Чт, 2024-04-25, 10:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Киреєв відмовився звільнити Тимошенко з-під варти
11:22
Киреєв відмовився звільнити Тимошенко з-під варти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський райсуд Києва продовжує розгляд "газової" справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Засідання веде головуючий суддя Родіон Киреєв.

Зал засідань розділено на дві частини дерев'яною огорожею. Таким чином присутні в залі відокремлені безпосередньо від учасників процесу і самої підсудної, яка, незважаючи на те що знаходиться під арештом, в залі суду сидить не в клітці, а на лавочці для учасників процесу. У залі засідання знаходиться більше десятка співробітників судової міліції "Грифон", передає "Інтерфакс-Україна".

- Захист просить звільнити Тимошенко з-під варти, прокурори проти
- До Печерського суду приїхав "Беркут" і автозак із Тимошенко. Під судом збирається мітинг

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра прийшов до Печерського суду Києва, де проходить засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У залі судових засідань також знаходяться депутати фракцій БЮТ-Батьківщини і НУ-НС, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк і лідер Народного руху України Борис Тарасюк, прийшли також представники дипломатичного корпусу і духовенства. Зал заповнений повністю.

Як повідомлялось, 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні у "газовій справі". Вона утримується в Лук'янівському СІЗО. Того ж дня депутати ухвалили рішення про безстрокову акцію проти арешту лідера "Батьківщини". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс і стурбованість на міжнародній політичній арені.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юрій Сухов направив до Апеляційного суду Києва скаргу на постанову Печерського райсуду про зміну для неї запобіжного заходу.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують в перевищенні влади і службових повноважень при підписанні в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. За статтею, яку їй інкримінують, екс-прем'єрові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Захист просить звільнити Тимошенко з-під варти, прокурори проти

Захист екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко просить суд звільнити екс-прем'єра з-під варти. Відповідне клопотання про скасування запобіжного заходу у вигляді арешту адвокат екс-прем'єра Юрій Сухов оголосив перед початком засідання.

В якості аргументів адвокат назвав відсутність підстав для арешту Тимошенко, підкресливши, що вона не ухилялася від слідства, не порушувала обмежень пересування (підписку про невиїзд).

Адвокат також акцентував увагу на тому, що законодавством не передбачено зміну запобіжного заходу на арешт за порушення порядку в залі судових засідань. Таким чином, підкреслив Сухов, для арешту Тимошенко немає підстав.

Сама Тимошенко заявляє, що не має наміру просити про щось суд. "Я ні про що Вас просити не буду і ніколи перед Вами не встану. Ви свою чорну справу робите, виконуєте замовлення", - сказала Тимошенко в ході обговорення клопотання її адвоката про скасування запобіжного заходу у вигляді арешту.

На це головуючий в суді Родіон Киреєв сказав, що підсудна допускає висловлювання про неповагу до суду. Він підкреслив, що суд підкоряється тільки нормам закону.

Прокурори у процесі щодо "газової справи" виступають проти зміни запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд. Таку думку висловили обвинувачі в ході обговорення клопотання адвоката Тимошенко Юрія Сухова про необхідність зміни запобіжного заходу.

Прокурори вважають, що нові обставини, які б свідчили про необхідність зміни запобіжного заходу, адвокатом не наведено.

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кирєєв відхилив клопотання захисту про зміну запобіжного заходу Тимошенко.

"Клопотання не містить даних про те, що необхідність в обраному запобіжному заході у вигляді арешту відпало", - говориться в постанові суду, зачитаній Киреєвим.

Таким чином, як підкреслив Кирєєв, немає підстав для зміни запобіжного заходу для Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ