Пт, 2024-04-19, 19:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Київ огорнула імла й запах гару. Спека в Україні протримається ще тиждень
11:46
Київ огорнула імла й запах гару. Спека в Україні протримається ще тиждень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Сьогодні вранці Київ огорнула туманна імла, з вельми відчутним запахом горілого. У МНС України не змогли назвати причини задимлення.
За словами помічника начальника чергової зміни МНС Сергія Никрича, площа палаючих під Києвом торфовищ не перевищує 1 га, і вони не могли дати такого сильного ефекту. "Швидше за все, до нас дійшов дим від пожеж у Підмосков'ї", - зазначив він, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За даними московського Гідрометеобюро, смог над Москвою розсіється повністю не раніше середини наступного тижня. МНС Росії розраховує впоратися з торф'яними пожежами в Підмосков'ї за 5-7 днів. З початку наступного тижня до гасіння пожеж у Росії долучиться авіація з Італії, Франції та Німеччини.

Тим часом напередодні в Києві в Бортницькому лісі сталася пожежа. Вогонь охопив територію розміром у 30 соток. За попередніми підрахунками, збитки від пожежі становитимуть близько 20 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві, першими почали гасити вогонь два співробітники Дарницької ДАІ. Вони перебували на посту на вулиці Лісовій, яка тягнеться вздовж Бортницького лісу.

Правоохоронці гасили вогонь автомобільними вогнегасниками, крім того, вони почали перекопувати піщаний ґрунт, щоб не дати полум'ю поширитися. Через годину під'їхали співробітники лісництва. За допомогою пожежної машини пожежу вдалося ліквідувати. Завдяки оперативним діям співробітників ДАІ вдалося врятувати ліс, а також шість безпомічних цуценят.

На сьогодні в більшій частині України встановлено п'ятий (надзвичайний) клас пожежонебезпеки.

Тільки протягом 6 серпня в Україні зареєстровано 480 пожеж, серед них 101 пожежа сталася в житловому секторі. Так, у п'ятницю лісові пожежі були зафіксовані в Донецькій і Луганській областях, де згоріло 18 га і 20 га лісу відповідно. Як повідомила прес-служба Головного управління МВС у Луганській області, спалах стався через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Пожежу вдалося ліквідувати в той же день, жертв і постраждалих немає.

Крім того, триває гасіння пожежі на території Новомосковського військового лісництва в Дніпропетровській області, де вже знищено понад 550 га лісу. За інформацією МНС, на ранок 7 серпня пожежу вдалося повністю локалізувати. У неділю всі сили МНС були кинуті на придушення вогнищ і запобігання виникненню нових займань.

Раніше президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про посилення заходів щодо зниження рівня небезпеки у країні. У протипожежних заходах задіяні всі органи влади. Уряду доручено організувати цілодобову охорону та авіапатрулювання лісових масивів, Міноборони - припинити бойову підготовку, а МВС - забезпечити притягнення до відповідальності винних у пожежах. Генпрокуратурі доручено "посилити прокурорський нагляд за дотриманням законів щодо забезпечення пожежної безпеки".

Особливі протипожежні заходи безпеки вводяться на 61-му арсеналі Південного оперативного командування сухопутних військ збройних сил у місті Лозова Харківської області , де в серпні 2008 року сталася пожежа, що викликала вибухи боєприпасів на території 494 га.

"Ми зробимо все можливе для недопущення пожежі на 61-му арсеналі. Зосередимо увагу на об'єктах зберігання боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, підвищуючи порядок допуску та контролю за роботою особового складу", - заявив у суботу під час робочого візиту на Харківщину міністр оборони Михайло Єжель.

На Україну чекає ще один тиждень високої температури і мінімум опадів. Бурі із Заходу до нас не прийдуть

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, в найближчі дні в Україні очікується спекотна погода, а також мінімальна кількість опадів. Дощі пройдуть тільки на заході держави. Середня температура повітря становитиме близько 19-24 градусів уночі і 34-39 градусів удень.

У Києві сьогодні прогнозується 19-24 градуси вночі, 34-39 вдень, без опадів. У вівторок також очікується суха погода. Вночі 19-24, вдень 34-39 градусів. У середу мінлива хмарність. Вночі 19-24 градуси, денна температура повітря 33-38 градусів. У Київській області завтра без дощу. Температура - від 19-24 вночі до 34-39 вдень. Вітер південно-східний, північно-східний, 3-8 м/с.

На сході 9 серпня вночі 18-23, вдень 36-41, без опадів. У вівторок вночі 18-23 градуси, вдень 36-41 градус, також сухо. У середу мінлива хмарність. Вночі 20-25 градусів, денна температура 35-40 градусів. Вітер східний, північно-східний, 3-8 м/с.

На заході країни сьогодні вночі 13-18 градусів, вдень 22-27 градусів, пройде дощ, місцями град. У вівторок також опади. Температура повітря вночі - близько 12-17 градусів, вдень 22-27 градусів. У середу вночі прогнозується температура повітря 11-16 градусів, вдень 23-28 градусів, переважно сухо. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Місцями шквали до 15-20 м/с.

У південних регіонах 9 серпня 20-25 вночі, 35-40 градусів вдень, без опадів. У вівторок вночі 20-25 градусів, вдень 35-40, також без дощу. У середу мінлива хмарність. Вночі 19-24 градуси, вдень 33-38 градусів. Вітер східний, північно-східний, 3-8 м/с.

У Криму сьогодні 21-26 градусів вночі, 33-38 вдень, сухо. У вівторок вночі 21-26, вдень 33-38 градусів. Також без опадів. У середу мінлива хмарність. Вночі 20-25, вдень 33-38 градусів. Вітер східний, північно-східний, 3-8 м/с.

У центральних регіонах найближчої ночі 18-23 градуси, вдень 34-39 градусів. Очікується суха погода. У вівторок також без опадів. Вночі 18-23, вдень 34-39 градусів. У середу нічна температура сягне 18-23 градуса, вдень 33-38, змінна хмарність. Вітер південно-східний, 3-8 м/с.

А ось бурі з ураганними вітрами, які вирують у Східній Європі, Україні не загрожують, прогнозують у Гідрометцентрі. Їх не пустить до нас потужний антициклон, який встановився на території країни, кажуть синоптики.

Деякі екологи лякають Україну посухою, малярією і бурями. Їхні колеги закликають не перебільшувати

Напередодні 35-річчя появи терміну "глобальне потепління" (вперше його вжив американський кліматолог Воллес Брокер) кілька вчених і екологів висловили думку про те, що на Україну чекає кліматична революція. На їхню думку, ліси на півночі України порідшають - їх змінить лісостеп, степ на півдні взагалі стане напівпустелею, а високі температури влітку там зрівняються з нинішніми африканськими. Однак зими будуть з тріскучими морозами, пише газета "Сегодня".

"Зміщення природних зон відбудеться протягом 50-100 років, а то й раніше", - каже голова харківської екогруппи "Печеніги" Сергій Шапаренко. Він прогнозує зникнення українських торфовищ - вони вигорять за такої спеки. "Крапку неповернення ми пройшли 3-5 років тому. Тепер потрібно вживати заходів, щоб згладити процес", - говорить він.

За словами експерта-кліматолога Ірини Трофимової , у нас можуть з'явитися характерні для напівпустель і пустель комахи: "Це вже відбувається: отруйних павуків зустрічають у центральних регіонах. Реальною є поява і малярійних комарів, яким зараз у нас поки що холодно".

Більш спокійно коментують ситуацію інші вчені. "Тривалість метеоспостережень - близько 100 років, і цього замало, щоб зробити об'єктивний висновок про те, що зараз почалася незворотна зміна клімату. Так, треба уважно поставитися до сигналів природи. Хоч і не виключаю, що колеги згущують фарби, маючи на меті якісь свої цілі", - каже голова організації "Екоправо Київ" Олег Листопад.

"Ліси Полісся зміщуватися не збираються, хоча, справді, багато видів тварин і птахів, характерні для більш південних регіонів, почали з'являтися і на півночі країни. А деякі птахи перестали відлітати на південь взимку, - говорить керівник інформцентру Держкомлісгоспу Михайло Попков. - Опустелювання степової зони, від Донецька до Херсона, я теж не спостерігаю. Там поряд зі збільшенням температури збільшується кількість опадів. Швидше, там можна очікувати інших катаклізмів: бур і повеней, перемежованих з посухою".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1152 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ