Пт, 2024-04-26, 13:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Карпачова розповість депутатам про політичні репресії в Україні
17:51
Карпачова розповість депутатам про політичні репресії в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова готує 10-хвилинний виступ у парламенті щодо політичних репресій в Україні.

Омбудсман буде готова виступити перед народними депутатами, як тільки ті ухвалять відповідне рішення, повідомили в прес-службі уповноваженого, передає ЛІГАБізнесІнформ.

- Голова Мін'юсту: Тимошенко "світиться" в старих незакритих справах не тільки в Україні

Найімовірніше Карпачова прийде до парламенту в середу, 12 січня. "Виступ очікується - це версія - завтра. У вівторок Верховна Рада повинна ухвалити рішення, в якому форматі це буде. Спецдоповідь, як запропонував один представник опозиції - це неправильно, спецдоповідь за одну ніч не готується. Тим більше, нещодавно вже були дві спецдоповіді - з європейських стандартів і з прав дитини. Отже це буде просто спеціальний, так би мовити, виступ. Десять хвилин. Ніна Іванівна готується", - уточнили в прес-службі, ще раз додавши, що спочатку парламент повинен ухвалити рішення про заслуховування Карпачової.

Нагадаємо, БЮТ вимагав заслухати у вівторок у парламенті керівництво Генпрокуратури і уповноваженого ВР з прав людини зі спецдоповіддю з приводу політичних репресій в Україні. "Ми не зможемо працювати разом з вами в залі, якщо ці питання не вирішуватимуться", - попередив "бютівець" Іван Кириленко. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що "регіонали" не проти розглянути питання, підняті опозицією. Водночас він запропонував зробити це в середу, коли порядок денний формує опозиція.

Голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олег Зарубінський, який відпрацьовував це питання на прохання спікера, попередив, що Карпачова не встигне підготувати спеціальну доповідь з приводу політичних репресій, але якщо парламент прийме відповідне рішення, то вона може виступити з інформацією.

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко у відповідь повідомив, що фракцію влаштує формат інформації, якщо буде можливість отримати відповіді на запитання.

Нагадаємо, що торік Генпрокуратура порушила багато справ проти колишніх чиновників уряду Тимошенко. Опозиція називає це терором і політичними репресіями. Натомість Генпрокуратура запевняє, що жодної політики в затриманні екс-чиновників немає.

Найгучнішими справами за останній час стали арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і порушення кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Голова Мін'юсту: Тимошенко "світиться" в старих незакритих справах не тільки в Україні

Міністр юстиції Олександр Лавринович не бачить в порушенні кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко переслідування опозиції. Про це він заявив 10 січня на прес-конференції у Варшаві, де перебуває з офіційним візитом, передає УНІАН.

"Потрібно пам'ятати, що той, хто чинить незаконні дії, пізніше зіткнеться з відповідними наслідками. Це стосується не тільки чиновників з колишньої влади, а й нинішніх високопоставлених посадових осіб", - зазначив Лавринович.

За словами міністра, Тимошенко "фігурує в низці незакритих кримінальних справ ще з 1999 року, у тому числі порушених в європейських країнах і США".

Він зазначив, що за останні дев'ять місяців після зміни влади в Україні кримінальні справи порушувалися не тільки проти чиновників попередньої влади, а й також нинішньої, зокрема затримано колишнього заступника міністра екології.

Лавринович висловив думку, що судовий процес проти Тимошенко буде "суто публічним і відкритим", зазначивши, що кримінальна справа проти неї стосується порушень у сфері використання бюджетних коштів.

"Якщо говорити про опозицію в цілому, то важко сказати, що сьогодні в Україні вона не може відверто висловлювати свої думки у ЗМІ. Візьміть будь-які газети, подивіться телеканали - і ви одержите чітку відповідь на це питання", - зазначив міністр.

Зазначимо, що 15 грудня 2010 Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допит в Генпрокуратуру.

Екс-прем'єру України Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Також порушено кримінальну справу про незаконне придбання 1 тис автомобілів.

Тим часом японська влада провела власне розслідування використання коштів, наданих Україні у рамках Кіотського протоколу, і з’ясувала, що 319,9 мільйона євро були використані урядом Юлії Тимошенко за цільовим призначенням.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ