Пт, 2024-03-29, 00:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Кінофестиваль-антипод відкривається у Венеції
11:59
Кінофестиваль-антипод відкривається у Венеції
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Венеціанський фестиваль обіцяє цього року представити альтернативу Каннському глобалізму і берлінській політкоректності. Хоча й тут не обійдеться без фільмів, так чи інакше пов'язаних з проклятою політикою, від якої діватися вже нікуди, пише "КоммерсантЪ-Украина".

На відкритті покажуть "Березневі іди" Джорджа Клуні - четвертий режисерський досвід зоряного артиста. Райан Гослінг грає молоду людину, чий ідеалізм розсіюється в тумані президентських виборів. Підхід до політики як раз такий, щоб у точності відповідати іміджу Венеції - фестивалю, який не цурається лівизни, однак допускає її в поєднанні з інтелектуальною грою і художньої стилізацією.

Ще два конкурсних фільма не чужі політичним реаліям. "Терраферми" італійця Емануеле Кріалезе - перший художній відклик на проблему південних італійських островів, вимушених приймати на себе удар масової імміграції. "Бляхар, кравець, солдат, шпигун" шведа Томаса Альфредсона - екранізація шпигунського роману Джона Ле Карре про старіючого агента, зайнятого пошуками радянського шпигуна.

Про стару добру Британію нагадає "Грозовий перевал" за романом Емілі Бронте. Фільми "Червона дорога" і "Акваріум", загалом, не викликали особливого ентузіазму.

Ще один "костюмний" фільм під назвою "Небезпечний метод" вселяє куди більше очікувань. По-перше, його поставив чудовий Девід Кроненберг, який майже ні разу в житті не підвів своїх шанувальників. По-друге, мова йде про метод Фрейда, і напевно забавно побачити віденського лікаря у втіленні Вігго Мортенсена, а Юнга - в образі Майкла Фассбендера.

Самий очікуваний фільм венеціанського конкурсу називається "Сором" і поставлений художником Стівом Макквіном, якого режисерський дебют "Голод" став маніфестом нового кінематографа на стику з сучасним візуальним мистецтвом.

Ще декілька фільмів на які чекають кіномани. "Альпи" грека Йоргоса Лантімоса - соціальна сатира з елементами сайенс фікшн: про компанію, яка за гроші замінює клієнтам їх померлих родичів - і, звичайно, "Фауст" - найдорожчий і амбітний проект вперше бере участь у Венеціанському конкурсі Олександра Сокурова.

Про класиків. Абель Феррара пішов слідами Ларса фон Трієра і зняв "Останній день на землі" з Вільямом Дефо. А Роман Поланскі, нарешті відчув смак свободи, сформував дві зіркові "подружні" пари ( Кейт Уїнслет і Крістоф Вальц, Джоді Фостер і Джон Сі Рейлі) для психологічної драми "Різанина" - про бійку двох підлітків та її наслідки для їхніх батьків. "Те літо пристрасті" - несподівано комерційна назва нового фільму Пилипа Гарреля.

Конкурс доповнюють анімаційний автобіографічний ретро-комікс "Курча зі сливами" (режисери - Мар'ян Сатрапі та Венсан Парроно, автори "Персеполіса") і "Темна конячка" Тодда Солондца.

Поза конкурсом покаже свій фільм "Зараза" Стівен Содерберг: під завісу він зібрав тріо Метт Деймон- Джуд Лоу- Гвінет Пелтроу, які колись засвітилися в фільмі "Талановитий містер Ріплі".

Декілька прем'єр, які заслуговують на увагу покажуть в паралельній секції "Горизонти". Це - "Хлопчик з пальчик" Марини де Ван (небанальна екранізація казки Шарля Перро) і "Перетин" іранця Аміра Надері, знятий в Японії і присвячений якудзі.

А також декілька робіт великих майстрів у документальній формі. "Я Каролін Паркер" Джонатана Демея - знову про нью-орлеанців, які постраждали від урагану "Катріна". "Сел" Джеймса Франко - про долю вбитого в 1976-му актора Села Мінея, приятеля і партнера Джеймса Діна. "Слава повій" австрійця Міхаеля Главоггер розповідає про жриць кохання в найбідніших країнах світу.

Нагадаємо про те, що журі очолить американський кінорежисер Даррен Аронофські, повідомлялося ще в квітні 2011 року. Тепер були названі імена решти учасників. Ними стали фінська художниця Ейя-Ліїса Ахтіла, колишній лідер групи Talking Heads Девід Бірн, американський кінорежисер Тодд Хейнс, французький кінематографіст Андре Тешине, режисер театру і кіно Маріо Мартоне і актриса Альба Рорвакер (обидва - з Італії).

68-й Венеціанський кінофестиваль триватиме з 31 серпня по 10 вересня 2011 року.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 835 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ