Сб, 2024-04-20, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Київ хоче продавати молоко в ЄС, а до Бєларусі повернути пиво
12:15
Київ хоче продавати молоко в ЄС, а до Бєларусі повернути пиво
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна має намір прискорити переговори з ЄС, щоб поточного року експерти ЄС змогли розпочати інспекцію українських молокопереробних підприємств, повідомляє УНІАН з посиланням на міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка.

Він зазначив, що відповідна домовленість була досягнута під час переговорів з представниками ЄС.

"Ми прискоримо інспекцію Європейським Союзом наших молочних підприємств, що дасть змогу, принаймні стосовно найбільш важливих продуктів, зокрема й щодо сухого молока, поступово відкривати дуже потужні європейські ринки для української продукції", - заявив міністр.

"У мене мета сьогодні - розпочати інспекцію цього року, адже на цей рік вона не була навіть запланована", - сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що вимоги європейської сторони для відкриття ринків передбачають інвентаризацію всього українського стада, яке, як зазначив Порошенко, не інвентаризувалося через високу вартість бирок.

"Бирки, які коштують в Європі 30-40 євроцентів, продавалися українським селянам майже за 60 гривень", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що має намір ініціювати рішення Кабінетом міністрів про безкоштовне забезпечення селян бирками для інвентаризації стада.

Порошенко висловив сподівання, що інвентаризацію стада вдасться провести достатньо швидко і забезпечити тим самим початок інспекції молокопереробних підприємств.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Фахівці Росспоживнагляду під час перевірки на днях одного з найбільших сироробних підприємств в Україні ТОВ "Гадячсир" не виявили жодних технологічних порушень, як повідомляв перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

В Україні виник надлишок сухого молока на ринку через те, що із накладенням заборони на експорт сиру до Росії низка великих виробників цього продукту, таких як "Гадячсир", змушені були спішно переходити на випуск сухого молока, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина". Це призвело до зниження вартості - якщо на початку року оптово-відпускна ціна сухого молока досягала 30 грн/кг, то сьогодні, за даними Союзу молочних підприємств України, вона становить близько 25 грн/кг.

Влітку через сезонний фактор ціна впаде ще більше, зазначає голова ради директорів Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський. "Зазвичай зменшення вартості цього продукту починається в червні, коли переробні підприємства не потребують заміни сирого молока сухим", - пояснює він.

Порошенко хоче, щоб українське пиво експортувалося до Бєларусі без обмежень

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко сподівається на зняття обмежень для експорту українського пива в Бєларусь.

"Ми на сьогоднішній день продемонструємо прогрес і щодо доступу українських товарів (пива) шляхом зняття квот", - зазначив Порошенко.

Він також повідомив, що мінімальна ціна українського пива в Бєларусі була зафіксована у вільно конвертованій валюті, що після серйозної девальвації бєларуського рубля зробило продукцію українських виробників неконкурентоспроможною.

"Ми попросили відновити вільну конкуренцію. Ми не вимагаємо жодних переваг для себе", - зазначив Порошенко.

Вирішення "сирного питання" йде згідно з домовленостями з РФ, заявив міністр економіки

Україна і Російська Федерація дотримуються досягнутої минулого тижня в Києві домовленості щодо врегулювання питання постачання українських сирів до РФ, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я можу стверджувати, що домовленості, яких було досягнуто під час переговорів у Києві (з керівництвом Росспоживнагляду), вони дотримуються", - сказав він журналістам в Києві у вівторок.

Порошенко підкреслив, що вирішення "сирного питання" відбувається згідно із затвердженими графіками.

Він повідомив, що в даний час фахівці Росспоживнагляду проводять інспектування підприємства "Менський сир" і мають намір у четвер, 12 квітня, перевірити Пирятинський сирзавод.

Порошенко також зазначив, що планується його поїздка до Москви для обговорення проблеми експорту українських сирів у Росію.

"Візит (у РФ) відбудеться, найімовірніше, в цьому місяці", - додав він.

Міністр висловив сподівання, що переговори в Москві дадуть відчутний результат у розвязанні "сирної проблеми".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі, продавати молоко, Київ, пиво, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ