Сб, 2024-04-27, 01:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Декілька міст Лівії перейшли під контроль опозиції, а Каддафі, можливо, залишив країну (Відео )
19:34
Декілька міст Лівії перейшли під контроль опозиції, а Каддафі, можливо, залишив країну (Відео )
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кілька лівійських міст, в тому числі Бенгазі і Сирт, перейшли в руки опозиції, після того як військові зазнали поразки, повідомляє в понеділок британська газета "Дейлі телеграф" з посиланням на Міжнародну федерацію з прав людини. Крім того, за даними організації, кількість загиблих у зіткненнях збільшилася до 400 осіб.

Тимчасом один із впливових лівійських релігійних лідерів Ареф алі-НаєдМуаммара Каддафі.
звернувся до лівійських номад (племен) із закликом об'єднуватися проти уряду

Західні країни евакуюють своїх громадян з Лівії
- Правозахисники: у Лівії відбувається "кривава бійня"
- ЗМІ: в охопленій протестами Лівії перебувають сотні українців, переважно лікарі. З евакуацією проблеми
- InoPressa. Каддафі не зупиниться перед кривавою лазнею

"Всі великі племена Лівії єдині. Одне лиш їх розділяло - це Каддафі і його режим. Єдність Лівії в нашій крові. Тому ви бачите людей, які виходять на вулиці Тріполі з порожніми руками і гинуть заради своїх братів і сестер на сході", - повідомив він.

Сам Каддафі, за деякими даними, міг залишити в понеділок столицю Тріполі після того, як демонстранти влаштували масові заворушення на її вулицях, повідомляє в понеділок інтернет-сайт британської газети "Дейлі мейл".

Інтернет-сайт британської газети "Дейлі телеграф" у свою чергу повідомляє про те, що лівійський лідер міг вирушити до Венесуели, однак жодних підтверджень цієї інформації наразі немає.

Раніше надходили повідомлення, що протестувальники в Тріполі підпалили будівлі уряду і міністерства юстиції. Міжарабський телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на лівійського журналіста Незара Ахмеда повідомив, що учасникам акцій протесту вдалося підпалити й інші урядові будівлі.

Крім того, демонстранти спробували пробратися в штаб-квартиру одного з державних телеканалів. Згодом влада Лівії відновила контроль над вулицями столиці.

Як повідомлялося раніше, посол Лівії в Індії Алі аль-Есаві звинуватив лівійське керівництво на чолі з Каддафі у використанні іноземних найманців проти демонстрантів.

З минулого тижня у Лівії проходять масштабні акції протесту проти керівництва країни на чолі з Каддафі.

Західні країни евакуюють своїх громадян з Лівії

Австрійський військовий літак у понеділок вивезе австрійських громадян з Лівії до Австрії, повідомляє австрійський телеканал ОРФ. Літак збройних сил Австрії в минулі вихідні прибув на Мальту з Відня.

Уряд Австрії також ухвалив рішення організувати додаткові рейси з Тріполі, оскільки кількість австрійців, охочих залишити Лівію, в останні дні збільшилася.

У понеділок 136 австрійців збираються повернутися до Австрії регулярними рейсами. Представник авіакомпанії "Австрійські авіалінії" повідомив, що рейси з Лівії здійснюються у звичайному режимі.

У понеділок МЗС Австрії випустив офіційне попередження для туристів, в якому рекомендувало громадянам утриматися від поїздок до Лівії.

Також повідомляється, що члени сімей співробітників британського посольства в Лівії будуть повертатися на батьківщину пасажирськими літаками. Представники МЗС Великобританії порекомендували всім підданим, що перебувають в Лівії, залишити цю країну пасажирськими літаками.

За даними МЗС, в даний час співробітники посольства допомагають 50 британцям переїхати в безпечне місце зі східних регіонів країни. За офіційними даними, в Лівії перебуває близько 3,5 тис підданих Великобританії. Більшість з них проживає в столиці Тріполі. Багато британців вже залишили Лівію.

Між тим, МЗС Італії рекомендує громадянам відмовитися від поїздок до Лівії, зокрема, в область Кіренаїку. Крім того, італійська влада радить громадянам уникати місць великого скупчення людей, а також районів, у яких проходять акції протесту.

У МЗС Італії наголосили, що кордон між Лівією і Тунісом залишається відкритим. Тим не менш, італійська влада рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Лівії через територію Тунісу. За їхніми словами, на поліцейських контрольно-пропускних пунктах можуть виникати затримки при перевірці паспортів.

Британська нафтова компанія BP повідомила про евакуацію 40 сімей співробітників і персоналу, присутність якого в країні не є обов'язковою зараз.

Зараз в лівійському відділенні BP працює близько 140 осіб. За словами представника компанії Боба Дадлі, керівництво BP пильно стежить за розвитком ситуації.

"У нас тут обмежена діяльність, розробки перебувають ще в самій початковій стадії. У Лівії є наші співробітники, їхні родичі залишили країну, але ми залишилися тут, щоб продовжувати бізнес", - заявив він.

Тим часом, керівництво італійської Eni вирішило приступити до евакуації частини співробітників з Лівії, повідомили в понеділок римські ЗМІ. В Італію вирушать члени сім'ї співробітників Eni, а також працівники, що не виконують в Лівії життєво важливої для компанії функції.

У заяві Eni наголошується, що такі заходи не позначаться на роботі компанії в Лівії. "Ці заходи не вплинули на роботу компанії, що продовжується без перебоїв", - йдеться в документі. Раніше в понеділок Eni повідомила, що не планує запроваджувати обмеження в роботі в Лівії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ