Чт, 2024-04-25, 22:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Вересень » 30 » Керівництво країни має обрати - модернізація радянських літаків чи авіація НАТО - Кривонос
18:25
Керівництво країни має обрати - модернізація радянських літаків чи авіація НАТО - Кривонос
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кривонос: Керівництво країни має обрати - модернізація радянських літаків чи авіація НАТО

Заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос вважає, що керівництву країни потрібно терміново прийняти рішення про модернізацію літаків часів Радянського Союзу або про початок роботи з нашими партнерами щодо використання авіаційної техніки країн НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, про це Кривонос заявив в інтерв'ю "Фактам".

Він наголосив, що із забезпеченням української армії сучасною технікою «у нас провал, м'яко кажучи», і, перш за все, слід звернути увагу на авіацію. У цьому контексті Кривонос констатував, що авіатехніка в більшості своїй стара, ще часів Радянського Союзу, і нагадав, що літаку, який впав на чугуївському аеродромі, було 43 роки. За його словами, ця трагедія стала ще й іміджевим ударом по українській авіаційній промисловості, потенціал якої ми не використовуємо.

«Нам потрібно багато нових літаків. І ми здатні їх виробляти. Завод «Антонов» може випускати військово-транспортні літаки не тільки для Збройних Сил України, а й для зарубіжних партнерів (знаю, що є їх зацікавленість). Вже не кажу про бойові літаки - винищувачі, бомбардувальники, розвідники. Треба терміново приймати рішення: шановні, чи ми модернізуємо техніку часів Радянського Союзу, є такий шлях, або починаємо працювати з нашими партнерами щодо використання авіаційної техніки країн НАТО. Потрібно, щоб нагорі зрозуміли необхідність термінового прийняття рішення. Причому, щоб не процес заради процесу, а процес заради результату», – сказав Кривонос.

Заступник секретаря РНБО підкреслив, що авіазаводи у нас є, але вони стоять, тому що немає замовлень, немає державної програми розвитку авіаційної промисловості.

«Президент чітко сказав, що потрібно цей процес прискорити, але поки що його команда дуже повільно працює в цьому напрямку», – вважає генерал-майор.

Як повідомлялося раніше, увечері 25 вересня на Харківщині під час заходу на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант - Віталій Вільховий - помер у лікарні від опіків. В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани й струс мозку, перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. У середу курсанта поховають у рідній Соснівці на Львівщині.

Прощання і поховання інших загиблих курсантів і членів екіпажу відбудуться після ідентифікації тіл. За даними голови Харківської ОДА Олексія Кучера, ДНК-експертизи триватимуть 14 днів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 383 | Додав: adminA | Теги: Кривонос, авіація НАТО, керівництво країни, модернізація радянських літаків
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ