Чт, 2024-04-18, 06:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 22 » Хілларі Клінтон переконала Обаму віддати наказ про знищення бін Ладена - ЗМІ
11:32
Хілларі Клінтон переконала Обаму віддати наказ про знищення бін Ладена - ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама не раз сумнівався в доцільності проведення спецоперації проти колишнього ватажка терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бін Ладена, побоюючись, що вона може закінчитися невдало. Віддати наказ про знищення "терориста номер один" голову Білого дому переконала держсекретар Хілларі Клінтон.

Таке твердження міститься у книзі "На других ролях: невпевнений президент і радники, які приймають рішення за нього", яку написав американський репортер Річард Мінітер, що спеціалізуються на журналістських розслідуваннях, передає ИТАР-ТАСС.

У своїй роботі Мінітер посилається на джерела в командуванні збройних сил США, зокрема, в Об'єднаному командуванні спеціальних операцій.

Як пише автор, який працював раніше в американських газетах Wall Street Journal і Washington Times і лондонській Sunday Times, Обама побоювався, що операція спецназу ВМС США проти бін Ладена в пакистанському місті Абботтабад може провалитися, і тоді громадськість звинуватить в цьому його.

У зв'язку з цим президент нібито тричі скасовував її проведення - в січні, лютому і березні 2011 року. За словами Мінітера, до цього Обаму схиляла його багаторічний радник і довірена особа Валері Джаретт, "яка турбувалася про негативну реакцію на його адресу у разі провалу рейду".

Проте держсекретар Хілларі Клінтон, з якою Обама в 2008 році боровся за право стати кандидатом у президенти від Демократичної партії, на регулярних зустрічах з ним наполягала на необхідності військової операції.

"Вона знала, що її чоловік (президент Білл Клінтон) в політичному плані заплатив велику ціну за те, що не зміг зупинити бін Ладена до терактів 11 вересня. Клінтон була впевнена, що якщо Обама не скористається можливістю знищити терориста, це негативно позначиться на всьому його президентському терміні", - йдеться в книзі.

Як стверджує Мінітер, переконати Обаму в підсумку допомогли близькі зв'язки Клінтон з тодішнім директором ЦРУ Леоном Панеттою і генералом Девідом Петреусом, який очолював західну коаліцію військ в Афганістані.

Однак, за словами журналіста, голова Білого дому продовжував проявляти нерішучість: операція спочатку була призначена на 1 травня, однак нібито була відкладена і проведена на наступний день. Вже після знищення бін Ладена Білий дім підтвердив затримку, однак, за словами чиновників, вона була викликана поганими погодними умовами.

Тим часом Мінітер стверджує, що в доповіді ВВС говориться, що погода 1 травня в районі, де готувалася спецоперація була ідеальною.

Минулого місяця, коли витяги з книги Мінітера просочилися в пресу, в Білому домі назвали заяви про те, що Обама нібито тричі відкладав операцію зі знищення бін Ладена, "повністю сфабрикованими".

Бін Ладен, на якого США поклали відповідальність за організацію терористичних атак на Нью-Йорк і Вашингтон у 2001 році, був убитий в ніч на 2 травня 2011 року під час операції американського спецназу в будинку біля пакистанського міста Абботабад на півночі Пакистану. Тіло бін Ладена, за повідомленням Вашингтона, було скинуте у море. Після цієї операції сім'я "терориста номер один" опинилася в руках пакистанської влади.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Хілларі Клінтон, Обаму, знищення бін Ладена
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ