Чт, 2024-04-18, 05:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Кінопремія "Оскар-2012": тріумфатором стало німе чорно-біле кіно
12:35
Кінопремія "Оскар-2012": тріумфатором стало німе чорно-біле кіно
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

У Лос-Анджелесі відбулася щорічна церемонія вручення кінопремій "Оскар". Американська академія кіномистецтв улаштувала її в театрі центру Hollywood & Highland, який виходить на Голлівуд-бульвар і знамениту Алею слави "фабрики мрій". Головну премію як найкращий фільм року отримала, як і передбачало багато кінокритиків, майже німа чорно-біла стрічка "Артист" (The Artist) французького режисера Мішеля Хазанавічуса.

У цій найпочеснішій номінації нагороду Американської академії кіномистецтв виборювали, крім "Артиста", "Хранитель часу" (Hugo), "Нащадки" (The Descendants), "Північ у Парижі" (Midnight in Paris), "Прислуга" (The Help), "Людина, яка змінила все" (Moneyball), "Надто голосно і вкрай близько" (Extremely Loud and Incredibly Close), "Бойовий кінь" (War Horse) і "Древо життя" (The Tree of Life).

Постановника картини Мішеля Хазанавічуса на церемонії назвали і найкращим режисером. 44-річний парижанин дебютував у цій номінації Американської академії кіномистецтв. У цій категорії за премію також боролися Александр Пейн ("Нащадки"/The Descendants), Мартін Скорсезе ("Хранитель часу"/Hugo), Вуді Аллен ("Північ у Парижі"/Midnight in Paris) і Терренс Малік ("Древо життя"/The Tree of Life).

Премію "Оскар" за найкраще виконання головної чоловічої ролі завоював Жан Дюжарден, який зіграв у картині "Артист" зірку німого кіно. 39-річний французький актор до цієї роботи був фактично невідомий американському глядачеві і номінувався на нагороду Американської академії кіномистецтв уперше.

Фільм "Артист" Мішеля Хазанавічуса також отримав золоту статуетку за найкращий дизайн костюма. Кіноакадеміки відзначили роботу дизайнера з костюмів Марка Бріджеса. У цій номінації боротьбу також вели Лізі Крістл ("Анонім"/Anonymous), Сенді Пауелл ("Хранитель часу"/Hugo), Майкл О'Коннор ("Джейн Ейр"/Jane Eyre), Аріану Філліпс ("МИ. Віримо в любов"/WE).

Фільм "Артист" розповідає про долю актора "великого німого" в добу підйому звукового кіно, повідомляє ИТАР-ТАСС. Події відбуваються в 1927 році в Голлівуді. Зірка німого кіно Джордж Валентайн (Жан Дюжарден) чути не хоче про мікрофони на знімальному майданчику, а безнадійно закохана в нього танцівниця Пеппі Міллер (Береніс Бежо) стрімко набирає популярності в новому звуковому кінематографі.

Картина вже здобула 75 трофеїв, зокрема нагороду міжнародного Каннського кінофестивалю, три американських кінопремії "Золотий глобус", призи Гільдії режисерів Америки, Американського інституту кіно, Британської академії кінематографічних і телевізійних мистецтв (BAFTA), Міжнародного фестивалю в іспанському Сан-Себастьяні. З бюджетом у 15 млн доларів касові збори цього фільму в США перевищили 24 млн доларів.

Премію "Оскар" за найкраще виконання головної жіночої ролі в цьому році завоювала Меріл Стріп, яка втілила образ прем'єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер у картині "Залізна леді" (The Iron Lady). Номінація стала для актриси 17-ю, статуетку Меріл Стріп отримує втретє, передає "Интерфакс".

На звання найкращої актриси в 2012 році були також номіновані Віола Девіс ("Прислуга"), Гленн Клоуз ("Таємничий Альберт Ноббс"), Руні Мара ("Дівчина з татуюванням дракона"), Мішель Вільямс ("7 днів і ночей з Мерилін").

Приз за найкращу операторську роботу отримав оператор фільму "Хранитель часу" (Hugo) Роберт Річардсон. Боротьбу в цій номінації також вели Гійом Шиффман, оператор фільму "Артист" (The Artist), Джефф Кроненвет - "Дівчина з татуюванням дракона" (The Girl with the Dragon Tattoo), Еммануель Любецький - "Древо життя" (The Tree of Life), Януш Камінський - "Бойовий кінь" (War Horse).

"Хранитель часу" взяв ще трьох "Оскарів". Золоту статуетку отримали художники-постановники фільму Данте Ферретті та Франческа Ло Скіяво. Картина відзначена в номінаціях "Найкращий звук" і "Найкращий монтаж звуку". У номінації "Найкращий звук" були представлені фільми "Драйв" (Drive), "Дівчина з татуюванням дракона" (The Girl with the Dragon Tattoo), "Трансформери 3: Темна сторона Місяця" (Transformers: Dark of the Moon), "Бойовий кінь "(War Horse). На премію за найкраще зведення звуку претендували: "Людина, яка змінила все" (Moneyball), "Дівчина з татуюванням дракона", "Трансформери 3: Темна сторона Місяця", "Бойовий кінь".

Найкращим іноземним фільмомобрано роботу іранського режисера Асгара Фархаді "Розставання" (A Separation). Ця картина принесла Ірану другу номінацію і першу в історії премію "Оскар". "Розставання" - володар "Золотого ведмедя" 61-го кінофестивалю Берлінале і американської кінопремії "Золотий глобус".

Трофей найвищої проби виборювали також бельгійська стрічка "Бикоголовий" (Rundskop), канадська "Пан Лазар" (Monsieur Lazhar), ізраїльський фільм "Примітка" (Hearat Shulayim) і польський "У темряві" (W ciemnosci).

Актори Октавія Спенсер і Крістофер Пламмер отримали премію "Оскар" як найкращі актори другого плану. Спенсер премію присудили за роль у драмі "Прислуга" (The Help). 39-річна чорношкіра уродженка американського штату Алабама раніше знімалася у другорядних ролях у блокбастері "Людина-павук", фільмі "Бути Джоном Малковичем". Це її перша премія Американської академії кіномистецтв.

Робота у "Прислузі" вже принесла Спенсер кінопремію "Золотий глобус", нагороди Гільдії кіноакторів, Асоціації кінокритиків США. На статуетку, крім неї, претендували: Береніс Бежо ("Артист"/The Artist), Джессіка Честейн ("Прислуга"/The Help), Мелісса Маккарті ("Дівич-вечір у Вегасі"/Bridesmaids) і Джанет Мактір ("Альберт Ноббс"/Albert Nobbs).

Крістофер Пламмер нагороджений за роль у фільмі "Початківці". Він поставив рекорд, отримавши золоту статуетку в 82 роки, повідомляє Бі-Бі-Сі. У цій категорії також були номіновані Кеннет Брена ("7 днів і ночей з Мерилін"), Нік Нолті ("Воїн"), Макс фон Сюдов ("Надто голосно і вкрай близько") і Джон Хілл ("Людина, яка змінила все").

Американська академія назвала найкращим оригінальний сценарій романтичної комедії "Північ у Парижі" (Midnight in Paris). "Оскар" присуджено Вуді Аллену, який також є режисером фільму. Він висувався на золоту статуетку в цій категорії 14 разів, завоювавши премію за сценарій "Енні Холл" (1977) і "Ханна і її сестри" (1986). На трофей разом із Алленом претендували також автори сценаріїв фільмів "Артист" (The Artist), "Дівич-вечір у Вегасі" (Bridesmaids), "Межа ризику" (Margin Call) і "Розставання" (A Separation).

У номінації "Найкращий адаптований сценарій" володарем "Оскара" стала картина "Нащадки" (The Descendants), поставлена за мотивами однойменного роману американської письменниці Каурі Харт Хеммінгс. "Оскар" розділили сценарист і режисер фільму Александр Пейн, а також Нет Фексон і Джим Раш. Пейн висувався на премію в цій номінації двічі, завоювавши золоту статуетку за сценарій картини "На узбіччі" (2004). Фексон і Раш - дебютанти і отримують "Оскар" вперше.

Премія "Оскар" за грим дісталася фільму "Залізна леді" (The Iron Lady).

Після 8-річної перерви церемонію провів знаменитий Біллі Крістал

Завдання стежити за регламентом, розважати публіку в залі і втішати тих, хто залишився без нагород, було покладено на популярного американського комедійного актора Біллі Крістала. Він провів церемонію вдев'яте після восьмирічної перерви, передає ИТАР-ТАСС.

На допомогу Крісталу були відряджені найпопулярніші і титуловані зірки кінематографа. Це володарі "Оскара" минулого сезону актори Колін Ферт і Наталі Портман, Крістіан Бейл і Мелісса Лео, маститі Майкл Дуглас, Меріл Стріп, Том Хенкс, Том Круз, блискучі Анджеліна Джолі і Міла Йовович, Холлі Беррі і Дженніфер Лопес, Пенелопа Круз і Камерон Діаз.

Молоде покоління голлівудських акторів представляли Емма Стоун, Крістен Уїг і новий еталон чоловічої краси Бредлі Купер.

Академія, як завжди, присудила нагороди в 25 категоріях. Найпершими назвали володарів почесної категорії премії "Оскар". Це заслужений американський актор Джеймс Ерл Джонс, "хрещений батько" мистецтва гриму Дік Сміт і знаменита телеведуча Опра Уїнфрі. Їх вшановували 12 листопада минулого року.

Інтерес до нинішньої церемонії був високий. На акредитацію на 84-ту церемонію було подано 6269 заявок, з-поміж них від 916 різноманітних ЗМІ. Торік було видано 1958 акредитацій, зокрема 277 підрозділам ЗМІ.

Як повідомила телекомпанія ABC, трансляція шоу велася більш ніж у 225 країнах. Минулу церемонію подивилися 37,9 млн американських телеглядачів у порівнянні з рекордним показником 55,2 млн американських глядачів у 1998 році.

Свої статуетки отримали і найкращі короткометражні фільми

У Лос-Анджелесі названо лауреатів премії "Оскар" у номінаціях "Найкращий короткометражний документальний фільм", "Найкращий короткометражний ігровий фільм" і "Найкращий короткометражний анімаційний фільм", повідомляє Корреспондент.net.

Нагороду кіноакадеміків у номінації "Найкращий короткометражний ігровий фільм" отримав "Берег" (The Shore). Він обійшов такі стрічки, як "Подорож у вчорашній день" (Time Freak), Раджу (Raju), "Пентекост" (Pentecost) і "По той бік Атлантики" (Tuba Atlantic).

Перемогу в номінації "Найкращий короткометражний документальний фільм" отримала стрічка "Рятуючи обличчя" (Saving Face). У цій категорії також були представлені: "Інцидент у Новому Багдаді" (Incident in New Baghdad), "Бірмінгемський цирюльник: Польовий солдат руху за громадянські права" (The Barber of Birmingham: Foot Soldier of the Civil Rights Movement), "Цунамі і вишнева квітка" (The Tsunami and the Cherry Blossom) і "Бог - це великий Елвіс" (Godnis the Bigger Elvis).

"Найкращим короткометражним анімаційним фільмом" обрано стрічку "Фантастичні летючі книжки Моріса Лессмора" (The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore). На премію цього року також претендували: "Неділя" (Dimanche), "Місяць" (La Luna), "Ранкова прогулянка" (A Morning Stroll), "Дике життя" (Wild Life).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1229 | Додав: abel | Теги: Оскар-2012, кінопремія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ