Чт, 2024-04-25, 19:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 15 » Кириленко: Янукович підкупає депутатів одночасними виборами президента і парламенту
15:40
Кириленко: Янукович підкупає депутатів одночасними виборами президента і парламенту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Депутат Верховної Ради від фракції НУ-НС, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко вважає ініціативу Януковича з проведення виборів глави держави і парламенту в один рік спробою підкупу депутатів. Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"По суті, це питання купівлі депутатів, щоб дати їм ще додатково 3 роки повноважень. Вибори президента у 2015-му, це не викликає дискусій. Значить, і парламент потрібно, на їхню думку, підтягнути до 2015 року. І це політичний хабар депутатам", - заявив Кириленко.

На думку парламентаря, проведення чергових виборів Ради в 2011 або 2012 роках невигідно Партії регіонів. "Вибори і в 2011, і в 2012 роках дадуть зовсім іншу політичну карту країни, зовсім інший розклад сил у парламенті. І я думаю, що ті, хто тепер опозиція, стануть парламентською більшістю, а для президента це буде незручно", - зазначив він.

Водночас Кириленко засумнівався у початку виборчої кампанії з виборів Ради вже в листопаді для проведення голосування наприкінці березня 2011. "Зараз у "регіоналів" така більшість у парламенті, яка вирішує питання миттєво, навіть якщо вони суперечать і здоровому глузду, і Конституції. Тому всі ці нестиковки шляхом голосування будуть прибирати. І поки не буде вирішено питання, будуть вибори в 2011, 2012 або 2015, думаю, що закон про вибори, чинний, не буде перешкодою для більшості вирішувати це питання шляхом політичного підкупу депутатів", - додав він.

Парламентар підкреслив, що партія "За Україну!" виступає категорично проти продовження терміну повноважень нинішньої Ради і проведення парламентських виборів у 2015 році.

Нагадаємо, що Віктор Янукович поділяє думку народних депутатів про проведення в один рік президентських і парламентських виборів. Президент нагадав, що народні депутати пропонують проводити наступні парламентські вибори в один рік. "Не погодитися з цим не можна, тому що треба дійсно встановити європейський принцип, який існує в багатьох країнах світу, тому що терміни виборів Верховної Ради і президента визначені в Конституції", - зазначив президент.

А проте раніше президент Віктор Янукович заявляв, що вибори до Верховної Ради пройдуть відповідно до Конституції.

Цю ініціативу підтримує також і спікер Володимир Литвин. Він запропонував Верховній Раді ухвалити зміни до Конституції з приводу дати наступних парламентських і президентських виборів. "Ми з вами повинні прийняти проект закону про внесення змін до Конституції з приводу того, що вибори до Верховної Ради мають відбуватися в жовтні 2012 року, і зняти будь-які спекуляції про 15-й рік. Що вибори президента пройдуть у березні 2015 року, і зняти будь-які спекуляції на цю тему", - сказав Литвин.

Зі свого боку, заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає, що Центрвиборчком зобов'язаний оголосити в листопаді про початок кампанії з виборів Верховної Ради, оскільки відповідно до Конституції вони мають пройти в березні 2011 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1025 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ