Пт, 2024-03-29, 09:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Кандидат в Президенти України. Хто вона? - Ольга Богомолець - лікар, активістка Майдану. ФОТО
11:05
Кандидат в Президенти України. Хто вона? - Ольга Богомолець - лікар, активістка Майдану. ФОТО
Інші останні Біографії. Довідки. Рецепти на сайті holosUA.com/

 Днями в Україні стартує передвиборча президентська кампанія.

Так склалося, що після революції, єдиним кандидатом від громадської частини Євромайдану є Ольга Богомолець. Лікар, громадський діяч, людина, що змогла з нічого організувати потужну розгалужену систему Медичної служби Євромайдану та очолити її.

То хто ж вона, ця тендітна жінка, завдяки якій було врятовано не одне життя на Майдані?

"Перевесло" спробує розповісти вам деякі біографічні дані про Ольгу Богомолець.

Біографія Народилася 22 березня 1966 року в м. Києві у родині лікарів. Мати — Катерина Олегівна Богомолець, професор, керівник кафедри патологічної анатомії КНМУ ім. Богомольця, батько — Вадим Акимович Березовський, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри клінічної патофізіології Інституту фізіології ім. О. Богомольця. Правнучка академіка Олександра Олександровича Богомольця. Одружена, виховує 4 дітей. Проживає в м. Києві.

У 1989 році закінчила Київський медичний інститут ім. О. О. Богомольця за спеціальністю «Лікувальна справа». З 1989 по 1991 рік проходила клінічну ординатуру в Українському державному інституті удосконалення лікарів.

У 1993 році пройшла курс екологічної дерматології Пенсильванського медичного університету (Філадельфія, США), закінчила Інститут дерматопатології Бернарда Акермана при Університеті Томаса Джефферсона (Філадельфія, США, 1994 рік).

Після повернення заснувала Клініку лазерної медицини доктора Богомолець, сьогодні відому як Інститут дерматології та косметології доктора Ольги Богомолець.

У 2001 році закінчила Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова.

У 2003 році у Національному медичному університеті ім. О. О. Богомольця здобула ступінь доктора медичних наук за спеціальністю «Шкірні та венеричні хвороби».

Від 2003 року до даного часу — головний лікар Інституту дерматології та косметології доктора Ольги Богомолець. З грудня 2004 року до жовтня 2005 року була особистим лікарем Президента України Віктора Ющенка.

У 2009 році організувала Всеукраїнський благодійний марафон здоров'я, в рамках якого було оглянуто 61553 дітей-сиріт по всій Україні.

З 2009 року організатор та координатор міжнародної програми Європейської Академії Дерматології «Євромеланома – День меланоми» в Україні.

Рід Богомольців

Рід Богомольців бере свій початок на Вітебській землі (сучасна Білорусь) із часів литовсько-руської держави - Великого князівства Литовського. Перші документально підтверджені відомості про рід відносяться до середини XV століття і містяться в Литовській метриці. Мова йде про служивих бояр Оліферовичів, від яких ведуть свій початок усі Богомольці.

Більшість із Богомольців протягом багатьох століть були «людьми лицарськими» - платили Вітчизні «податок кров'ю». Але в роду можна зустріти і державних діячів різних рангів, які виконували свій обов'язок в державах, де їм доводилося жити. Є й мореплавці, і письменники, і художники, і лікарі, і служителі церкви ...

Медична династія Богомольців одна з найстаріших лікарських династій в Україні.

Започаткована Олександром Михайловичем Богомольцем (1850–1935), земським лікарем, і його дружиною Софією Миколаївною. Їхній син, Олександр Олександрович Богомолець (1881–1946) — президент Академії Наук УРСР, віце-президент АН СРСР і Академії медичних наук СРСР. Основоположник української школи патофізіології, ендокринології і геронтології, засновник перших в Росії і Україні науково-дослідних закладів медичного профілю.

Син академіка Богомольця Олег Олександрович Богомолець (1911–1991), продовжив справу батька. Олег Богомолець завідував лабораторією патофізіології Українського НДІ фармакології і токсикології (1953–1980). Водночас був завідуючим кафедрою патофізіології Київського інституту удосконалення лікарів. Член кореспондент АН УРСР (1964), заслужений діяч науки і техніки УРСР.

Донька Олега Олександровича, Катерина Олегівна (1939–2013) — професор кафедри патологічної анатомії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Працювала анестезіологом в Інституті туберкульозу і грудної хірургії під керівництвом академіка Миколи Амосова.

Її сестра, Олександра Олегівна (нар. 1958 р.) — дитячий лікар-реаніматолог.

Ольга Вадимівна Богомолець (нар. 1966 р.) – лікар, громадський діяч, донька Катерини Олегівни Богомолець і Вадима Якимовича Березовського (нар. 1932 р.), завідуючого відділом Інституту фізіології ім. Богомольця, заслуженого діяча науки і техніки України, кавалера ордена князя Ярослава Мудрого V ступеню. Донька Ольги Вадимівни, Катерина Богомолець (нар. 1994 р.) – студентка Національного медичного університету ім. О. Богомольця.

Факти з життя Ольги Богомолець

Професор, лікар та науковець із 24-річним стажем професійної, дослідницької та клінічної роботи у сфері дерматології, дерматоонкології, лазерної медицини. Засновник та Головний лікар Київського Інституту дерматології та Інституту Теледерматології.

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету ім. О. Богомольця. Автор 70 наукових праць і 9 патентів на винаходи у сфері лікування шкірних захворювань.

Координатор Європейської асоціації лазерної дерматології у Східній Європі, член Американської академії дерматології, Європейської академії дерматовенерології, Нью-Йоркської академії наук.

Меценат культури та мистецтв. Фундатор унікального історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль з єдиним у світі Музеєм української домашньої ікони. Засновниця арт-холу «Кайрос», що є мистецьким майданчиком, створеним задля підтримки молодих художників, майстрів слова та знаних митців.

Талановита та визнана на міжнародному рівні як музикант й автор-виконавиця сучасних та старовинних українських романсів.

Професійна кар’єра

1989–1991 – лікар-дерматолог у Центральному київському шкірвендиспансері. Відповідальна за клінічний прийом, огляд та лікування пацієнтів із широким спектром дерматологічних захворювань.

1991-1993 - консультант/дерматолог Міністерства внутрішніх справ України. Працювала спеціальним лікарем з дерматологічних розладів у колишніх та теперішніх державних працівників, що перебували в Зоні ураження Чорнобильської катастрофи.

1991-1994 - Старший науковий співробітник лабораторії радіологічної патології Міністерства охорони здоров’я України. Відповідальна за всі аспекти досліджень морфологічних наслідків для шкіри від радіологічного ураження внаслідок Чорнобильської катастрофи.

1994-1998 – Завідуюча відділенням гістопатології Українського регіонального дерматологічного госпіталю.

1997-2004 – медичний директор спеціалізованої дерматологічної клініки. Відповідальна за лікування пацієнтів з гемангіомами та винними плямами (понад 10000 пацієнтів).

З 2004 – головний лікар Інституту дерматології і косметології доктора Богомолець, де здійснюється лікування лазером найважчих захворювань шкіри, зокрема меланоми та гемангіоми. Відповідальна за розвиток відділень інституту – лазерної медицини, онкодерматології, телемедицини, дитячої дерматології, косметології, пластичної хірургії та команди з 17 лікарів та 50 співробітників.

2004–2005 – особистий лікар Президента України Віктора Ющенка.

2006-2008 — Депутат Київської міської ради V скликання, голова постійної Комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Київської міської ради.

З 2007 – професор кафедри Дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Відповідальна за базовий англомовний курс дерматології для іноземних студентів, спеціальний курс із дерматологічних захворювань ротової порожнини для стоматологів;

З 2008 – професор Одеського державного медичного університету – автор курсу дерматоонкології для сімейних лікарів;

З 2010 - професор Харківського державного медичного університету – автор курсу лекцій базової дерматоонкології, дерматоскопії для лікарів (проводиться у Києві з 2010 року).

22.11.2008 — забезпечила приєднання України до Всесвітньої програми «Євромеланома» (м. Брюссель) з метою проведення заходів, спрямованих на запобігання високому рівню смертності від меланоми. Серед них – організація щорічного «Дня меланоми» з проведенням безкоштовних оглядів серед населення з метою виявлення захворювання.

2009 – організатор Всеукраїнського благодійного марафону здоров’я з обстеження дітей-сиріт на предмет виявлення меланоми у 26 найбільших містах України.

Нагороди та звання

Особисті нагороди:

- Орден Української Православної Церкви Святої Рівноапостольної Ольги (2013, Україна)

- Орден Української Православної Церкви Почаївської Ікони Пресвятої Богородиці (2012, Україна)

- Почесний громадянин міста Славутич (2010, Україна)

- Орден Української Православної Церкви Святої Богородиці (2009, Україна)

- «Благодійник року-2009»

- Заслужений лікар України (2008, Україна)

- Орден Української Православної Церкви Святого князя Володимира (2008, Україна)

- Орден Української Православної Церкви Святої Великомучениці Варвари (2005, Україна)

- Почесний диплом видання «Життя славетних людей» (1998, Американський бібліографічний інститут)

- Почесна нагорода «За гуманізм» (1994, Україна, Союз «Чорнобиль»).

Творчі нагороди:

- Лауреат Слов’янського фестивалю авторської пісні «Білі вітрила» (1992, Україна)

- Лауреат 3 Українського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» (1991, Україна)

- Лауреат Міжнародного фестивалю «Сопот» (1991, Польща)

- Володарка спеціального призу радіостанції «Свобода» (1991, Вашингтон – Мюнхен)

- Володарка премії ім. Василя Стуса (1992, Україна)

Нагороди Інституту дерматології та косметології:

- Подяка Незалежної ради з питань якості медичної допомоги (2004, Україна)

- «Вибір року» (2004, Україна).

За матеріалами офіційного сайту Ольги Богомолець

 

 

 

 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Біографії. Довідки. Рецепти | Переглядів: 2798 | Додав: adminA | Теги: активістка Майдану. ФОТО, кандидат, президенти України, лікар, Ольга Богомолець
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ