Сб, 2024-04-27, 07:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Києвом пройшли націоналісти
18:36
Києвом пройшли націоналісти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські націоналістичні партії та організації пройшли організованою колоною по центру Києва до Адміністрації президента і передали свої вимоги щодо визнання на державному рівні українського гетьмана Івана Мазепи, лідера ОУН-УПА Степана Бандериі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, передає "Інтерфакс-Україна".

Близько 100 активістів Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО та інших націоналістичних партій і організацій пройшли організованою колоною від площі Слави по вулиці Грушевського, повз будівлі українського парламенту та уряду і потім звернули на вулицю Банкову, де зупинилися біля Спілки письменників України, оскільки дорогу їм перекривав кордон міліції.

Учасники акції зачитали і передали в Адміністрацію президента України звернення, в якому вказують на те, що в даний час в Україні проводиться політика заперечення національних героїв і видатних історичних особистостей на догоду Росії.

У зверненні висловлюється обурення тим, що були позбавлені звання Героя України Роман Шухевич і Степан Бандера, була перейменована частину вулиці Івана Мазепи і повернуто їй стару назву вулиці Січневого повстання, тим, що з шкільних підручників зникла інформація про визвольну боротьбу УПА.

Націоналісти вимагають від президента встановити в Києві пам'ятники Мазепі, Бандері, Шухевичу і головному отаману військ УНР Симону Петлюрі, а також ухвалити рішення про відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці як державного Дня захисника Вітчизни замість 23 лютого.

Під час своєї ходи центральними вулицями Києва мітингувальники йшли, тримаючи в руках прапори своїх партій, державні прапори України, скандували гасла: "Слава Україні - смерть ворогам!", "Україна понад усе!", "ОУН-УПА державне визнання!", "Бандера і Шухевич наші герої, вони воювали за нас з тобою".

Акція пройшла спокійно, жодних інцидентів не було. Під час ходи націоналістів супроводжували представники міліції.

Націоналісти встановили в Києві символічний пам'ятник Мазепі

Представники українських націоналістичних партій та організацій відкрили в п'ятницю в Києві символічний пам'ятник гетьману Іванові Мазепі.

Близько 100 членів Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО, Української народної партії та низки інших організацій прийшли до скверу, який розташований біля площі Слави і Музею Великої Вітчизняної війни, і там встановили символічний пам'ятник.

Пам'ятник зроблено у вигляді гіпсового погруддя Мазепи. Його встановили на дерев'яному постаменті заввишки 1,5 м.

Учасники акції заявили, що метою встановлення символічного пам'ятника є нагадування про те, що, згідно з рішенням попередньої влади, на цьому місці мали встановити пам'ятник українському гетьману, але цього не було зроблено.

Активісти націоналістичних організацій скандували гасла "Мазепа - наш герой", "Слава Україні!". У руках вони тримають прапори партій і транспаранти з написами "Слава національній революції", "За національну і соціальну справедливість", "Свободу політв'язням".

Акція відбувається спокійно. Біля скверу перебувають два автобуси зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

"Свобода": ДАІ не пускає автобусів з активістами із регіонів на марш УПА до Києва

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє, що співробітники ДАІ не пускають автобусів з активістами партії, що прямують на марш УПА до Києва з різних регіонів України.

Зокрема, два автобуси з членами "Свободи" зупинили співробітники ДАІ в селищі Колки Маневицького району. В автобусах перебували кілька десятків націоналістів, які мали намір взяти участь у сьогоднішньому Марші УПА в Києві.

Волинська обласна організація "Свободи" розцінює цей крок як спробу Партії регіонів зірвати святкування 69-ї річниці з дня створення УПА. "Влада боїться справжніх героїв України, пам'ять яких ми сьогодні вшановуємо. Ми вважаємо, що за ці дії репресивного характеру нинішня бандитська влада повинна відповідати", - заявив голова Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

Крім того, активісти житомирської "Свободи" заявили, що ввечері 13 жовтня перевізник, з яким було підписано договір про перевезення, відмовився надавати транспортні послуги через тиск з боку ДАІ, яка "заборонила надавати автобуси".

"Такими діями влада вкотре демонструє свою слабкість і страх і йде на свідоме порушення закону. Ми вимагаємо відставки начальника Житомирського обласного управління ДАІ за перевищення повноважень", - заявив голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

При цьому ВО "Свобода" закликає всіх небайдужих прибути о 16.00 до пам'ятника Шевченку в Києві і взяти участь у Марші слави УПА.

Зазначимо, що 14 жовтня українські націоналісти відзначають 69-річницю створення УПА.

Раніше політичні партії та громадські організації подали заявку до КМДА про участь в урочистостях з нагоди Покрови Богородиці майже 30 тисяч осіб. Але Київський окружний адміністративний суд обмежив право на проведення масової акції Конфедерації праці України на Хрещатику.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ