Чт, 2024-04-25, 21:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 31 » Київ може залишитися без води і потонути у фекаліях
20:08
Київ може залишитися без води і потонути у фекаліях
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Критичний стан каналізаційних колекторів може привести до того, що цілі мікрорайони міста залишаться без водопостачання та каналізації. Зношена каналізаційна мережа столиці може стати причиною техногенної катастрофи міського масштабу. Про це заявив на прес-конференції в Києві директор департаменту експлуатації каналізаційного господарства "Київводоканал" Микола Кислий, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами фахівця, майже половина каналізаційних мереж міста повністю амортизована і потребує термінового переукладання і заміни. В аварійному стані перебувають колектори, побудовані в 1950-1980-х роках із залізобетонних конструкцій і без захисного покриття.

Кислий наголосив, що серед мереж транспортування стічних вод Києва досі в експлуатації перебувають каналізаційні колектори, побудовані в 1905-1917 роках. Експерт навів статистику, згідно з якою в 2010 році на каналізаційній мережі було зафіксовано 72 аварії, в 2011-му - вже 277, а за шість місяців 2012 року - 231 аварія.

Заступник генерального директора ПАТ АК "Київводоканал" з технічних питань Андрій Білик додав, що від стану каналізаційного господарства залежить стан водойм та екології міста загалом.

"Враховуючи постійні перевищення рівня концентрації забруднюючих речовин у стоках столичних підприємств, незаконні врізки в каналізацію, недотримання санітарних вимог і застарілі очисні споруди, система водовідведення столиці вимагає реконструкції", - підкреслив він.

Білик також зазначив, що орієнтовна вартість програми модернізації і розвитку водопровідного та каналізаційного господарства в Києві становить близько 30 мільярдів гривень. А для підтримки каналізаційного господарства хоча б у нинішньому стані щороку необхідно фінансування в розмірі від 800 млн до 2 млрд грн.

"На жаль, за останні п'ять років обсяги фінансування не відповідали цьому рівню. Так, цього року "Київводоканалу" виділили близько 30 млн грн. На ремонт і розвиток мережі... На жаль, ситуація настільки погіршилася, що, найімовірніше, вже в найближчий осінньо-зимовий період ми не зможемо безпечно пересуватися вулицями Києва і будемо перебувати під постійною загрозою потрапляння в надзвичайну ситуацію ", - сказав заступник гендиректора підприємства.

Нагадаємо, в січні цього року Київ було визнано найбруднішим містом Європи. Спеціалісти підрахували, що один киянин за рік виробляє в десять разів більше відходів, ніж важить сам. Так, в 2007 році в Києві припадало майже 600 кілограмів відходів на одного жителя, притому що середній показник по містах Європи становить 511 кг відходів на людину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1146 | Додав: admin | Теги: потонути у фекаліях, Київ, без води
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ