Чт, 2024-04-25, 16:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 8 » Христове Воскресіння сьогодні християни західного обряду cвяткують , православні - Вхід Господній в Єрусалим
10:03
Христове Воскресіння сьогодні християни західного обряду cвяткують , православні - Вхід Господній в Єрусалим
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Католики і протестанти у всьому світі сьогодні, 8 квітня, відзначають Христове Воскресіння, православні - свято Входу Господня до Єрусалиму.

Пасха буде святкуватися 40 днів - аж до Вознесіння Господнього.

Напередодні у Ватикані і всіх єпархіях Католицької церкви пройшли приурочені до цього свята заходи.

Православні віруючі в 2012 році будуть зустрічати Великдень 15 квітня.

Свято Входу Господня в Єрусалим (Вербна неділя) - одне з 12 головних свят православної Церкви, яке відзначається за тиждень до Світлого Христового Воскресіння.

Вхід Господній у Єрусалим - одна з головних подій останніх днів земного життя Ісуса Христа, яке описують всі чотири євангеліста і який вважається символом майбутнього воцаріння Бога. В цей день Христос верхи на молодій ослиці в'їхав до Єрусалиму.

Свято ще називається святом Вайі - гілки фінікової пальми, якими вітали Ісуса мешканці Єрусалиму, що його зустрічали, або Вербною неділею, оскільки на півночі перша рослина, яка оживає після довгої зими - це верба (верба), і в цей день в ході служби моляться і роздають освячені гілки цього дерева.

Нагадаємо, в 2011 році православні християни відзначали Великдень 24 квітня, а Вхід Господній в Єрусалим - 17 квітня.

Янукович привітав іудеїв України зі святом Пасхи

7 квітня Президент України Віктор Янукович привітав іудеїв України зі святом Пасхи.

"Шановні співвітчизники! Сердечно вітаю вас зі світлим святом Великодня. Святкування цієї події має глибокий духовний зміст - звільнення від рабства і отримання свободи єврейським народом", - наголошується в привітанні Глави держави, текст якого розміщено на його офіційному сайті.

"Нехай у весняні Великодні дні ваші серця наповняться радістю, теплом і любов'ю!", - підкреслив Януковичі і побажав усім євреям сімейного затишку, щастя і добробуту.

7 квітня іудеї всього світу відзначають одне з головних свят - Песах (Великдень).

Довідка

Песах присвячується одному з головних подій біблейської історії - виходу з Єгипту і звільненню від 400-річного рабства єврейського народу.

Песах (в перекладі з івриту "проходження повз") отримав таку назву на згадку про те, як, згідно П'ятикнижжя, ангел смерті проходив повз будинки іудеїв, вражаючи тільки єгипетських первістків. Щоб ангел міг відрізнити єврейські будинки від єгипетських, кожній єврейській сім'ї було наказано заколоти ягня і його кров'ю помазати косяки дверей. Тільки після смерті всіх єгипетських первістків фараон здався і дозволив євреям залишити Єгипет.

Тора забороняє євреям протягом свята споживати хліб і будь-які інші продукти, які містять зернові, які піддавалися заквасці. Також Тора наказує в ці дні їсти мацу.

В Ізраїлі Песах - семиденне свято, перший і останній дні якого - повноцінні свята і неробочі дні. За межами Ізраїлю свято триває 8 днів, з яких перші два і завершальні два - повноцінні свята.

Православні всього світу відзначили Благовіщення Пресвятої Богородиці

Перші відомості про Благовіщення відносяться до 560 року, коли імператор Юстиніан вказав дату святкування Благовіщення - 25 березня (7 квітня за новим стилем). Католики святкують Благовіщення 25 березня передає УНН.

Благовіщення - день, коли Пресвятій Діві Марії з'явився Архангел Гавриїл і повідомив їй благу звістку про майбутнє народження сина, який стане Спасителем усього світу. За переказами, в руках архангел тримав білу лілію - символ чистоти і непорочності, яка зображена на всіх іконах Благовіщення.

В цей день був звичай відпускати птахів на волю. Ця традиція символізує звільнення душі від гріхів і святість помислів у таке світле свято.

Благовіщення вважають святом весни і загального благоденствування в природі.

Зі святом пов'язано багато народних прикмет: цього дня не можна виконувати будь-яку домашню роботу. Навіть "птах гнізда не в'є цього дня", - говорили українці.

Вважається, що на Благовіщення і Великдень в пеклі не мучать грішників.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: Христове Воскресіння, православні - Вхід Господній, Єрусалим, західного обряду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ