Чт, 2024-03-28, 19:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 8 » Хізбалла готова допомогти Асаду. Обама обіцяє не втягувати США в чергову війну
08:50
Хізбалла готова допомогти Асаду. Обама обіцяє не втягувати США в чергову війну
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сирійські урядові війська, іранський режим і ліванська терористична організація Хізбалла створили єдиний центр управління операціями для контрудару в разі американської інтервенції у громадянську війну. Про це повідомила ліванська газета The Daily Star із посиланням на дипломатичні джерела, передає NEWSru.co.il.

За даними видання, режим Башара Асада і його іранські та ліванські союзники скористалися наданою відстрочкою через невдачі США заручитися широкою підтримкою і почали підготовку до можливого вторгнення.

Зокрема, Хізбалла проводить масштабну мобілізацію і має намір "поставити під рушницю" десятки тисяч бойовиків. За словами деяких ліванських представників, терористи поспіхом мобілізували всіх, хто коли-небудь проходив якусь підготовку на базах угруповання.

Згідно з відомостями дипломатичних і політичних джерел, збройні сили Сирії приготували список потенційних мішеней, за якими планують завдати у відповідь удар. Список включає цілі в Ізраїлі, а також американські бази в Туреччині та арабських країнах, наприклад, в Йорданії.

Як повідомлялося раніше, Іран має намір завдати ударів американським інтересам у разі атаки на Сирію. Зокрема, Wall Street Journal повідомила, що розвідка США перехопила наказ командувача іранськими Бригадами Кудс при Корпусі вартових ісламської революції генерала Касема Солеймані, звернений до шиїтських бойовиків в Іраку, про теракти проти посольства США та інших американських об'єктів в Іраку.

Тим часом, Барак Обама висунув Пентагону вимоги щодо удару по Сирії. Так, президент США зажадав збільшити кількість цілей для удару коаліції американських і французьких військ, а також вивчити можливість залучення в операції сил ВПС.

Обама про удар по Сирії: це не буде новий Ірак або Афганістан

Президент США Барак Обама в щотижневому телезверненні в суботу, 7 вересня, запевнив американців, що військова операція проти Сирії, яка готується, відповідає національним інтересам США і не стане "новим Іраком або Афганістаном".

"Ми не говоримо про інтервенцію з невизначеним терміном. Це не буде новий Ірак або Афганістан. Не буде американської наземної військової операції. Будь-які дії, які ми зробимо, будуть обмежені в часі і масштабах і спрямовані на те, щоб перешкодити сирійському уряду знову труїти газом власний народ, зменшити його можливості діяти таким чином", - сказав Обама.

За словами президента, застосування хімічної зброї 21 серпня в Сирії змушує США до дій. "Ми, Сполучені Штати Америки, не можемо робити вигляд, що не помічаємо ті фотографії, які приходять з Сирії", - цитує звернення РИА "Новости".

За його словами, якщо США не відреагують, хімічна зброя може бути використана ще неодноразово, отруйні речовини можуть потрапити до рук терористів, а деякі країни зроблять висновок, що самі можуть застосовувати подібну зброю. "Все це є серйозною загрозою нашій національній безпеці", - додав Обама.

Він знову підкреслив, що не має наміру втягувати США в чергову війну. "Я знаю, що американський народ втомився після десятиліття війни, хоча війна в Іраку закінчилася, а війна в Афганістані сходить нанівець. Тому ми не пошлемо наші війська на чужу війну", - підсумував Обама.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: не втягувати США, війну, Хізбалла, Обама, допомогти Асаду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ