Ср, 2024-04-24, 20:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 19 » Хтось один від опозиції піде на Януковича
10:38
Хтось один від опозиції піде на Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
На сцені на Софійській площі в Києві відбувся мітинг опозиції "Вставай, Україно!". Учасники антифашистського маршу тим часом прийшли на Європейську площу. Захід опозиції відкрився Гімном України. На сцену біля Софійської площі вийшли народні депутати від парламентських фракцій "УДАР", ВО "Свобода" і "Батьківщина".

Вся Софійська площа і частина вулиці Володимирська були зайняті прихильниками опозиційних сил, які тримали у руках національні прапори і прапори політичних партій, що брали участь у заході.

Зі сцени виступили голови парламентських фракцій "УДАР" - Віталія Кличка, "Свободи" - Олега Тягнибока і "Батьківщини" - Арсенія Яценюка.

Перед цим колона опозиціонерів пройшла центральними вулицями міста з Європейської площі. Учасники тримали національні прапори, прапори опозиційних партій, плакати з написами: "Звільніть політв’язнів з фашистських тюрем!", "Геть бандитську владу!", "Януковича геть!". Люди скандували "Юлі – волю!", "Банду – геть!".

Тим часом на Європейській площі Києва пройшов мітинг учасників "антифашистського" маршу, організованого Партією регіонів. Багато учасників провладної акції пішли гуляти по Хрещатику. Крім того, багато активістів пили пиво і сиділи в Маріїнському парку, при цьому фотографуючись на тлі пам'ятника Ватутіну. Близько 90% учасників - студенти і діти старшого шкільного віку, які прибули переважно зі сходу і півдня України.

Дії молодих учасників координували люди, одягнені у форму із символікою партії, які формували окремі групи і показували, куди йти.

Захід відкрив виступ лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Раніше представники Партії регіонів та органи внутрішніх справ повідомляли, що в заході візьме участь 43 тисячі чоловік. На Європейській площі були присутні не більше 3-4 тисяч осіб, інші пішли гуляти по Хрещатику. У той же час, як відзначають експерти внутрішніх справ, при щільному розташуванні людей Європейська площа могла вмістити до 10 тисяч. За даними опозиції, учасників було 50 тисяч.

Декларація: "Батьківщина", УДАР, "Свобода" координуватимуть свої дії на президентських виборах

Лідери опозиційних фракцій Яценюк (Батьківщина "), Кличко (УДАР), Тягнибок ("Свобода") на мітингу в суботу в Києві підписали декларацію про координацію дій на президентських виборах.

"Три опозиційні сили будуть узгоджувати свої дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави. При збереженні існуючого порядку обрання президента, кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від тих сил, який вийде у другий тур", - йдеться в декларації.

При цьому наголошується, що у випадку якщо "режим Януковича продавить проведення президентських виборів в один тур, "Батьківщина", УДАР і "Свобода" визначить єдиного кандидата вже в першому турі.

Декларація про координацію дій у боротьбі з режимом Януковича. Повний текст

Об’єднана опозиція "Батьківщина", партія УДАР та Всеукраїнське об’єднання "Свобода" 18 травня 2013 року, в День Європи, в присутності десятків тисяч співвітчизників, які зібралися підтримати ідею вступу України до Європейського Союзу і підписання Угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, беруть на себе зобов’язання єдиною командою перемогти антиукраїнський кримінально-мафіозний режим так званої "Сім’ї" Януковича на чергових чи дострокових виборах глави держави.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" діятимуть разом на всіх етапах боротьби з диктатурою, в тому числі і під час виборів Президента. Ми будемо узгоджувати дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення. Тільки узгоджені дії всіх опозиційних сил дають шанс перемогти таке зло як чинний режим.

При збереженні існуючого порядку обрання Президента кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від цих сил, який вийде до другого туру, і кожна працюватиме на його перемогу з повною віддачею та тотальною мобілізацією власних ресурсів, навіть якщо такий кандидат і належатиме до іншої політичної сили.

Якщо режим Януковича у властивий йому спосіб протисне перехід до обрання Президента в один тур, "Батьківщина", УДАР та "Свобода" визначать єдиного кандидата вже в першому турі.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" постійно координуватимуть стратегію та тактику передвиборчої кампанії, вноситимуть до них оперативні технологічні корективи у відповідності з мінливою політичною ситуацією.

"Батьківщина", УДАР та "Свобода" дадуть спільну оцінку й жорстко протидіятимуть тим кандидатам у Президенти, які, прикриваючись опозиційністю, братимуть участь у виборах з метою розпорошити на догоду Януковичу голоси опозиційно налаштованих виборців.

Разом борючись з режимом за політичні, економічні та соціальні права громадян, "Батьківщина", УДАР та "Свобода" спільно діятимуть в парламенті та поза ним. Єдність опозиційних сил є головною запорукою перемоги над Януковичем, повернення України на європейський шлях демократичного, економічного та соціального розвитку.

Кличко: Влада робить усе для непідписання угоди про асоціацію Україна-ЄС

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що влада робить усе, щоб підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом не відбулося. "Ми сподіваємося, що угоду про європейську асоціацію буде підписано. Але є умови, і влада на сьогодні робить усе для того, щоб її не підписати", - заявив В.Кличко на мітингу акції опозиції "Вставай, Україно!".

При цьому він додав: "Як ми можемо бути європейською країною, коли в нас є політичні в'язні?".

Крім того, лідер "УДАРу" підтвердив наміри трьох політичних сил на наступних президентських виборах висунути єдиного кандидата.

"Ми розуміємо, що на чергових або позачергових виборах президента ми маємо висунути єдиного кандидата і зробити все, щоб перемогти" - заявив Кличко.

Водночас зі сцени під час мітингу політик оголосив хвилину мовчання на спомин про депортованих татар (18 травня у Криму відбуваються жалобні заходи у зв’язку з 69-ми роковинами депортації кримських татар).

Тягнибок закликає українців до протесту проти приватизації ГТС і "Нафтогазу" біля Верховної Ради

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок закликає українців прийти до Верховної Ради наступного тижня, щоб не допустити ухвалення закону про приватизацію української газотранспортної системи та НАК "Нафтогаз України". "Не виключено, що наступного тижня у Верховній Раді буде розглянуто питання про приватизацію української ГТС. Я думаю, ми не маємо права цього допустити, й закликаю вас бути до цього готовими", - сказав він на мітингу в суботу, 18 травня.

"Якщо в понеділок після погоджувальної ради підтвердиться інформація про те, що в четвер вони ставитимуть це питання на голосування, ... ми просимо також і вас підтримати нас і прийти до Верховної Ради", - сказав О.Тягнибок, зазначивши, що опозиція в парламенті мобілізується, щоб не дозволити ухвалення цього закону.

Говорячи про проведення антифашистського мітингу в Києві під егідою Партії регіонів одночасно з мітингом опозиції, лідер "Свободи" заявив: "Вони навмисне сьогодні зробили робочий день і зігнали купу бюджетників, щоб протистояти нам".

Яценюк бачить майбутнє України в Європейському, а не Митному союзі

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що шлях України до Європейського, а не Митний союз. "Ми повинні чітко сказати: в Радянський Союз, який називається Митний союз, ми не підемо. Ми підемо до Європейського Союзу. Там наше майбутнє", - сказав Яценюк на мітингу в Києві.

Він підкреслив, що основним завданням на цьому шляху є звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко. За словами лідера фракції, ще одним завданням опозиції є зміна режиму в Україні. "Це непросте завдання, але вода камінь точить. Сьогодні нас тисячі, завтра - нас десятки тисяч, післязавтра - нас мільйони", - сказав Яценюк.

"Наше завдання - перемога на президентських виборах, формування плану розвитку України і реалізація цього плану, щоб українська держава стала найуспішнішою", - сказав він.

Також за його словами, сьогоднішня акція є лише початком акцій опозиції, які закінчаться тільки після інавгурації нового Президента.

Єфремов закликав "антифашистів"-демократів ігнорувати "Свободу"

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов закликає демократичні сили в Україні не співпрацювати з "неонацистською "Свободою". Про це він заявив на мітингу Партії регіонів.

"Закликаю всіх людей доброї волі і демократичні сили в парламенті не співпрацювати з неофашистською "Свободою", – закликав лідер регіоналів.

"На жаль, лідери української опозиції проігнорували заклики європейського співтовариства і фактично розділили з українськими неонацистами їх ідеали", – зазаначив Єфремов.

"Заради влади, підтримуючи неофашистів, ці політики зрадили принципи гуманізму, прав людини, рівності і братства. Лідери опозиції покрили себе ганьбою", – наголосив депутат.

Єфремов розкриикував "Свободу" за перейменування Дня перемоги у День скорботи, і завершив свій виступ словами Юліуса Фучика "будьте бдительны". "Фашизм не пройдет", – заявив Єфремов.

Водночас Сергій Тігіпко заявив на мітингу, що восени Україна матиме угоду про асоціацію з Європейським союзом і безвізовий режим. "Це дасть нам ринок збуту для нашої економіки. підписання угоди не означає вступ до Європейського союзу і відхід від Митного Союзу і Росії. Ні, прийде час, і ми поговоримо про це, проведемо референдум, і зробимо свій вибір без політичного тиску, враховуючи лише українські інтереси", – сказав Тігіпко.

На мітингу на Європейській площі присутні близько 10 тисяч осіб. Площа навіть повністю не заповнена, хоча регіонали говорили, що вивели на мітинг 40 тисяч людей. Люди розійшлися по дорозі в пошуках води, туалетів і розваг. Дехто з великою радістю сів на підвіконнях агентства УНІАН, зняв взуття і їсть бутерброди з салом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: admin | Теги: Янукович, опозиція, мітинг вставай Україно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ