Пт, 2024-04-19, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 25 » Київська "Свобода" пікетувала МЗС з вимогою припинити політику безхребетності у стосунках з Росією
18:02
Київська "Свобода" пікетувала МЗС з вимогою припинити політику безхребетності у стосунках з Росією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

24 січня 2011 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела пікетування Міністерства закордонних справ України з вимогою припинити політику безхребетності у стосунках з Росією та розпочати активний захист українців у РФ, зокрема, захистити українську бібліотеку у Москві.

Більш як півсотні свободівців розгорнули перед міністерством банери: "Закрили українську бібліотеку? Закриємо російські школи!", "Захистимо українців у Росії!". Пікетувальники вигукували гасла: "Ганьба холуям!", "Руки геть від українців!" та інші.

Очільник Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко під час виступу зазначив: "Росія має в Україні все, що хоче – свої телеканали, які ведуть антиукраїнську пропаганду, свої політичні партії, які лобіюють інтереси Кремля, свій бізнес з повними преференціями. В цей час на весь Київ є всього кілька українських книгарень, а 95% книжок на ринку Петрівка – російськомовні. Такий стан речей подається прокремлівськими ЗМІ в Україні як "насильницька українізація". Тим часом в Росії мільйони українців не мають жодних культурних прав, вони є громадянами другого сорту, національні права яких абсолютно знехтувані. А сьогоднішня українська влада боїться стати на захист цих українців. Адже у владних кріслах сидять люди, які є прислужниками цієї п'ятої колони в Україні. Ми маємо припинити це прислужництво та безперешкодний розвиток п'ятої колони. Тому сьогодні ми вимагаємо від влади адекватних дій на захист українців та припинення політики безхребетності!".

Під час пікетування голова Андрій Іллєнко передав звернення свободівців до МЗС директору департаменту зв'язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва МЗС Володимиру Яценківському. Чиновник запевнив, що відомство дослухається до вимог "Свободи". "Тепер ми з іще більшою прискіпливістю стежитимемо за діями МЗС щодо захисту інтересів українців в Росії", - зазначив Андрій Іллєнко.

Наводимо повний текст звернення: "Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" висловлює своє обурення безхребетною позицією Міністерства закордонних справ України та всього правлячого режиму, який не здатен захистити українців в Росії. Сьогодні в Росії відбувається справжня війна проти будь-яких, навіть абсолютно політично нейтральних проявів українства. Ми бачимо, як російська влада тероризує та закриває єдину українську бібліотеку в Москві, ліквідовує українське земляцтво в Росії, не допускає найменшого прояву української культури на території РФ.

Все це влаштоване в Росії полювання на все українське є проявом страху російського керівництва перед можливістю національного відродження мільйонів українців, які перебувають в Росії. Національне самоусвідомлення українців у РФ – це страшний сон чекістського режиму Путіна-Медвєдєва.

Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від МЗС рішучих дій на захист українців у Росії. В той же час, ми вимагаємо від центрального керівництва держави діяти симетрично по відношенню до РФ – на кожен крок проти українців в Росії відповідати серією заходів в Україні.

Сьогодні в Росії закривають єдину невелику українську бібліотеку, в той час як в Україні російська мова домінує та витісняє українську. Сьогодні в Росії ліквідовують українське земляцтво та переслідують українську інтелігенцію, в той час як в Україні абсолютно вільно та відкрито, навіть за державної підтримки, діють сотні антиукраїнських організацій та структур – п'ята колона Кремля. Сьогодні мільйони українців у Росії позбавлені елементарних національних прав - українських шкіл, української мови в ЗМІ, українських бібліотек, українського громадського життя, в той час як в Україні за кошти державного бюджету існують тисячі російських шкіл, російських бібліотеки, театри, російська мова лунає у державних установах і ЗМІ частіше за українську.

Ми закликаємо до адекватних дій у відповідь. В Москві закрили єдину українську бібліотеку? Закриємо російські школи в Україні! В Росії ліквідовують українське земляцтво? Ліквідуємо усі проросійські організації в Україні! В Росії вилучають україномовну "екстремістську" літературу? Вилучимо з бібліотек та книгарень усю українофобську літературу! В Росії влада не дає розвиватися українській мові та культурі? Заблокуємо усі російські телеканали в Україні та закриємо театр "русской драми"!

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 997 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ