Вт, 2024-04-23, 17:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 11 » Хорошковський керуватиме об"єднаними митницею й податковою
14:16
Хорошковський керуватиме об"єднаними митницею й податковою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Митну та податкову служби можуть об'єднати під керівництвом нинішнього голови СБУ Валерія Хорошковського, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

За інформацією видання, в даний час в Кабміні існує два стратегічні підходи до реформи митної та податкової служби.

- Азаров: податкова і митні служби будут реформовані до осені

Існують цілком консервативні проекти, подані самими митницею та податковою. Але є й революційні плани модернізації митниці та податкової шляхом створення єдиного фіскального органу на їх базі, відзначає видання.

"Очевидно, що Мінфін з такою ЗМУ, як об'єднана митно-податкова служба, нинішньому міністрові фінансів Федору Ярошенку навряд чи довірять. У кулуарах, як і раніше кандидатом № 1 на цю посаду називають Валерія Хорошковського", - пише "Дзеркало тижня.Україна".

Таким чином, під егідою Мінфіну може бути створена одна структура, яка наділяється повноваженнями як планування бюджету, контролю усіх фінансових потоків країни, так безпосередньо і виконання поставленого перед собою плану. Видання нагадує, що в рамках адміністративної реформи до складу Мінфіну вже включена державна фінансова інспекція.

У матеріалі зазначається, що обговорення проекту реформ йде не перший місяць і заходить у глухий кут почасти через протистояння між Хорошковським і главою Держмитниці Ігорем Калетником.

За інформацією видання, глава податкової Віталій Захарченко є ставлеником сина президента Олександра Януковича, і значуще місце може зберегти за собою хоч у модернізованій податковій, хоч в об'єднаній митно-податковій службі.

"Захарченко не є самостійним політичним гравцем. Однак у разі підпорядкування Хорошковському вибудувана на основі митниці система впливу Калетника буде зруйнована", - пише "Дзеркало тижня".

"Навіть якщо на догоду коаліційними домовленостями і особистим зв'язкам Калетник і збереже за собою посаду керівника митниці, то під контролем Хорошковського це керівництво стане чисто номінальним. Відповідати перед президентом Віктором Януковичем за контроль фінансових потоків повинен хтось один", - йдеться в матеріалі.

"Не буде перебільшенням сказати, що СБУ і Держмитниця ведуть зараз запеклу міжвідомчу війну. У СБУ в даному випадку - куди більші можливості", - резюмує "Дзеркало тижня".

Нагадаємо, головою Державної податкової служби України в грудні 2010 року був назначений чиновник з Донецька Віталій Захарченко, який до цього, з 2003 року, після обрання Віктора Януковича прем'єр-міністром, обіймав посаду першого заступника голови Державної податкової адміністрації України.

А Державну митну службу вже рік очолює Ігор Калетник, який раніше був народним депутатом від КПУ. До речі, варто відзначити, що недавно з'явилися чутки про можливу відставку Калетника.

Передбачуване звільнення Калетника, як аргументують в уряді, пов'язане з незадовільною роботою Митної служби, насамперед, з наповнення держбюджету. Але пізніше у Януковича запевнили, що його не звільнять.

Нагадаємо, 9 березня Львівська обласна рада звернулася до президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова із закликом звільнити голову Державної митної служби Ігоря Калетника. "З моменту призначення Калетника головою Державної митної служби України в цій структурі склалася тривожна ситуація", - зазначалось в тексті звернення відомства.

Сам Калетник вважає, що звернення Львівської обласної ради є свідоцтвом опору "боротьбі" його відомства з корупцією.

Нагадаємо, що 8 червня президент України Віктор Янукович підписав пакет антикорупційних законів, який набирає чинності з 1 липня 2011. Очікувалося, що ухвалений закон повинен був запрацювати ще з початку 2010 року.

Як передають ряд ЗМІ, більшість експертів сходяться на думці, що "дрібна" корупція з липня 2011 року скоротиться, але від великої олігархи зможуть відкупитися.

Нагадаємо, уряд України готує радикальні структурні зміни і збирається провести великомасштабну дерегуляцію економіки в стратегічних галузях.

Азаров: податкова і митні служби будут реформовані до осені

Прем'єр-міністр України Микола Азаров завіряє, що податкова і митна служби будуть реформовані до осені, повідомляє УНИАН з посиланням на слова прем'єра у ефірі програми "Шустер Live".

"Президент настроєний дуже рішуче і, так би мовити, він і мене підштовхує в цьому напрямі щодо реформування податкової і митної служби, тобто тих фіскальних органів, на які зараз надходить багато нарікань", - сказав Азаров.

"Я думаю, ми з цим завданням справимося, і найближчим часом, до осені, серйозні рішення щодо реформування цих служб будуть зроблені", - додав прем'єр. Він підкреслив, що після реформування податкова і митна служби працюватимуть на принципах партнерства з бізнесом, а не займатися виключно фіскальними заходами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 935 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ