Пт, 2024-04-26, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 7 » Кількість обстрілів різко скоротилася, але сили АТО пильнують. ВІДЕО
14:42
Кількість обстрілів різко скоротилася, але сили АТО пильнують. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Минула доба позначилася зменшенням бойової активності противника. Зокрема, кількість фактів застосування важкого озброєння є мінімальною за останні 2 місяці. Проте ворожі провокації тривають, і сили АТО перебувають у повній бойовій готовності. Такі дані оприлюднив сьогодні, 7 лпиня, на брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку ввечері бойовики провели потужний мінометний обстріл м. Щастя, внаслідок чого пошкоджено 2 трансформатора та приміщення турбінного відділення Луганської ТЕС. Також вчора неодноразово зафіксовано перестрілки в районі Кримського, де противник намагається просунутися зі східного та південно-східного напрямку. Окрім цього, провокації із застосуванням стрілецької зброї сталися біля Золотого вже після заходу сонця. Окрім Щастя, фактів застосування важкого озброєння на інших рубежах оборони Луганського напрямку не зафіксовано.

На Донецькому напрямку відбулися дві збройні провокації противник у сел. Лозове, що входить до Світлодарської агломерації. Напад відбито. В районі Горлівки вже другий день зберігається режим тиші.

Ще два збройних інциденти із застосуванням мінометів та гранатометів окупантів сталося південніше, в районі стратегічно важливої залізниці на перегоні Фенольна – Ясинувата. В районі аеропорту перестрілки між силами АТО та бойовиками відбувалися від Авдіївки до Мар’їнки практично цілий день.

На Маріупольському напрямку зафіксовано короткотривалий мінометний обстріл українських позицій в районі Новотроїцького. Також увечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО та бойовиками в районі с. Богданівка, що між Волновахою і Комсомольським. На ділянці між Старогнатівкою та Азовським морем режим тиші дотримувався повною мірою.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників. Також активізувалася російська авіарозвідка на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим: виявлено 8 польотів БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Луганському і Маріупольському напрямку.

Нагадаємо, 2 липня в Міноборони України повідомили, що всі бойовики пішли з села Широкине (Донецька область), зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкино встановилася повна тиша.

3 липня батальйон спеціального призначення "Азов" підтвердив цю інформацію.

"З початку Азовського зимового наступу ворог втратив убитими, пораненими і полоненими в Широкиному більш як 800 бойовиків, про що свідчать дані радіоперехоплення. І це заслуга наших хлопців з "Азову", "Донбасу", 37-ї бригади ЗСУ та багатьох інших - заслуга, яку ще оцінять. Ми всі заплатили ціну в понад 60 убитих і 200 поранених", - підкреслили в "Азові".

Село планують розмінувати і облаштують там спостережний пункт російсько-українського Спільного центру контролю та координації.

У Луганській області внаслідок перестрілок з бойовиками поранені двоє українських бійців

У Луганській області внаслідок перестрілок з бойовиками поранені двоє українських бійців. Як повідомили у прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, вчора ввечері на околиці Кримського спалахнув бій між українськими військовими та бойовиками, що закріпилися в сусідніх Сокільниках.

Крім стрілецької зброї, застосовувалися міномети та гранатомети. Міни, випущені з боку Сокільників, вибухали в житловому секторі Кримського, селяни змушені були тікати з городів і ховатися в укриттях. Бій тривав дві години. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, однак внаслідок перестрілок поранені двоє українських військових (29 і 31 років). Обидва доставлені в лікарню. Рани неважкі, загрози життю немає.

Протягом минулої ночі бойові дії велися також у Троїцькому (Попаснянський район), Стаханівці, Родині, Катеринівці та на автодорозі Бахмутка біля 29-го блокпосту. Перестрілки мали локальний характер без особливих наслідків.

Крім того, прес-служба Москаля повідомила подробиці вчорашнього поранення підлітка у Станиці Луганській. Як з’ясувалося, 16-річний хлопець, мешканець Луганська, вирішив пройти по напівзруйнованому мосту через Сіверський Донець на контрольовану Україною територію.

Бойовики безперешкодно пропустили його зі свого боку, однак щойно хлопець наблизився до українського блокпосту на лівому березі річки, снайпер із правого берега вистрілив по ньому і влучив у праву ногу. Українські військові відтягнули пораненого в безпечне місце, перев’язали ногу й відправили в районну лікарню. Рана виявилася неважкою, тому після надання медичної допомоги хлопця відпустили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: сили АТО пильнують, кількість обстрілів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ