Пт, 2024-03-29, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 15 » Климпуш-Цинцадзе: агресивна політика Кремля призвела до активізації НАТО
23:26
Климпуш-Цинцадзе: агресивна політика Кремля призвела до активізації НАТО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Агресивна політика Росії призвела до активізації структур Північноатлантичного Альянсу і змусила його продемонструвати свою здатність до рішучих дій, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр у своїй статті для видання ZN.UA зазначила, що на противагу Європейському Союзу, який переживає системну кризу, блок НАТО сьогодні лише посилюється.

"У Євросоюзі ключові тренди сьогоднішнього дня - дезінтеграція і євроскептицизм. Водночас НАТО "прокидається": не можна не помітити активізації всіх структур блоку, демонстрації здатності до рішучих кроків (наприклад, направлення військового контингенту в Балтію, розширення присутності у Польщі та Румунії), дієвого пошуку адекватних відповідей на нові типи загроз (включно з кібератаками і інформаційними провокаціями). В особі Росії альянс - очевидно, вперше з часу розвалу СРСР - отримав противника: справжнього, відчутного і географічно локалізованого", - зазначає Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, сьогодні ні в кого в НАТО немає ілюзій з приводу подій в Україні.

Віце-прем'єр також наголошує, що для України інтеграція в НАТО - це спосіб створення сучасної боєздатної армії. "Цей процес вже триває, і співпраця з НАТО вже тепер відіграє в ньому ключову роль", – пише вона.

Климпуш-Цинцадзе також зазначила, що стандарти НАТО передбачають не тільки боєздатну армію, а й прозорий оборонний бюджет, викорінення корупції в державних закупівлях на оборонні потреби, технічне переоснащення військ і готовність до нових типів загроз, що передбачають гібридний тип війни.

Як повідомлялося, ЗСУ мають цілковито перейти на стандарти НАТО до 2020 року.

Окрім того, розглядається можливість створення регіонального угруповання ВМС країн-членів Альянсу під умовною назвою "Чорноморська флотилія НАТО", покликаної стримувати експансіоністський натиск Чорноморського флоту РФ, перед яким навесні 2014 року не змогла встояти Україна в Криму. З такою ініціативою виступила, зокрема, Румунія.

Після російської анексії українського Криму у Чорне моря досить часто заходять розвідувальні і ракетні кораблі 6-го флоту США, а також нечорноморських країн-членів НАТО. Проте вони, відповідно до Конвенції Монтре, можуть перебувати в Чорному моря не більш як 21 добу, тому новий "Чорноморський флот НАТО і його союзників" міг би існувати не тільки на ротаційній основі, а й за рахунок поповнення корабельним складом хоча б ВМС Румунії і Болгарії, впевнені експерти.

Свого часу така практика активно застосовувалася для підтримки ВМС Туреччини, у складі яких й понині ще несуть службу вісім американських фрегатів і шість французьких корветів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: активізація НАТО, Климпуш-Цинцадзе, агресивна політика Кремля призвела
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ