Пт, 2024-03-29, 09:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 26 » Киреєв порушує закон, а документи не підтверджують вину Тимошенко
15:10
Киреєв порушує закон, а документи не підтверджують вину Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист екс-прем'єра України, лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко заявляє про грубі порушення кримінально-процесуального законодавства Печерським районним судом, що, на його думку, є підставою для відводу головуючому судді Родіону Киреєву.

"Перша половина дня пройшла з грубими порушеннями кримінально-процесуального законодавства. Суддя Киреєв не звертав уваги на наші зауваження та клопотання, зачитував документи тією мірою, якою сам вважав за потрібне, важливі документи не оголошував", - цитує адвоката Миколу Сірого прес-служба "Батьківщини".

На переконання адвоката, таким чином Киреєв демонстрував неповагу і до кримінально-процесуального законодавства, і до захисту підсудного. У свою чергу адвокат Тимошенко Юрій Сухов висловив думку, що суддя "однозначно, неправильно трактує закон, не реагуючи на заяви захисту".

"Я думаю, що це буде однією з мотивацій для заявленого відводу головуючому, яку буде, ми сподіваємося, розглянуто наступного тижня", - додав він.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання. 5 серпня Тимошенко заарештували.

Адвокати: документи у "газовій" справі довели, що у діях Тимошенко немає складу злочину

Під час судового засідання 26 серпня захист Юлії Тимошенко продемонстрував акти прийому-передачі природного газу для технічних потреб, які свідчать, що ціна на газ у 2008-2009 роках не піднімалась.

Адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий нагадав, що вчора при зачитуванні сьомого тому матеріалів справи стало відомо, що "справа проти Юлії Тимошенко розвалюється на очах і є документи, які це підтверджують", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Сірого, це, зокрема, акт прийому-передачі природного технічного газу за січень 2009 року за ціною 1382 грн 15 коп за тис кубометрів. Окрім того, у акті від 28 лютого 2009 року вказана ціна 1382 грн 15 коп за тис кубометрів. Ще в одному акті від 31 березня 2009 року вказана така сама ціна на газ, як і у всіх інших актах.

"Це абсолютно конкретні фінансові документи, які в категоричний однозначний спосіб визначають, яка була ціна газу в першому кварталі 2009 року, і ніякого збільшення на 30 відсотків, в чому обвинувачують Юлію Тимошенко, не було", - наголосив адвокат.

Микола Сірий зазначив, що ці документи знаходяться в матеріалах справи і продемонстрував їх журналістам. У свою чергу адвокат Юрій Сухов додав, що якщо слідчий визнає ці документи доказами, то це підтверджує, що ніякого підвищення ціни на газ не було, жодних збитків державі Юлія Тимошенко не завдавала і тому в її діях відсутній склад злочину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1040 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ