Пт, 2024-04-19, 22:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 30 » КНДР оголосила війну Південній Кореї. ВІДЕО
11:52
КНДР оголосила війну Південній Кореї. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Північна Корея ввела військовий стан у країні і вступила в стан війни проти Південної Кореї. Про це пише північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК), посилаючись на офіційний урядовий документ, передає РИА "Новости".

"Усі дії уряду, політичних партій та організацій тепер будуть виходити з того, що наша країна перебуває у стані війни з Півднем", - повідомило корейське агентство.

У заяві повідомляється також, що будь-які провокації на кордоні двох держав призведуть до "повномасштабного конфлікту та ядерній війни".

Додамо, в ніч на п'ятницю глава КНДР Кім Чен Ин віддав наказ привести ракети в бойову готовність до нанесення удару по американським військовим базам у Південній Кореї і в Тихому Океані. Кім Чен Ин висловив упевненість, що в поточних умовах "настав час звести рахунки з американськими імперіалістами" і заявив, що бази противника "одним ударом будуть перетворені на попіл".

Нагадаємо, що відносини КНДР з США і Південною Кореєю різко погіршилися, після того як у лютому Пхеньян провів ядерні випробування, відповіддю на які стали нові жорсткі санкції з боку міжнародного співтовариства. Північна Корея, у свою чергу, вийшла з угоди про перемир'я з Південною Кореєю, яка діяла протягом 60 років, а також попередила ООН, що півострів перебуває "на межі ядерної війни".

Труднощі перекладу. Пхеньян заявив про воєнний стан, проте не оголошував війну Південній Кореї

Заява про ескалацію конфлікту між Північною та Південною Кореєю до стану війни виявилася помилкою перекладу, пишуть російські ЗМІ.

Всупереч повідомленням, що з'явилися в ніч на 30 березня в іноземних ЗМІ, в оригінальному тексті заяви йдеться про те, що Північна Корея буде діяти "за законами воєнного часу" у разі провокацій проти неї, які можуть перерости в "повномасштабну" і навіть "ядерну" війну.

"З цього моменту відносини Півночі і Півдня вступають у стан військового часу", - йдеться в заяві влади КНДР, переданій агентством ЦТАК.

У заяві уточнюється, що в разі ворожих провокацій будуть завдані удари по військових базах США на Гаваях, острові Гуам, на території Південної Кореї, а також по базах південнокорейських збройних сил і офіційній президентській резиденції в Сеулі.

Як передало агентство Ренхап з посиланням на військові джерела, "ніяких особливих пересувань північнокорейських військ не помічено, незважаючи на загрозливу риторику". На думку деяких спостерігачів, після закінчення військових навчань США і Південної Кореї, загострення пристрастей на півострові знизиться. Експерти зазначили, що подібні заяви про закони "воєнного часу" звучали з Пхеньяна і в минулому.

США заявили, що до "війни з Кореєю" давно звикли

США серйозно поставилися до заяв керівництва КНДР про її вступ у "стан війни" з сусідньою Республікою Корея. Про це заявила представник прес-служби Ради з національної безпеки США Кейтлін Хейден.

"Ми бачили повідомлення про нову неконструктивну заяву Північної Кореї. Ми серйозно сприймаємо ці загрози і продовжуємо підтримувати тісний контакт з нашими південнокорейськими союзниками", - говорить вона. Хайден також додала, що подібні погрози - звичний випад з боку Пхеньяна.

Заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу заявив, що небезпеки військового конфлікту між США і КНДР виключати не можна, однак у Вашингтона і його союзників є стримуючий потенціал, щоб запобігти такому сценарію.

Південна Корея: працюємо як зазвичай

Південна Корея спокійно поставилася до заяви Пхеньяна про початок війни: там заявили, що це "не нова загроза", а лише чергова провокація.

Міністерство об'єднання, яке займається питаннями взаємодії з Північчю, нагадало, що КНДР погрожує Південній Кореї щодня з тих пір, як в березні пройшли спільні навчання з США.

Також там зазначили, що Кесонській промисловий парк, який знаходиться на території КНДР і управляється спільно Сеулом і Пхеньяном, сьогодні продовжив свою звичайну роботу, а співробітники і транспорт вільно перетинають кордон між країнами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1070 | Додав: admin | Теги: Війна, КНДР, Південна Корея
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ