європейського суду, який, на думку німецької сторони, "міг би володіти правом спостерігати за бюджетами держав-членів і карати тих, хто створює дефіцит".

Однак журнал відзначає, що ця ініціатива "не викликала ентузіазму серед більшості держав-членів" ЄС, і наводить приклад, коли на неформальній зустрічі десяти міністрів закордонних справ країн Євросоюзу більшість відкинуло саму ідею наради про зміну договору, висунуту главою МЗС Німеччини Гідо Вестервелле.

Протягом декількох місяців німецький канцлер активно просуває думку про необхідність забезпечити "більше Європи", щоб адекватно відповідати на виклик кризи євро. "Є також етапи до більшої інтеграції, які будуть змінені в договорі (про Євросоюз - ред.). Ми ще не на тій стадії, але не слід робити з цього табу", - заявила Меркель в кінці травня на саміті Ради держав Балтійського моря.

Зазначимо, що Німеччина відіграє роль локомотива економіки всього Євросоюзу. Завдяки її активній участі ЄС зміг уникнути повторної хвилі рецесії.

Очевидно, що труднощі останніх років, що послідували за фінансовою кризою 2008 року, спонукають європейських лідерів до трансформації Європейського співтовариства в міцний фіскальний, банківський і політичний союз. Мова йде про контроль бюджетів та посилення дисциплінарної відповідальності за "токсичний фінансовий менеджмент". Педантична Німеччина виступає за економію коштів і бездефіцитні бюджети країн-учасників.

Як повідомлялося, 9 грудня 2011 23 країни ЄС домовилися про інтеграцію бюджетної політики. Однак, планом, запропонований Ангелою Меркель, було знехтувано. Попередня ініціатива Німеччини включала в себе такі пункти:

1) єдиний корпоративний податок і податок на фінансові операції для всіх країн-учасників єврозони; 2) приватні інвестори не повинні брати на себе частину витрат з порятунку країн, що знаходяться в кризі, як це сталося з Грецією; 3) всі 17 країн єврозони повинні внести зміни в свої національні законодавства, щоб збалансувати бюджети; 4) щодо країн, що порушують бюджетну дисципліну, повинні автоматично вводитися штрафні санкції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: канцлер ФРН, ЄС, новий договір
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ