Пт, 2024-04-19, 20:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 31 » Києву Європа не указ: випускати Тимошенко і Ко ніхто не збирається
17:11
Києву Європа не указ: випускати Тимошенко і Ко ніхто не збирається
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

П'ятеро депутатів від БЮТ та НУ-НС прийшли до Генпрокуратури, щоб зустрітися з генпрокурором Віктором Пшонкою і його першим заступником Ренатом Кузьміним.

Вони мають вимагали виконання резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо необхідності звільнення лідерів опозиції.

Депутат Володимир Ар'єв перед входом до Генпрокуратури сказав журналістам, що депутати планують скористатися своїм правом на невідкладний прийом у будь-якої посадової особи, передає прес-служба БЮТ.

"Вчора ми направили листа з вимогою такого прийому, його зареєстровано, тобто, Генеральній прокуратурі ми повідомили, що хочемо зустрітися і обговорити дуже важливі на сьогодні питання, зокрема забезпечення виконання українською стороною рекомендацій резолюції ПАРЄ", - сказав він.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка та його заступники зустрілися з депутатами Верховної Ради, представниками опозиції, і обговорили питання законності кримінального переслідування високопоставлених чиновників.

"Щойно відбулася зустріч генерального прокурора та його заступників із народними депутатами від опозиції. Генпрокурор і його заступники поінформували народних депутатів про законність кримінального переслідування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх чиновників", - розповів журналістам у вівторок керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Він наголосив: "Генпрокурор сказав про те, що жодним словом у резолюції ПАРЄ не згадується Генеральна прокуратура, тобто до Генпрокуратури безпосередньо якихось резолюцій не прописано".

Керівник прес-служби також звернув увагу на те, що зміна запобіжного заходу перебуває в компетенції суду.

"Суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу стосовно них. І тільки суд може ухвалити рішення про зміну запобіжного заходу", - зазначив Бойченко.

"Ми відповідаємо перед законом України, який прописує всі наші повноваження. Втручатися у судовий процес під час судового розгляду - це порушення чинного законодавства, і це може призвести до кримінальної відповідальності", - резюмував Бойченко.

Як повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури України, генпрокурор і його заступники зустрілися з депутатами Андрієм Павловським, Оленою Бондаренко (фракція "БЮТ-Батьківщина"), Володимиром Ар’євим, Юрієм Гримчаком, Тарасом Стецьківим (фракція НУ-НС).

Нагадаємо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не відкидається запровадження санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права. ПАРЄ виступила за скасування звинувачень колишнім чиновникам і звільнення їх від кримінального переслідування.

Останнім часом навіть від "євродрузів" ПР звучить критика на адресу української влади.

Засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справи Юрія Луценка та екс в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича - їхнім суддею.

У свою чергу, в Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму, Віктор Янукович ще раз наголосив на незмінності стратегічного курсу України на інтеграцію в європейське співтовариство і пообіцяв, що рада подумає над декриміналізацією статей, за якими звинувачується опозиція.

Однак, попри давоські обіцянки Януковича, фракція Партії регіонів не збирається декриміналізовувати статті Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Крім того, суд відхилив клопотання захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про зміну йому запобіжного заходу в зв'язку з відповідною резолюцією ПАРЄ.

Депутати зрозуміли, що прийшли не туди і рішення Європи ніхто в ГПУ виконувати не збирається

Опозиційні народні депутати незадоволені зустріччю з керівництвом Генеральної прокуратури України і вважають, що прокуратура не має наміру виконувати резолюцію ПАРЄ в частині вимоги звільнення з-під варти екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка.

"Як ми й очікували, вийшла розмова людей, які спілкуються різними мовами. Ми наполягали на тому, щоб Генпрокуратура все ж прислухалася до рекомендацій ПАРЄ. Генеральний прокурор зокрема і його заступники наполягали на тому, що про Генпрокуратуру у цій резолюції взагалі мова не йде", - сказав журналістам у вівторок після зустрічі з керівництвом Генпрокуратури народний депутат фракції НУ-НС Володимир Ар'єв.

При цьому він підкреслив: "Вони не сказали, чи будуть вони виконувати резолюцію, пропетляли між крапельками, але ми чітко зрозуміли, що виконувати резолюцію ПАРЄ саме в цьому відомстві точно не збираються".

За словами Ар'єва, депутати не бачать сенсу в подальших таких зустрічах. Він зазначив, що парламентарі від опозиції бачать перспективу вирішення питання звільнення Луценка після позитивного рішення американського суду.

Опозиція запропонує зміни до КПК, щоб не дурити європейську громадськість, як це зробив Янукович

Депутати від опозиції мають намір наполягати на внесенні таких змін до законопроекту про новий Кримінально-процесуальний кодекс, які б дозволили звільнити з-під варти високопоставлених чиновників.

"Обов'язково будемо порушувати це питання в парламенті. Ми проявимо ініціативу: від опозиції буде внесений відповідний законопроект в новий Кримінально-процесуальний кодекс", - сказав журналістам народний депутат Андрій Павловський у вівторок після зустрічі з керівництвом Генеральної прокуратури України.

За його словами, після вивчення законопроекту за новим КПК стало зрозуміло, що "там немає статей, які б дозволили звільнити політв'язнів".

"Янукович укотре ввів в оману представників ЄС, європейську громадськість. Там таких статей немає. Доведеться опозиції знову намагатися їх (зміни – ред.) вносити в новий проект", - підкреслив депутат.

Він додав: "Ми зрозуміли, що самостійно рішення не приймаються. Ми прийшли не за адресою з вимогою виконання рішення ПАРЄ. Треба було відразу було йти до Януковича".

Генпрокуратура пригрозила настирливим депутатам кримінальною відповідальністю

Генпрокуратура заявляє, що депутати від БЮТ і НУ-НС під час зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою намагалися тиснути на хід судових процесів.

Про це сказано у заяві Генпрокуратури.

У ній підкреслюється, що депутати Павловський, Бондаренко, Ар’єв, Гримчак і Стецьків "настійливо примушували Генерального прокурора втрутитися у хід судових процесів Тимошенко, Луценка та Іващенка, що є прямим порушенням чинного українського законодавства та тягне за собою кримінальну відповідальність".

"Органи прокуратури України стоять на сторожі законності і не дозволять народним депутатам та посадовим особам зухвало порушувати вимоги чинних законів та втручатися у хід будь-яких кримінальних справ", - йдеться у заяві.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1089 | Додав: adminA | Теги: випускати Тимошенко і Ко ніхто не з
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ