Чт, 2024-04-25, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 4 » Кінофестиваль "Кінотавр" відкривається в Сочі
18:24
Кінофестиваль "Кінотавр" відкривається в Сочі
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У конкурсній програмі Відкритого російського кінофестивалю Кінотавр, який відкриється в суботу в Сочі, бере участь 14 повнометражних фільмів, повідомив президент фестивалю Олександр Роднянський, передає Интерфакс.

За головний приз боротимуться картини: "Бабло" Костянтина Буслова, "Бедуїн" Ігоря Волошина, "Без чоловіків" Аліси Хмельницької і Резо Гігінешвілі, "Байдужість" Олега Флянгольца, "Ущент" Романа Карімова, "Громозека" Володимира Кота, "Летить" Сергія Швидкого й Фуада Ібрагімбекова, "Мій тато Баришніков" Дмитра Поволоцького і Марка Другого, "Вогні притону" Олександра Гордона, "Мисливець" Бакура Бакурадзе, "Портрет у сутінках" Ангеліни Никоновій, "Батьківщина або смерть" Віталія Манського, "Суходіл" Олександри Стріляний, "Вправляння у прекрасному" Віктора Шарімова.

"У цьому році якість картин, надісланих для відбору до конкурсу "Кінотавра", помітно зросла, - відзначає програмний директор фестивалю Сітора Алієва. - Крім того, в нинішньому році ми спробували змінити ситуацію, при якій головним героєм "Кінотавра" стає виключно авторське інтелектуальне кіно. Ми ширше відкрили двері мейнстріму".

Фільмом відкриття організатори обрали "Два дні" Авдотьї Смирнової з Федором Бондарчуком і Ксенією Раппопорт у головних ролях. У цей же вечір, на церемонії відкриття "Кінотавра", батькові Авдотьї Смирнової Андрію Смирнову вручать приз фестивалю "За честь і гідність".

На закритті фестивалю покажуть нову картину Андрія Звягінцева "Олена". Цей фільм брав участь у програмі Особливий погляд останнього Каннського фестивалю, де удостоївся спеціального призу журі.

Крім конкурсної програми, "Кінотавр" представить безліч фільмів, які привезуть до Сочі для показу фахівцям і глядачам - мешканцям і гостям Сочі. Традиційна глядацька програма Кіно на площі цього року представить 13 фільмів. Зазвичай це фільми мейнстріму, що претендують на великі касові збори.

Цього року на площі перед Зимовим театром глядачі зможуть подивитися "Ялинки" Тимура Бекмамбетова, "Стомлені сонцем-2. Цитадель" Микити Михалкова, "Викрутаси" Левана Габріадзе, "ПіраМММіда" Ельдара Салаватова, "Самку" Григорія Константинопольського та інші.

Традиційно "Кінотавр" представляє Літню ейфорію - програму фільмів, що з різних причин не вписуються в концепцію основного конкурсу, але викликають безсумнівний мистецький інтерес. У цьому році організатори програми вирішили в якості експерименту представити не фільми російських режисерів, а роботи їхніх колег з країн колишнього СРСР.

Враховуючи той факт, що нинішній рік - це рік Італії в Росії, організатори підготували спеціальну програму "Італійський короткий метр", до якої увійшли дев'ять фільмів.

Спеціальним показом пройде на фестивалі фільм Олександра Міндадзе "У суботу", що брав участь у конкурсі останнього Берлінського кінофестивалю.

Сам Олександр Міндадзе в цьому році обраний головою журі. Допомагати йому судити фільми будуть актриса Катерина Вілкова, продюсер Сабіна Єремєєва, оператор Павло Костомаров, режисер Андрій Прошкін, актор Юрій Стоянов та кінокритик Костянтин Шавловський.

У цьому році "Кінотавр" спіткали деякі нововведення. Так, до участі в конкурсі відтепер допускаються фільми, не обов'язково зняті на території Росії. Головне - щоб вони були зняті російською мовою. За словами Олександра Роднянського, "мистецтво, а особливо - кіно все більше космополітізується, проте не треба думати, що" Кінотавр" змінює статус і перестає бути фестивалем російського кіно - він просто трохи розширює кордони".

Минулого року гран-прі чергового кіноогляду отримав фільм Світлани Проскуріної "Перемир'я". Головний герой стрічки, знятої відомим російським режисером, намагається знайти себе, вирушивши в подорож до міста, якого немає на жодній карті.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 980 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ