Пт, 2024-04-26, 23:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 18 » Київ зблизитися з Москвою ще на 14 угод
10:02
Київ зблизитися з Москвою ще на 14 угод
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Сьогодні другий день першого офіційного візиту президента Росії Медведєва до столиці України. Вчора Київ і Москва уклали низку угод, а перші особи держави підписали кілька спільних заяв. Однак, на цьому процес зближення зі Східною сусідкою України не зупиниться.
Так, підсумковий протокол третього засідання українсько-російської міждержавної комісії містить доручення урядам з підготовки ряду угод між Україною і Росією в таких сферах як суднобудування, авіабудування, енергетика, повідомив заступник глави адміністрації президента України Андрій Гончарук.

"У ньому (у підсумковому протоколі - ред) є низка доручень уряду, якщо не помиляюся, їх 14. Вони охоплюють такі питання, починаючи з підготовки угод про суднобудуванні, авіабудуванні, енергетики, закінчуючи таким гуманітарних і важливим і для України і для Росії аспектом як підготовка спільного плану святкування двохсотріччя великого Кобзаря у 2014 році (Тараса Шевченка - ред)", - сказав він в ефірі "5 каналу" у понеділок, коментуючи підсумки третього засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і Російської Федерації.

Крім того, заступник глави адміністрації повідомив про те, що одне з підписаних у понеділок угод між міністерствами освіти і науки України та Росії передбачені зокрема обмін студентами, а також "фіксація бюджетних стипендій".

Зокрема він зазначив, що Російська Федерація для українських громадян виділить, згідно з угодою, 300 бюджетних стипендій, а Україна для громадян РФ - 120 таких стипендій.

Відповідаючи на питання про те, чи обговорювалося в ході засідання комісії тема ініційованого прем'єром Росії Володимиром Путіним об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", Гончарук сказав: "Конкретно ця тема не обговорювалася". При цьому ще вчора, зазначимо, це питання планували обговорити, хоча і без підписання по ньому угоди.

На думку Гончарука "така обережність" викликана тим, що до такої теми необхідно підходити зважено, в тому числі з економічної точки зору. Якщо говорити про ВАТ "Газпром", то ця компанія має прораховані ринкову вартість, у той час як про НАК "Нафтогаз України" цього не скажеш, відзначив заступник глави адміністрації президента України.

В цілому вчорашній день став дуже плідним для Києва і Москви.

Одним з найважливіших рішень, до якого вчора прийшли представники української та російської верхівки це угода між РФ і Україною про демаркації російсько-українського державного кордону, яку підписали міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який прибув до Києва разом з Медведєвим, і глава МЗС України Костянтин Грищенко.

Переговори з питання проведення лінії державного кордону Україна і Росія почали ще у січні 2008 року. Тоді в Києві відбулися консультації експертів обох сторін щодо демаркації україно-російського кордону. Під час консультацій вони обговорили проект двосторонньої угоди, а також проект положення про загальну демаркаційної комісії. Однак, попередній владі не вдавалося довести справу до кінця і екс-президент України Віктор Ющенко звинувачував у цьому офіційну Москву.

Крім того, Україна і Росія провели десятки раундів переговорів з розмежування акваторій Азовського і Чорного морів та Керченської протоки. Залишився це питання в підвішеному стані і після вчора.

У понеділок також керівник "Роскосмосу" Анатолій Пермінов і гендиректор Національного космічного агентства України Юрій Алексєєв підписали Міжурядову угоду про співробітництво в галузі використання і розвитку російської глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС.

Раніше перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв повідомив, що потреба України в кінцевих пристроях супутникової системи ГЛОНАСС оцінюється в кількості до 100 тис од на рік. При цьому основними галузями їх використання є транспорт, агропромисловий комплекс, надро-та землекористування, туризм.

Вчора також міністри освіти Андрій Фурсенко і Дмитро Табачник поставили свої підписи під Угодою про першочергові заходи щодо розвитку науково-освітньої співпраці на 2010-2012 рр.

Міністр культури РФ Олександр Авдєєв і міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк підписали Програму співробітництва між відомствами на 2010-2014 рр.

Також угода про міжбанківську співпрацю між акціонерним товариством "Державний експортно-імпортний банк України" ("Укрексімбанк", Київ) та відкритим акціонерним товариством "Банк" ВТБ "(Москва) підписано в понеділок у Києві.

Крім усього іншого, Медведєв і та президент України Віктор Янукович затвердили підсумковий протокол третього засідання російсько-української міждержавної комісії, підписали спільну заяву з питань європейської безпеки, підписали спільну заяву щодо придністровського врегулювання, підписали спільну заяву з питань безпеки в чорноморському регіоні, повідомляє прес-служба глави держави.

Крім того, глави двох держав схвалили розробку міждержавної програми соціально-економічного та гуманітарного співробітництва України і Росії на цілих 10 років і домовилися добудувати ракетний крейсер "Україна", який ще в роки СРСР був закладений на верфях Миколаєва і дістався у спадок Росії.

Другий день Медведєва в Києві

На другий день свого візиту в Україну, Медведєв проведе зустріч з представниками ділових кіл двох країн.

Зустріч відбудеться в рамках VII українсько-російського економічного форуму. Разом з Медведєвим на зустрічі з бізнесменами побуває і Янукович.

"Якщо говорити серйозно, то, я вважаю, що все-таки ми повинні на державному рівні надати якісь імпульси", - заявив Медведєв в інтерв'ю українським ЗМІ. За його словами, тому в Києві він має намір провести зустріч з діловим світом.

"Мені здається, це корисно, особливо з урахуванням того, що багато контакти були заморожені, а в ряді випадків у нас навіть є претензії, вони зараз частково знімаються, з приводу того, як надходили з російськими інвестиціями", - зазначив він.

Перед цим російський президент виступить перед студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Відзначимо, що дводенний візит Медведєва - перший офіційний візит до президента Януковича. При цьому, це вже сьома їхня зустріч з часу вступу Януковича на посаду.

Вчора лідери держав не тільки уклали угоди і заявили про необхідність надолужувати згаяне у відносинах двох країн за останні п'ять років, але і поклали вінки до пам'ятника невідомому солдату, де з лідером України стався курйоз, вшанували пам'ять жертв Голодомору і промокли під дощем.

"Це до грошей", - оцінили злива президенти. А Янукович особисто висловив надію, що товарообіг між Росією і Україною в 2010 році зросте до 35 мільярдів доларів. Медведєв, у свою чергу, підкреслив, що в наступні роки він повинен тільки зростати.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1111 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ