Чт, 2024-04-25, 03:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Київський зоопарк увійшов до топ-5 найгірших у світі
15:47
Київський зоопарк увійшов до топ-5 найгірших у світі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Німецький таблоїд Bild вніс київський звіринець до топ-5 найгірших у світі і вважає, що його директора треба посадити у в'язницю.

Публікацію про зоопарки під назвою "Директорів цих зоопарків треба посадити у в'язницю" німецьке видання готувало спільно з міжнародною організацією із захисту прав тварин РЕТА (назва перекладається як "Люди за етичне поводження з тваринами"). Автори публікації відзначають високий рівень смертності тварин у Києві і радять оминати звіринець десятою дорогою, повідомляє "Газета по-киевски".

Тим часом згадана в статті директор зоопарку Світлана Берзіна, при якій тільки за останній час загинули декілька тварин, і досі керує закладом.

Організація РЕТА серед іншого бореться за те, щоб братів менших не використовували для їжі, одягу, розваг, дослідів та інших цілей, і налічує близько 800 тисяч прихильників по всьому світу. За наслідками їх розслідування, до п'ятірки найгірших зоопарків світу увійшов київський, нарівні з китайським звіринцем у Шеньяні, іракським у Гілканді, єгипетським зоопарком у Каїрі і румунським Орадеа.

Наші "конкуренти" відзначилися таким чином. У зоопарку Шеньяна за три місяці цього року померли 11 амурських тигрів. Як і в київському зоопарку, керівництво китайського розплідника стверджує, що хижаки померли незрозуміло від чого. Захисники тварин підозрюють, що тигрів винищили спеціально і пустили на ліки. Нібито їх спеціально годували лише кістками, щоб швидше убити. Адже тигрів - від хвоста і до вусів - переробляють на ліки, такі препарати продаються по всьому Китаю.

У каїрському звіринці загинули дві горили, заразившись вірусом, а два роки тому двоє чоловіків прорвалися у вольєр і вбили двох верблюдів. Для порівняння "Більд" наводить факт: з 2008 року в Києві померла 51 тварина.

В жодному зоопарку світу немає такої високої смертності серед звірів, - наголошується в статті. - Тільки за останні місяці в Києві загинули бізон, амурський тигр, ведмідь, зебра, броненосець, 13 великих пернатих і кінь Пржевальського. Найгучнішою виявилася смерть слона Боя, найбільшого індійського слона серед усіх вихованців європейських зоопарків.

Нагадаємо, що 1 вересня в Київському зоопарку помер шимпанзе Джоні. Представники зоопарку заявили, що 2 вересня о 15.00 було проведено розтин, який підтвердив, що тварина померла від хронічної ниркової недостатності на тлі природженої дистрофії серця, печінки і нирок. Також за перший тиждень вересня в зоопарку померло троє пінгвінів.

Раніше, 26 квітня в Київському зоопарку помер індійский слон на кличку Бой, а 26 травня померла верблюдиця Майя. Крім того, 30 травня в зоопарку загинула самиця бізона Вія.

24 червня в київському зоопарку загинула самиця гаяла на кличку Туай. А в серпні Київський зоопарк приспав ведмедя Соломона через нібито старість. В останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на кличку Іван, а в грудні минулого року - унікальний ведмідь, занесений у Червону книгу, на кличку Ося. Наприкінці березня в зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1009 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ