Пт, 2024-04-26, 04:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 25 » Китай скасував смертну кару за економічні злочини: шахраїв і контрабандистів не вбиватимуть
20:03
Китай скасував смертну кару за економічні злочини: шахраїв і контрабандистів не вбиватимуть
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Китайська влада вирішила скоротити кількість злочинів, за які загрожує страта. "Пільги" стосуються порушників закону в економічній сфері: шахраїв, контрабандистів і бізнесменів, що ухиляються від сплати податків.

Гуманні й небувалі поправки до кримінального кодексу 1979 року затвердили в п'ятницю на черговій сесії постійного комітету Всекитайського зборів народних представників, що завершилася в Пекіні, повідомляє China.org.cn.

Кількість статей, згідно з якими передбачено розстріл, скоротилася на 13 пунктів за рахунок скусування страти за низку "економічних злочинів ненасильницького характеру".

Під "скорочення", зокрема, потрапили статті за контрабанду (історичних цінностей; золота, срібла і інших дорогоцінних металів; рідкісних тварин і так далі), шахрайство і податкові злочини. До цієї категорії також належать "чорні археологи" і шукачі скарбів.

Проте, як заявив віце-голова законодавчого комітету Всекитайських зборів народних представників Ланг Шенг, скасувати страту за інші злочини неможливо.

При цьому Ланг Шенг зазначив, що скасування вищої міри покарання за економічні злочини - теж величезний крок вперед, повідомляє "Росбалт".

Під поправки потрапили також злочинці похилого віку: для засуджених, старших за 75 років, страта застосовуватися не буде. Винятки робитимуться тільки в тих випадках, коли йдеться про злочини, вчинені з особливою жорстокістю.

Трохи раніше від загрози страти звільнили підлітків і вагітних жінок.

Про намір скасувати страту за економічні злочини Китай оголосив в серпні 2010 року.

На сьогодні Китай є світовим лідером за смертними вироками, стверджує правозахисна організація Amnesty International. Отримати кулю від китайської Феміди можна було в рамках розслідування за 68 кримінальними статтям.

Характерно і те, що навіть оцінки фахівців щодо кількості страчених у Китаї злочинців різняться в рази. Це обумовлено тим, що влада ретельно приховує інформацію про розстріли, які відбуваються у Піднебесній.

За різними оцінками, щороку в Китайській Народній Республіці виконують від 2 до 7 тисяч смертних вироків. Це означає, що в Китаї страчують більше людей, ніж у решті всіх країн світу разом узятих.

Китайські суди виносять звинувачувальні вироки в 99% випадків, а за останніх 10 років винними було визнано більш як 6 мільйонів осіб. При цьому виправдання вдалося добитися лише кільком десяткам тисяч засуджених.

Зазначимо, що чинний у КНР кримінальний кодекс було затверджено в 1979 році. За останні 30 з гаком років у нього вперше вносяться поправки про обмеження застосування страти.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 926 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ