Сб, 2024-04-27, 01:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Київ назвали одним з найдешевших міст світу, але й зарплата в столиці менша майже в 10 разів
12:02
Київ назвали одним з найдешевших міст світу, але й зарплата в столиці менша майже в 10 разів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Київ визнали одним з найдешевших міст світу. У рейтингу, який складає найбільший швейцарський банк UBS, українська столиця посіла 61-ше місце з 73 за цінами (за рік Київ поступився трьома позиціями) і залишилася аж на 66-му - за зарплатами. Перше місце за дорожнечею життя віддали Осло, а за зарплатами - Цюриху, пише "Сегодня".

Визначаючи ціну життя, швейцарці врахували 122 показники, серед яких ціни на їжу, одяг, вартість проїзду. Точкою відліку експерти взяли Нью-Йорк, який посів 14-те місце, отримавши 100 балів.

У порівнянні з Нью-Йорком Києву дісталося 59 балів (тобто, умовно кажучи, те, що можна в Нью-Йорку купити на 100 доларів, у нас обійдеться в 59 дол). У місті-лідері Осло за той же товар віддали б 139,1, у Відні - 102, Москві - 76,5, Варшаві - 71,7, Ризі - 65,3, а в Мумбаї, який посів останнє місце, - 40,2 долара.

Але якщо в Нью-Йорку за якусь роботу платять 100 доларів, Цюриху - 121,8, Відні - 77,9, Москві - 36, Ризі - 20, то в столиці України - лише 12,2. У Мумбаї-аутсайдері - 6,9.

До п'ятірки найдорожчих міст також увійшли дві скандинавські столиці: на 4-му місці розташувався Копенгаген, а за ним - Стокгольм. Цікаво, що європейські міста обійшли навіть японський Токіо, який опинився аж на шостому рядку рейтингу.

На сьомій позиції влаштувався Сідней, за яким йдуть Гельсінкі й Торонто. Замикає десятку найдорожчих міст світу Сингапур, відтісняючи на один пункт австрійську столицю - Відню дісталося лише 11-те місце рейтингу. Втім, ще сильніше, як відзначають фахівці, "скотився" в рейтингу Нью-Йорк, посівши цього року 14 рядок рейтингу, пропустивши вперед Париж і Люксембург.

Проживання біля Ейфелевої вежі, як показало дослідження, коштує навіть дорожче, ніж життя у британській столиці, яка вважається одним з найдорожчих міст Європи, - Лондон потрапив тільки на 15-й рядок рейтингу, тоді як Парижу дісталося 12-те місце.

З-поміж німецьких міст найдорожчим визнали Мюнхен - він перебуває на 16-й позиції рейтингу. Майже такі ж високі ціни на послуги і продукти були зафіксовані у Франкфурті, який опинився на 17-му рядку рейтингу. Найкраще німцям, згідно з дослідженням, живеться у Берліні, який потрапив на 33-ту позицію рейтингу, - якщо ціни в Мюнхені і Франкфурті ненабагато нижчі за нью-йоркські, то проживання у Берліні обійдеться в 87,5% вартості проживання в американському мегаполісі.

Відкриває двадцятку найдорожчих міст світу трійка європейських столиць - Дублін, Брюссель і Рим. За ними йдуть французький Ліон (23-тє місце), новозеландський Окленд (24-те місце) та іспанська Барселона (25-те місце). Замикає двадцятку Амстердам, а наступну десятку відкриває Мадрид.

Втім, іноземні туристи, які живуть і працюють в Україні, кажуть, що Київ помітно відстає за цінами лише в деяких сферах.

"У вас прайси в ресторанах або на хороші готелі приблизно, як у нас. Одяг - часто дорожчий, - розповів французький юрист Себастьян Дюбост. - А ось таксі, громадський транспорт - в десятки разів нижчі. У Парижі особливо на таксі не поїздиш, там за відстань з Борисполя до Хрещатика я б заплатив 80 дол, а у вас це коштує якихось 25 дол".

Загалом іноземці кажуть, що в Києві такі ж приблизно ціни, як і в Європі на їжу (плюс-мінус), вищі - на одяг, але значно нижчі на транспорт і сферу послуг (за винятком віп-сегмента), а також, після кризи, - і на нерухомість.

Зазначимо, що раніше Нью-Йорк посідав перше місце в рейтингу 40 найкращих міст світу від консалтингової компанії Knight Frank. Другим виявився Лондон, і лише на третьому місці - Париж. Столиця України, місто Київ, не увійшла до списку. Той-таки Париж визнано найдорожчим туристичним містом.

Торік Київ виявився п'ятдесят дев'ятим містом у списку найдорожчих - між Софією та Лімою. Зокрема, Київ був дорожчим за Буенос-Айрес, Мехіко, Каїр.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2058 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ