Ср, 2024-04-24, 04:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Хто душить радіостанцію, яка "поливає поносом" Путіна?
14:57
Хто душить радіостанцію, яка "поливає поносом" Путіна?
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Компанія "Газпром-Медіа", якій належить смілива радіостанція "Эхо Москвы", зажадала перетрусити її раду директорів, повідомляють ЗМІ. На думку Венедиктова, тиск чиниться не за наказом прем'єра, а через "запопадливих чиновників". Безсумнівно, протестувальники реагуватимуть, якщо з "Эхо Москвы" щось станеться - неважливо, до виборів чи після, впевнені спостерігачі.

Компанія, якій належить популярна і смілива російська радіостанція "Эхо Москвы", зажадала перетрусити її раду директорів, повідомляє The Financial Times, уточнюючи, що "Газпром-Медіа" пов'язаний з Кремлем. Кореспонденти висловлюють побоювання, що в ситуації, коли Путін зіткнувся з небувалими акціями протесту, почнуться гоніння на ЗМІ: раніше вже були звільнення в рядах керівників і співробітників "Сіті-ФМ", НТВ і видавничого дому "Комерсант", а канал МТВ закрив нове політичне ток-шоу, де планувалося інтерв'ю з Навальним.

"Якесь поінформоване джерело сказало, що тиск на "Эхо Москвы" почався в грудні, після того, як кремлівські чиновники невиправдано звинуватили її головного редактора Венедиктова в причетності до організації мітингу на Болотній 10 грудня. Джерело дало зрозуміти, що тиск виходив не від Путіна, а з адміністрації президента Медведєва", - йдеться в статті.

"Поза сумнівом, протестувальники реагуватимуть, якщо з "Эхо Москвы" щось трапиться - неважливо, до виборів чи після. Такий поворот подій наелектризує і цей соціальний шар", - зауважує аналітик Маша Ліпман.

Влада стверджує, що рішення перетрусити раду директорів "Эхо Москвы" не пояснюється політичними мотивами, пише The New York Times, і все ж воно схоже на сигнал, що влада намагатиметься зберегти жорсткий контроль над російськими ЗМІ. Питання в тому, наскільки жорсткий. Путін вже не один місяць намагається порозумітися з дедалі міцнішим протестним рухом, а його чисельність і вплив, здавалося б, штовхають до змін в тому, як ЗМІ подають безсторонні для уряду матеріали, мовиться в статті. Критика влади Путіна почала просочуватися навіть на державні телеканали.

"Эхо Москвы" багато років мало свободу транслювати безцензурну, часто уїдливу критику на адресу Кремля: влада вважала, що аудиторія станції - незадоволена політичною обстановкою інтелігенція та міський середній клас - занадто нечисленна і пасивна, щоб становити серйозну загрозу", - пояснює видання.

Але останнім часом "Эхо Москвы" стало опорою для молодого протестного руху, а його сайт - платформою для агітаційних матеріалів опозиції. "Сили, які підтримують Путіна, вважають "Эхо Москвы" занадто упередженим і необ'єктивним. Це, до речі, має під собою деякі підстави", - зауважив один з лідерів протестного руху, тележурналіст Леонід Парфьонов.

У січні Путін заявив, що "Эхо Москвы" "поливає поносом" його самого, а також звинуватив станцію в упереджено-негативному ставленні до інтересів Росії і надто позитивному ставленні до США, коли йдеться про ПРО і війни з Грузією, нагадує видання.

Як очікується, наприкінці березня прокремлівські сили отримають більшість місць у раді директорів радіостанції "Эхо Москвы", яка вважається одним з небагатьох оплотів свободи слова в Росії, повідомляє Los Angeles Times, посилаючись на співробітників "Эха" та експертів. Після цього редакційна політика напевно стане менш самостійною і не такою об'єктивною, вважає журналіст Сергій Лойко.

Рішення "Газпром-Медіа" - фактично застереження Кремля, що після перемоги Путіна на виборах цю радіостанцію чекає "добрий прочухан", сказав політтехнолог Гліб Павловський. Однак, на його думку, "затівати це під час виборчої кампанії - тактична помилка, рішення може вийти боком Кремлю".

Прес-секретар Путіна Пєсков заявив: "Путін критично висловився про те, як радіостанція висвітлює події, але це ніяк не стосується внутрішньокорпоративної політики "Газпром-Медіа".

Тим часом рух "Солідарність" назвав рішення "новим ударом по свободі слова" і "плювком в обличчя всім російським громадянам", пише кореспондент.

Кремль посилює тиск на ЗМІ: змінено склад ради директорів незалежної радіостанції, повідомляє Der Standard. На прохання головного акціонера, наближеної до держави компанії "Газпром-Медіа", міняється рада директорів радіостанції "Эхо Москвы", однак зміна редакційної політики і відставка головного редактора Олексія Венедиктова, за його власними словами, виключені.

Критикуючи радіостанцію, Путін заявив, що вона його "поливає поносом з ранку до вечора", цитує газета. Однак, на думку Венедиктова, тиск здійснюється не за наказом прем'єра, а через "запопадливих чиновників".

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: яка поливає поносом Путіна?, Хто душить радіостанцію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ