Чт, 2024-04-25, 10:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 23 » Київ і Дублін скасували подвійне оподаткування, Ірландія може стати альтернативою Кіпру для українських олігархів
10:44
Київ і Дублін скасували подвійне оподаткування, Ірландія може стати альтернативою Кіпру для українських олігархів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Ірландія ввійшла до списку країн, чию юрисдикцію можуть прийняти українські компанії, зареєстровані тепер на Кіпрі. Це стало можливим після підписання конвенції про скасування подвійного оподаткування з Україною. Інтерес до зміни юрисдикції дуже високий, визнають юристи, пише "КоммерсантЪ-Украина".

У п'ятницю Україна і Росія підписали конвенцію про уникнення подвійного оподаткування. З боку України документ підписав міністр фінансів Юрій Колобов, а з ірландського - глава міністерства фінансів і міністерства витрат і реформ Браян Хейєс.

"Підписання конвенції дозволить продовжити подальшу активізацію інвестиційної діяльності у сферах економіки, пріоритетних для обох країн",- цитує Колобова прес-служба Мінфіну.

За даними Міністерства фінансів, Ірландія посідає 14-те місце серед 128 країн світу - найбільших інвесторів в економіку України. Держстат не дає окремої статистики обсягу інвестицій з цієї країни. Але обсяги інвестицій з Польщі, що 13-та за кількістю інвестицій, становлять лише 1,7% всієї суми вкладень.

Ірландія не належить до офшорних юрисдикцій, але вважається країною з пільговим оподаткуванням. Зареєстровані на острові компанії, включаючи нерезидентів, сплачують єдиний прибутковий податок у розмірі 12,5% прибутку, отриманого в результаті надання різних послуг або торгівлі. Низька ставка оподаткування робить Ірландію привабливою для зміни юрисдикції українськими компаніями, які зареєстровані нині на Кіпрі.

"Ставка податку на прибуток у 12,5% достатньо приваблива, надто якщо врахувати, що мова йде про члена ЄС", - визнає старший юрист юрфірми Integrites Ярослав Абрамов.

"Зміна юрисдикції - питання не одного дня. Але після подій на Кіпрі багато компаній, у тому числі - наші клієнти, просять нас підшукати можливі варіанти. У зв'язку зі скасуванням подвійного оподаткування в Ірландії є всі шанси залучити до себе частину компаній, зареєстрованих на Кіпрі",- упевнений радник юридичного бюро "Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери" Гліб Бялий.

Конкуренцію "зеленому острову" складають як Британські Віргінські острови, так і більш респектабельні Мальта та Латвія.

Втім, остаточно говорити про привабливість такої юрисдикції можна буде лише після публікації конвенції, яка також передбачає і "боротьбу з відхиленням від оподаткування". "Якщо мова йде про обмін податковою інформацією - то й привабливість Ірландії як юрисдикції різко впаде",- упевнений пан Абрамов.

Ще одна проблема - ризики корекції податкового законодавства Ірландії.

"Події на Кіпрі були підтримані Єврокомісією, а тому знизили довіру до всіх країн ЄС. Тепер інвестори більш схильні дивитися на азіатські юрисдикції, такі як Гонконг і Сінгапур. Все-таки ірландська економіка залишається проблемною, і хтозна, який шлях буде обраний у разі загострення там кризи",- зазначає партнер юрфірми AstapovLawyers Олег Мальський.

Втім, відповідно до останнього огляду МВФ, економічна ситуація в Ірландії порівняно стабільна - після зростання ВВП на 0,9% в 2012 році, в поточному МВФ очікує зростання на 1,1%, а в 2014 році - на 2,2%. "Після переходу в ірландську юрисдикцію кількох великих світових корпорацій на Дублін все посилюється тиск. Тому ймовірність посилення податкової політики досить велика",- додав Абрамов.

Нагадаємо, за інформацією українських ЗМІ, за останні два роки українські банки перерахували в офшорні зони та на Кіпр астрономічну суму - 53 мільярди 397 мільйонів доларів. За валютним курсом, що діє останні три роки, це більше ніж 400 млрд грн. Для порівняння, державний бюджет на 2012 рік має доходи 367 мільярди гривень.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: українські олігархи, Дублін, Київ, Ірландія, подвійне оподаткування, альтернатива Кіпру
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ