Чт, 2024-03-28, 21:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Китай випробував свій перший "стелс", утерши носа росіянам і американцям. ВІДЕО
20:39
Китай випробував свій перший "стелс", утерши носа росіянам і американцям. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Китай провів перші випробування літака винищувача-невидимки власного виробництва, повідомив китайський лідер Ху Цзіньтао міністрові оборони США Роберту Гейтсу.

Офіційне підтвердження даних про випробування з'явилося незабаром після того, як кілька китайських веб-сайтів опублікували 15-хвилинний відеозапис, на якій зображений політ нового винищувача під назвою J-20, який у Китаї іменують Цзянь-20. Китай сподівається, що новий літак надійде на озброєння між 2017 і 2019 роками.

Як зазначив Гейтс, який перебуває з візитом в Китаї, китайський лідер запевнив, що випробування не були приурочені до його приїзду, передає Бі-Бі-Сі.

"Я прямо запитав про це китайського лідера Ху Цзіньтао, і він відповів, що випробування зовсім не пов'язані з моїм візитом і були заплановані заздалегідь. На цьому ми цю тему закрили", - сказав міністр оборони США.

Перші знімки літака, який, як заявлялося, невидимий для радарів, з'явилися в перших числах січня. Тоді американські військові висловили сумніви в здатності Китаю незабаром поставити на бойове чергування настільки сучасний літак.

"Розробка прототипу літака-невидимки і його впровадження в дію займе певний час", - заявив глава військово-морської розвідки віце-адмірал Девід Дорсетт.

До теперішнього часу єдиною країною, що володіла технологіями для виробництва винищувачів-невидимок, залишаються Сполучені Штати. Проте Китай, а також Росія, продовжують працювати над створенням військового літака, який не помітний для радарів. Візит Гейтса в Китай проходить на тлі стурбованості США у зв'язку з активною модернізацією китайської армії.

За оцінками експертів, винищувач поки "не дотягує" до рівня, заданого перспективними розробками конкурентів - російським Т-50 і американським F-22. Серед недоліків китайської машини військовий оглядач назвав недостатню потужність двигуна, нездатність здійснювати польоти на надзвукових швидкостях, недосконалість радіолокаційної системи та технології "стелс", що забезпечує скритність літака. У той же час китайський винищувач, за його словами, має дуже гарну конструкцію і маневреність.

На їхню думку, нинішній прототип швидше відноситься до покоління "4+" і буде вдосконалюватися за рахунок поліпшення двигунів та обладнання. Він вважає, що новий винищувач в підсумку зможе скласти конкуренцію російським виробникам на міжнародному ринку, так як буде істотно дешевшим.

У 1999-2009 роки, що характеризувалися зростанням економіки Китаю, військовий бюджет країни виріс у чотири рази. У 2010 році він склав 78 млрд доларів. В даний час американський військовий бюджет залишається найбільшим у світі і становить близько 700 млрд доларів, Китай же є другою державою за розміром асигнувань на оборону, і в 2011 році він може збільшити темпи їхнього приросту.

Глава Пентагону Гейтс вже не раз висловлював переконання в тому, що ВПС США збережуть свою тактичну перевагу в повітрі протягом багатьох років. На його думку, ця перевага буде ґрунтуватися, перш за все, на використанні інших винищувачів п'ятого покоління - F-35, які зараз перебувають на стадії доопрацювання.

Заради прискорення даної програми Гейтс, незважаючи на опір низки законодавців, прийняв рішення обмежитися закупівлею лише 187 винищувачів F-22. У планах Міноборони - придбати до 2014 року 513 F-35, а до 2034 року в строю має бути майже 2,5 тис подібних бойових машин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 924 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ