Чт, 2024-03-28, 15:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Каталонія попрощалася з коридою: 18 тис квитків скупили за кілька годин. ВІДЕО
15:25
Каталонія попрощалася з коридою: 18 тис квитків скупили за кілька годин. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Барселоні, столиці іспанської Каталонії, 25 вересня відбулася остання в історії регіону корида. Три найвідоміших матадора воювали із шістьма биками на арені "Ла Монументаль". Це традиційна кількість учасників, зазвичай кожен тореадор має справу з двома биками.

Поєдинок між людиною і твариною в середньому триває близько 20 хвилин, за цей час бик, як правило, отримує кілька поранень, а наприкінці тореадор протикає його мечем.

Каталонія стала першим іспанським регіоном, який повністю заборонив кориду. Влітку минулого року парламент автономії ухвалив, що традиційні бої биків визнаються незаконними, після того як петицію підписали 180 тисяч осіб, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Офіційне обґрунтування заборони - жорстоке поводження з тваринами. Проте спостерігачі вказують і на інший можливий мотив: багато каталонців хочуть укотре підкреслити свою національну ідентичність, відмовившись від однієї з найвідоміших іспанських традицій.

Квитки на історичний останній бій було продано в рекордні терміни. 18 тисяч квитків було розкуплено протягом кількох годин, багато з них потім перепродували за позахмарними цінами: до 1,5 тисячі євро, при офіційній вартості від 24. Сам бій проходив на тлі зіткнень прихильників і противників заборони, які зібралися навколо арени.

Останнім часом подібний ажіотаж навколо кориди став рідкістю, і центральна арена Барселони давно не збирала такої кількості глядачів. Влада Каталонії називає втрату зацікавленості публіки до боїв биків однією з причин, які підштовхнули її проголосувати за заборону на кориду. На всій іншій території Іспанії, крім Канарських островів, корида і досі дозволена.

Борці за права тварин сподіваються з часом домогтися заборони на бої биків по всій країні, але експерти впевнені, що зробити це в таких місцях, як Севілья або Мадрид, майже неможливо.

Там корида вважається одним з національних надбань. Жителі багатьох провінцій не сприймають такого аргументу як жорстоке поводження з тваринами, заявляючи, що корида - старовинна традиція, що є величезною історичною цінністю, а тому теж потребує захисту.

Зазначимо, що цього літа в Іспанії черговий святковий захід за участю биків закінчився трагедією. Під час фестивалю "Бики на вулиці" тварин випускали на волю, щоб сміливці могли пробігтися поруч з ними в пошуках гострих відчуттів. Один з таких забігів став останнім для 50-річного іспанця. За словами свідків, фатальну роль відіграла яскраво-рожева парасолька, яка була в руках у чоловіка.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 894 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ