Пт, 2024-04-26, 06:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 19 » Киргизстан отримав нового президента і надзвичайний стан
22:26
Киргизстан отримав нового президента і надзвичайний стан
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Тимчасовий уряд Киргизстану огологсив надзвичайне положення в Джалал-Абаді і Сузакськом районі Джалал-Абадської області, повідомляє АКИpress. Ситуація на Півдні Киргизстана знову різко загострилася у вівторок. Йдуть зіткнення, є загиблі і поранені.
Як випливає з тексту декрету, підписаного головою тимчасового уряду Розою Отунбаєвою, режим НП введений до першого червня. З 20:00 до 6:00 встановлюється комендантська година Все це пов'язано з "безперервними зіткненнями серед населення, на користь забезпечення безпеки громадян і з метою швидкої нормалізації обстановки і наведення суспільного ладу".

Остання інформація прес-служби Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Киргизстану: під час сутичок на півдні постраждала 71 людина, двоє з них померли від отриманих поранень. Серед інших в лікарню з вогнепальним пораненням живота потрапила п'ятирічна дівчинка.

"Десь 10% постраждалих отримали черепно-мозкові травми різного ступеня тяжкості, більше всього вогнепальних поранень", - зазначають в МОЗ.

Також тимчасовий уряд призначив виконуючого обов'язки міністра внутрішніх справ Бакіта Алімбекова комендантом Джалал-Абада і Сузакського району на період дії надзвичайного стану.

Спеціальному представникові тимчасового уряду по південному регіону, виконуючому обов'язку міністра оборони Ісмаїлу Ісакову і новому комендантові Джалал-Абада доручили "задіювати необхідні сили і засоби міністерства оборони Киргизстану, МВС, внутрішніх військ і прикордонної служби і прийняти вичерпні заходи для припинення, попередження і ліквідації наслідків масових безладів, пов'язаних з насильством і загрозою життю людей".

За даними ЗМІ, увечері на центральній площі Джалал-Абада якийсь час розташовувалася група військовослужбовців, які приїхали на кількох автобусах. Потім вони виїхали з площі і розташувалися на околиці міста.

Тривожні повідомлення приходять з різних кінців регіону. Так, в Сузакськом районному відділі внутрішніх справ підтвердили напад на РВВС. Проте, стверджують міліціонери, їм вдалося відбити напад.

Зіткнення, які тривають в Джалал-Абадській області, серед мешканців якої багато етнічних узбеків, відбуваються, ймовірно, на міжетнічному ґрунті.

Роза Отунбаєва стала тимчасовим президентом Киргизстана - до кінця 2011 року

Голова тимчасового уряду Киргизстану Роза Отунбаєва, яка прийшла до влади в результаті сутичок на початку квітня, несподівано проголошена президентом країни. Правда, як передає "Интерфакс" з посиланням на текст декрету тимчасового уряду, мова йде про спеціальну посаду: "президент перехідного періоду", термін його повноважень встановлений до 31 грудня 2011 року.

Положення про президента перехідного періоду збираються затвердити на референдумі 27 червня. Зазначимо також, що президент перехідного періоду "не має права брати участь в президентських виборах в 2011 році".

"Президент Киргизстану на перехідний період до першого засідання парламенту нового скликання, обраного відповідно до нової конституції Киргизстану, здійснює повноваження президента на підставі нині чинної Конституції, а з першого дня засідання парламенту нового скликання здійснюватиме повноваження вже за новою Конституцією", - мовиться в декреті.

"Перехідний" президент на період до формування нового уряду також здійснюватиме повноваження прем'єр-міністра. Планується, що новий уряд буде сформований також після парламентських виборів, призначених на 10 жовтня цього року.

У декреті також наголошується, що Отунбаєвій на її новій посаді не дозволяється бути членом політичної партії або підтримувати яку-небудь партію. Зазначимо, що Отунбаєва є членом соціал-демократичної партії Киргизстану і очолювала парламентську фракцію цієї партії.

Масові заворушень в Киргизстані розпочалися 6 квітня. У Бішкеку була використана вогнепальна зброя, жертвами сутичок стали 90 людей, півтори тисячі дістали поранення.

Тимчасовий уряд Киргизстану стверджує, що розстріл демонстрантів стався з відома і згоди Бакієва. Водночас Бакієв заявляє, що його охорона використовувала зброю тільки для захисту президента.

Після заворушень влада в країні перейшла до тимчасового уряду, а Бакієв 16 квітня покинув Киргизстан і написав заяву про складення президентських повноважень. Спочатку він вирушив до Казахстану, а через деякий час з'явився у Мінську. Олександр Лукашенко, який прихистив Бакієва, заявляє, що не має наміру видавати його тимчасовому уряду Киргизстану.

Ситуація в Киргизстані знов загострилася в травні. На півдні країни, звідки родом Бакієв, активізувалися його прихильники - вони захопили будівлі адміністрацій в трьох обласних центрах: Оші, Джалал-Абаді і Баткені. Проте згодом тимчасовий уряд республіки заявив про те, що взяв ситуацію в південних областях під контроль.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1295 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ