Пт, 2024-03-29, 13:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Грудень » 25 » Карпентер - якщо дії Росії залишаються без відповіді - Путін іде далі
15:42
Карпентер - якщо дії Росії залишаються без відповіді - Путін іде далі
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Якщо дії Росії залишаються без відповіді - Путін іде далі - Карпентер

Експерт Атлантичної Ради Майкл Карпентер заявив, що підтримує присутність військово-морських сил НАТО в Чорному морі, адже Чорне море - це не російське озеро.

Таку думку він висловив в інтерв'ю ведучим ток-шоу The Week Пітеру Залмаєву і Тарасу Березовцю.

Майкл, ви пропонуєте і навіть наполягаєте на тому, що треба відповісти на російську агресію силою. В тому числі - у Чорному морі. Зокрема, тут на обговореннях ви говорили, що НАТО треба збільшити свою присутність у Чорному морі. Чи не вважаєте ви, що це може бути таким - "дратуванням ведмедя" - яке, врешті призведе до великої війни між Заходом та Росією?

Я говорю про розумну силу. Так, я і справді підтримую присутність військово-морських сил НАТО в Чорному морі, адже Чорне море - це не російське озеро. І ми ніколи не визнаємо його таким. Відбувається ось що: коли Росія порушує закон, робить щось, що суперечить міжнародним правилам, пан Путін дивиться навкруги і вивчає реакцію міжнародної спільноти. Якщо він не бачить реакції - він іде далі.

Завжди. Завжди, під час цієї війни. Тобто я за розумне використання сили. Я б не підтримав направлення американських кораблів до Азовського моря. Зокрема, тому що використання Азовського моря регулюється двосторонніми угодами між Росією та Україною. Але в Чорному морі - так, я за нарощування присутності. Бо там є союзники НАТО.

Пане Карпентер, військові аналітики в Україні кажуть, що єдине, що зараз потрібне Путіну від України, принаймні щодо тимчасово окупованого Криму - це питна вода. І гостра необхідність у воді для Криму може стати причиною розв'язання великої війни ще до виборів. Чи розглядають у Вашингтоні варіант великої війни між Україною та Росією, особливо враховуючи концентрацію російських військових на Півночі Криму?

Не можу говорити від імені Вашингтону. Але скажу від себе - я дуже стурбований! І так, ми бачимо накопичування російських військових і їхні розвідувальні заходи в Херсонській області, І, до речі, це той регіон, де російська пропаганда може дістатися до українців - з Криму. Тому так, я бачу націленість росіян на цей регіон. Він і справді стратегічний, в першу чергу через канал, яким постачається питна вода до Криму. Але я б не прогнозував початку військової операції до виборів. Навпаки, я скоріше вважаю, що якщо наступ і буде - то вже після виборів. І я закликаю українських силовиків уважно стежити за цим напрямком, і, сподіваюся, що мої колеги в Пентагоні, також за цим стежать.

Раніше державний секретар з питань оборони Великої Британії (міністр оборони) Гевін Вільямсон наголосив, що Чорне море не належить Російській Федерації, а є міжнародним морем.

Нагадуємо, що Російська Федерація зосередила потужні угрупування військ на кордоні з Україною, в Криму і в Азовському морі значно підвищила військову присутність.

19 грудня, розвідувальний корабель Військово-морських сил Великобританії HMS Echo зайшов в Одеський порт.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них у важкому стані. Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Верховна Рада України проголосувала за президентський законопроект про введення воєнного стану в декількох областях України на 30 днів. Зокрема, воєнний стан введено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях , а також у внутрішніх водах Керченської акваторії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 536 | Додав: adminA | Теги: Карпентер, дії Росії, відповідь, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ